خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 14 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

درجه‌بندی ۹ غار کشور در کارگروه ملی غارشناسی ایران تصویب شد

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 30 مهر 1404 - 11:06
درجه‌بندی ۹ غار در چهلمین جلسه کارگروه ملی غارشناسی ایران به تصویب رسید.
غار،منطقه،درجه،زيستي،حفاظت،استان،غارشناسي،آذربايجان،دليل

باشگاه خبرنگاران جوان - درجه‌بندی ۹ غار از استان‌های آذربایجان شرقی، قزوین، خراسان جنوبی و آذربایجان غربی در چهلمین جلسه کارگروه ملی غارشناسی ایران به تصویب رسید.
این غار‌ها شامل وینق، انگیل‌لر و وایقان (منطقه حفاظت‌شده ارسباران)، سال‌داش (منطقه حفاظت‌شده دیزمار)، سفیدآب (منطقه حفاظت‌شده الموت)، مهوید (منطقه حفاظت‌شده هلالی)، کتوکی (منطقه حفاظت‌شده پلنگ‌آباد)، سنگ‌سوراخ (منطقه حفاظت‌شده مظفری) و شکریازی سلماس است.
علیرضا نجیمی، سرپرست موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط‌زیست در این نشست اعلام کرد: بر اساس دستورالعمل حفاظت و بهره‌برداری از غارها، غار‌های مذکور پس از ارزیابی اهمیت حفاظتی و بررسی شاخص‌هایی از جمله شرایط فیزیکی، اجتماعی، زمین‌شناسی، باستانی، منابع آبی، تنوع زیستی و گردشگری، ابتدا در نوزدهمین جلسه کمیته فنی کارگروه ملی غارشناسی ایران مورد بررسی اولیه قرار گرفته و در چهلمین جلسه، درجه‌بندی نهایی آنها تصویب شد.
در استان آذربایجان شرقی، با ارائه گزارش غنی‌پور، غار‌های وایقان و سال‌داش به دلیل دارا بودن ساخت‌های ارزشمند زمین‌شناسی و گونه‌های خاص زیستی، درجه ۲ و غار‌های وینق و انگیل‌لر به سبب ساختار‌های زمین‌شناسی منحصر‌به‌فرد، درجه ۱ نام گرفتند.
همچنین با توجه به قرارگیری حداقل دو غار (وینق و انگیل‌لر) با ژنز مشترک در منطقه حفاظت‌شده ارسباران، پیشنهاد شد از عنوان «مجموعه غار‌های قلعه‌دره‌سی وینق» برای معرفی این ناحیه استفاده شود.
غار سفیدآب به دلیل وجود ساختار‌های حساس، استلاگمیت‌ها و منابع آبی، درجه ۲ تعیین شد.
در استان خراسان جنوبی، بر اساس گزارش هدایتی دبیر کارگروه غارشناسی استان، غار سنگ‌سوراخ به دلیل ساخت‌های ارزشمند زمین‌شناسی و گونه‌های خاص زیستی، و غار کتوکی به سبب گونه‌های خاص زیستی و تعارضات معدنی، هر دو درجه ۲ و غار مهوید به علت ویژگی‌های ساختاری و ظرفیت مناسب گردشگری، درجه ۳ نام گرفتند.
در استان آذربایجان غربی نیز بنا بر گزارش جباری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، غار شکریازی سلماس به دلیل مخاطرات ایمنی و حضور گونه‌های زیستی، درجه ۱ تعیین شد.
هدف از این درجه‌بندی، مدیریت، حفاظت و بهره‌برداری پایدار غار‌های کشور و ارتقای دانش غارشناسی در سطح ملی عنوان شده است.
منبع: سازمان حفاظت محیط زیست