خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 10 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر دفاع ژاپن اتهام «نظامی‌گری جدید» علیه توکیو را رد کرد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | یکشنبه، 10 خرداد 1405 - 10:35
وزیر دفاع ژاپن، در مجمع امنیتی شانگری-لا در سنگاپور، چین را به گسترش سریع نظامی با شفافیت اندک متهم کرد و اتهام «نظامی‌گری جدید» علیه توکیو را رد نمود.
ژاپن،چين،كويزومي،منطقه،سنگاپور،نظامي،تعهد،دفاعي،چيني،مدعي،انتقاد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - شینجیرو کویزومی، وزیر دفاع ژاپن، روز یکشنبه ضمن رد اتهامات «نظامی‌گری جدید» علیه توکیو، از چین به دلیل گسترش سریع نظامی با شفافیت اندک انتقاد کرد.
این اظهارات نشان‌دهنده تشدید تنش‌ها بین دو کشور است.
کویزومی در گفتگوی شانگری-لا در سنگاپور مدعی شد: چین به افزایش هزینه‌های دفاعی خود در سطح بالا ادامه می‌دهد.
رویکرد خارجی و فعالیت‌های نظامی چین برای ژاپن و جامعه بین‌المللی موضوعی نگران‌کننده است.
وی در پاسخ به انتقاداتی مبنی بر اینکه ژاپن نظامی‌گری جدید را پذیرفته است، گفت: «به آن فکر کنید.
کشوری وجود دارد که زرادخانه عظیمی از سلاح‌های هسته‌ای و بمب‌افکن‌های استراتژیک دارد.
ژاپن هیچ یک از این سلاح‌ها را ندارد، با این حال ژاپن به "نظامی‌گری جدید" متهم می‌شود؟»
کویزومی گفت که سابقه ژاپن از زمان جنگ جهانی دوم «خود گویاست» و به پایبندی این کشور به قوانین بین‌المللی و تعهد به منشور ملل متحد در کنار تلاش‌ها برای حفظ «نظم بین‌المللی آزاد و باز» اشاره کرد.
در ماه مه، وزارت امور خارجه چین از کشور‌های منطقه آسیا-اقیانوسیه خواست تا هوشیار باشند و «در برابر اقدامات نسنجیده نظامی‌گری جدید ژاپن به طور مشترک مقاومت کنند».
در مجمع سنگاپور، سرتیپ منگ شیانگ چینگ، یکی از اعضای هیئت چینی، نیز از ژاپن انتقاد کرد.
روابط ژاپن و چین پس از آنکه سانائه تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، در نوامبر مدعی شد که حمله فرضی چین به تایوان می‌تواند واکنش نظامی ژاپن را به دنبال داشته باشد، به بدترین سطح خود در سال‌های اخیر رسید.
کویزومی گفت که از اینکه نتوانست با همتای چینی خود در این مجمع دیدار کند «متأسف» است، اما اصرار داشت که ژاپن همچنان برای تعامل باز است.
او با تأکید مجدد بر تعهد ژاپن به گفت‌و‌گو با چین و سایر بازیگران منطقه برای تقویت ثبات، گفت: «ما در را باز نگه می‌داریم.»
دونگ جون، وزیر دفاع چین، برای دومین سال متوالی در نشست امنیتی سنگاپور شرکت نکرده و فرصت ملاقات با همتایان خود را از دست داده است.
کویزومی گفت ژاپن «مصمم» است نقش جدیدی در همکاری تجهیزات دفاعی در منطقه آسیا-اقیانوسیه ایفا کرده و به طور ملموس بازدارندگی در منطقه را تقویت کند.
منبع: رویترز