خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 02 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات؛ ثبت ۹.۵ میلیون سند در ۲۳ ماه

مهر | اجتماعی و حوادث | شنبه، 02 خرداد 1405 - 08:39
مراسم رونمایی از سامانه نوین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد.
املاك،ثبت،قانون،ماده،مشاوران،سازمان،بابايي،تبصره،اسناد،تير،نهايي

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از سامانه نوین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با حضور حجت الاسلام حمزه خلیلی، معاون اول قوه قضاییه و جمعی از اعضای دستگاه قضاء برگزار شد.
حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، با یادآوری فرمایش شهید آیت‌الله رئیسی در تیرماه ۱۴۰۲ درباره «مجمع تشخیص مصلحت نظام و قانون الزام به ثبت رسمی معاملات»، گفت: این قانون که پس از پنج بار رفت و برگشت میان مجلس و شورای نگهبان نهایی شد، از ۳ تیر ۱۴۰۳ لازمالاجرا شد.
قوه قضاییه از همان روزهای نخست با تشکیل «شورای راهبری قانون»، اعزام مأموران ثبت رسمی معاملات و برگزاری ۷۷ جلسه با ۴۱۰ مصوبه، زیرساخت‌های اجرایی را فراهم کرد.
همکاری ۶ وزارتخانه و ۸ دستگاه
بابایی با اشاره به ماهیت الکترونیکی قانون (۱۵ ماده، ۲۸ تبصره و ۱۴ بند) تصریح کرد: ۶ وزارتخانه و ۸ دستگاه اجرایی در قالب مصوبات شورای راهبری همکاری فعال و مستمر داشته‌اند.
وزارت کشور، امور مالیاتی، تأمین اجتماعی و امور اقتصادی با وجود کمبود امکانات، گام‌های مؤثری برداشته‌اند که جای تقدیر دارد.
آمار ثبت‌ها و نقش مشاوران املاک
رئیس سازمان ثبت با تشکر از اتحادیه مشاوران املاک و وزارت صمت، جزئیات عملکرد قانون را چنین برشمرد:
ماده ۲ قانون (نقل‌وانتقال در دفاتر اسناد رسمی): ۲۹,۳۹۹ فقره
ماده ۳ (پیش‌نویس توسط مشاوران املاک): ۵۲۲,۶۴۰ پیش‌نویس که از این تعداد ۱,۶۷۱,۳۱۷ فقره تأیید نهایی شده است.
تبصره ۲ ماده ۳ (استفاده از سکوهای الکترونیک): ۳۶۷,۰۰۰ مورد مشمول تفسیر ماده که ۹۲,۷۵ مورد از طریق پلتفرم‌ها نهایی گردید.
اتصال گسترده مشاوران املاک
از مجموع ۱۴۷,۵۰۰ مشاور املاک دارای پروانه، تا امروز ۱۳۳,۸۰۰ نفر (۹۱ درصد) به سامانه‌های سازمان ثبت متصل شده‌اند.
بابایی این همکاری را «بسیار خوب و سازنده» توصیف کرد و از حاج‌آقای خلیلی و تمامی مشاوران املاک تقدیر نمود.
لزوم اجرای کامل از ۳ تیر ۱۴۰۳ به بعد
بابایی تأکید کرد: بر اساس تبصره ۴ ماده قانون، تمام نقل‌وانتقال‌های مربوط به اسناد پس از ۳ تیر ۱۴۰۳ باید صرفاً در چارچوب مواد ۲، ۳ و تبصره ۲ ماده ۳ این قانون انجام شود.
سازمان ثبت با پیش‌بینی ظرفیت‌های اجرایی، از همان روزهای اول امکان ثبت الکترونیک را برای مردم فراهم کرد.
خبر در حال تکمیل..../