خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 11 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آئین سنتی «پوش بالا کُنی» در حسینیه چرخاب اردکان برگزار شد

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 18 تیر 1403 - 13:07
یزد- مدیر میراث فرهنگی اردکان از برگزاری آیین «پوش بالا کُنی» حسینیه چرخاب اردکان طبق سنت ۱۲۰ ساله، توسط عزاداران حسینی و اهالی محل خبر داد.
چرخاب،حسينيه،اردكان،پوش،آيين،فرهنگ

مصطفی سپهری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری این آیین صبح دوشنبه در حسینیه چرخاب شهرستان اظهار کرد: آیین پوش بالاکنی حسینیه چرخاب به عنوان اثر منقول فرهنگی - تاریخی تیرماه سال ۱۴۰۰ به شماره ۶۳۰۵۷ به ثبت ملی رسیده است.
وی ادامه داد: این آیین ۱۲۰ ساله که برای مسقف کردن حسینیه چرخاب اردکان استفاده می‌شود، از چهار تکه مربعی و یک‌ تکه مستطیلی شکل و منقوش تشکیل‌شده و مساحت آن ۳۵۰ مترمربع است که توسط استاد «محمدجعفر خیام اصفهانی» به شکل زیبایی طراحی و دوخته شده است.
مدیر میراث فرهنگی اردکان با بیان اینکه طرح شیر و خورشید نیز روی این پوش حک‌شده که نقشی اسطوره‌ای و مقدس در فرهنگ ایران است، عنوان کرد: از دیگر نمادهای استفاده‌ شده روی پوش حسینیه چرخاب اردکان، نقش درختی است که در فرهنگ و اساطیر ایرانی به درخت زندگی معروف بوده که توسط دو شیر و خورشید محافظت می‌شود که در فرهنگ شیعه، شجره طیبه و نماد اهل‌بیت پیامبر (ص) است.