خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 08 اردیبهشت 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

محقق ایرانی عامل بیماری فضانوردان در فضا را کشف کرد

فارس | دانش و فناوری | یکشنبه، 09 آذر 1399 - 10:14
نتایج بررسی‌های صورت رفته نشان می‌دهد، حضور طولانی مدت در فضا منجر به بروز بیماری‌هایی می‌شد که حالا دلیل آنها تسط یک محقق ایرانی کشف شده است.
فضا،بدن،ميتوكندري،فضانوردان،افشين،ناسا،بهشتي،سلامتي،تحقيق

نتایج بررسی‌های صورت رفته نشان می‌دهد، حضور طولانی مدت در فضا منجر به بروز بیماری‌هایی می‌شد که حالا دلیل آنها تسط یک محقق ایرانی کشف شده است.
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به قل از انگجت، نتایج تحت بررسی قرار دادن فضانوردان حاضر در فضا نشان داده آغاز سفرهای فضایی احتمال بیمار شدن فضانوردان در خارج از جو کره زمین را افزایش می‌دهد.
تحقیقاتی که در این زمینه توسط پژوهشگران ناسا تحت سرپرستی دکتر افشین بهشتی عضو مرکز تحقیقاتی Ames ناسا، صورت گرفته نشان می‌دهد، سفر به فضا موجب تغییراتی در میتوکندری سلول‌های بدن انسان می‌شود که بیمار شدن افراد را تسهیل می‌کند.
افرادی که طولانی‌مدت در فضا حضور دارند، دچار بیماری‌هایی مانند اختلالات قلبی عروقی، اختلالات خواب و درنهایت به مشکلات سلامتی مبتلا می‌شوند.
میتوکندری در واقع مخزن ذخیره سازی و تولید انرژی سلول‌های بدن محسوب می‌شود و نقش حیاتی در حفظ سلامت بدن ایفا می‌کند.
به گفته افشین بهشتی، بررسی‌هایی که در جریان این تحقیق صورت گرفته نشان می‌دهد موش‌هایی که کارکرد میتوکندری سلول‌های بدن آنها مختل شده، با مشکلاتی در چشم و کبد خود مواجه شده اند.
تحقیقات صورت گرفته توسط این تیم پژوهش بیانگر آن است، احتمال اختلال میتوکندری در خارج از جو زمین به علت نبود جاذبه افزایش می‌یابد و همین مساله عملکرد سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال می‌کند.
یافته‌های این تحقیق این نگرانی را تقویت می‌کند که فضانوردان می توانند با چالش‌های قابل توجهی برای سلامتی به ویژه در سفر به ماه و مریخ روبرو شوند؛ این کشف می‌تواند برای غلبه بر این مشکلات بسیار مهم باشد.
افشین بهشتی، نویسنده اصلی تحقیق به ناسا گفت: داده‌های این بررسی می‌تواند منجر به «اقدامات متقابل و توسعه داروهایی» شود که شرایط سلامتی مردم در فضا را فراهم کند.
انتهای پیام/