خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 01 تیر 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«از این ستون به آن ستون فرج است» در دانشگاه جواب نمی‌دهد

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 01 دی 1398 - 10:04
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین با بیان اینکه افراد با تفکر «از این ستون به آن ستون فرج است» به دنبال حل مشکلات و نیازهای خود در مقاطع تحصیلی مختلف هستند، گفت: وقتی دانشجو می‌بیند که دانشگاه نمی‌تواند راهکار حل مشکلاتش شود دچار بی‌انگیزگی علمی و تحصیلی می‌شود.
دانشگاه،علمي،دانشجو،جامعه،كاربردي،قزوين،ستون،متناسب،تفكر،جام ...

ایسنا/قزوین رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین با بیان اینکه افراد با تفکر «از این ستون به آن ستون فرج است» به دنبال حل مشکلات و نیازهای خود در مقاطع تحصیلی مختلف هستند، گفت: وقتی دانشجو می‌بیند که دانشگاه نمی‌تواند راهکار حل مشکلاتش شود دچار بی‌انگیزگی علمی و تحصیلی می‌شود.
علی فتح‌طاهری، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بین نسل امروز با نسل دیروز تفاوت بسیاری است، یکی از این جنبه‌های تفاوت وجود امکاناتی است که در اختیار نسل امروز است.
اگر این امکانات موجود امروز را به اعتقاد و انگیزه‌ای که دانشجو باید به کار خود داشته باشد گره بزنیم این دو در کنار هم می‌تواند تحولی در حوزه آموزش و پژوهش ایجاد کنند.
فتح‌طاهری تصریح کرد: متأسفانه این احساس وجود دارد که دانشجویان ادوار قبل انگیزه کار علمی بیشتری نسبت به دانشجوی امروز داشتند با این حال امکانات و ابزار دانشجوی امروز بیشتر از دیروز است اما زمانی که دانشجو وارد دانشگاه می‌شود به دلیل نبود انگیزه لازم نمی‌تواند از امکانات موجود استفاده مطلوب را داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید تفکر صرف مدرک‌گرایی با فرهنگ‌سازی کنار رود، ادامه داد: باید با اصلاح روند پذیرش دانشجو و رشته‌های موجود این انگیزه در دانشجو ایجاد شود و آن‌ها بدانند فواید و ثمرات کار خود را خواهد دید.
این استاد دانشگاه گفت: در حال حاضر تا حدود زیادی شاهد کم شدن استقبال به سمت مدرک‌گرایی در جامعه هستیم با این حال رسانه‌ها باید کمک کنند که دانشجو به سمت رشته‌هایی گرایش پیدا کند که به‌واسطه آن مشکلی از جامعه و خود را حل کند.
وی با بیان اینکه مسائل مختلفی در مسیر بی‌انگیزگی علمی دانشجویان نقش‌آفرینی می‌کند، گفت: باید علل و عوامل مختلف را آسیب‌شناسی کرد تا در حوزه قبل و بعد از دانشگاه مشکلات ارزیابی شود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین اضافه کرد: از سوی دیگر مشکل اینجاست که در نظام آموزش قبل دانشگاه، دانش‌آموز نمی‌داند قرار است بعد از قبولی در دانشگاه کجا برود، اگر دانش‌آموزی درست استعدادیابی شود چه بسا بعد از مقطع دیپلم نیازی به ورود به دانشگاه نداشته باشد و به سمت بازار کار برود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر دانش‌آموز تنها راه باز برای خود را حضور در دانشگاه می‌داند، بعد از ورود نیز تا مقطع لیسانس درس می‌خواند اما بعد از آن با مشاهده اینکه این مدرک نمی‌تواند مشکلات او را حل کند به سمت فوق‌لیسانس و یا مدارج بالاتر می‌رود.
فتح‌طاهری بیان کرد: در حقیقت در این پروسه افراد تفکر «از این ستون به آن ستون فرج است» را به کار می‌برند تا شاید در مقاطع بالاتر مشکل خود را حل کند در صورتی که ممکن است مشکل آن‌ها بدین شکل هم حل نشود؛ در این حالت وقتی دانشجو می‌بیند که دانشگاه نمی‌تواند راهکار حل مشکلاتش را ارائه دهد دچار بی‌انگیزگی علمی و تحصیلی می‌شود.
مشاوره قبل از دانشگاه پررنگ‌تر از وضعیت فعلی شود
وی تأکید کرد: انتخاب مسیر باید در دوره قبل از دانشگاه به افراد یاد داده شود تا متناسب با آن هدف‌گذاری کنند و بعدها گرفتار سردرگمی نشوند.
همچنین باید مشاوره‌ها و آموزش‌های قبل از ورود به دانشگاه پررنگ‌تر از وضعیت فعلی شود تا دانش آموزان با مراجعه به آن بتوانند در رشته‌ای وارد شوند که به آن علاقه دارند و موردنیاز خود و جامعه است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ممکن است خانواده‌ها شخص را مجبور به ورود به دانشگاه و یا رشته‌ای خاص کنند، یادآور شد: در حال حاضر متأسفانه انتخاب رشته‌ها بیشتر براساس جوی است که رخ داده برای مثال دانش‌آموزان در مقطع متوسطه به سمت رشته‌های تجربی گرایش پیدا کرده‌اند و همین موجب شده حضور در رشته‌های فنی مهندسی کم شود.
وی ادامه داد: این دیدگاه با این تفکر صورت می‌گیرد که شاید رشته تجربی زمینه اشتغال بیشتری نسبت به سایر رشته‌ها داشته باشد همین امر موجب می‌شود که حتی فردی که هیچ علاقه‌ای هم به این رشته ندارد تحت‌ تأثیر تبلیغات و حتی خانواده خود به سمت رشته‌های پزشکی برود.
فتح‌طاهری با بیان اینکه اگر شخص در رشته‌ای که به آن علاقه دارد وارد شود احتمال موفقیت بیشتری دارد، تأکید کرد: باید دانش‌آموزان رشته‌ای را انتخاب کند که متناسب با علایقشان باشد از سوی دیگر در دانشگاه رشته‌هایی متناسب با نیاز جامعه‌ ایجاد شود.
وی اضافه کرد: باید هر سال رشته‌ها و واحدهای درسی متناسب با نیاز جامعه بازشناسی شود اما متأسفانه این اتفاق خیلی کم رخ می‌دهد و ممکن است یک رشته بدون بررسی لازم تدریس شود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین در پایان تأکید کرد: در هر رشته‌ای تعدادی دانشجوی با انگیزه در حال فعالیت هستند و یا دانشجویانی که از بد حادثه و بی‌علاقگی در آن رشته حاضر شده‌اند لذا برای حل این مشکل باید قبل از دوره دانشگاه مشاوره صحیح برای افراد انجام شود تا در رشته‌ای وارد شوند که موردنیاز جامعه باشد و به آن علاقه داشته باشند.
انتهای پیام