از متنهای سفارشی تا تشکلهایی که جنس درد خود را نمیدانستند
شب گذشته تشکلهای دانشجویی دانشگاههای استان نشستی صمیمی با استاندار خراسان جنوبی داشتند که باید با توجه به رسالت دانشجویان درخواستهای جدیتری ارائه میشد، اما آنچه که در این جلسه حاکم بود نوشتههای از قبل دیکته شده و صحبتهای تکراری بود.

ایسنا/خراسان جنوبی شب گذشته تشکلهای دانشجویی دانشگاههای استان نشستی صمیمی با استاندار خراسان جنوبی داشتند که باید با توجه به رسالت دانشجویان درخواستهای جدیتری ارائه میشد، اما آنچه که در این جلسه حاکم بود نوشتههای از قبل دیکته شده و صحبتهای تکراری بود.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تشکلهای دانشجویی بار اصلی فعالیتهای دانشجویی را برعهده گرفته و نقش تاثیرگذار آنها، بارها از سوی رهبران جمهوری اسلامی مورد توجه و تاکید قرار گرفته است.
شب گذشته تشکلهای دانشجویی دانشگاههای استان نشستی صمیمی با استاندار خراسان جنوبی داشتند که باید با توجه به رسالت دانشجویان درخواستهای جدیتری ارائه میشد، اما آنچه که در این جلسه حاکم بود نوشتههای از قبل دیکته شده و صحبتهای تکراری بود.
باتوجه به اینکه خراسان جنوبی 20 دانشگاه فعال دارد، نکته حائز اهمیت جلسه این بود که تعداد تشکلهای حاضر کمتر از روسای دانشگاه و معاونین فرهنگی بودند.
ابتدای جلسه نمایندگان دانشجویان صحبتهای خود را مطرح کردند و روسا نیز به بین گزارشی از وضعیت دانشگاه پرداختند.
تشکیل هستههای مسئلهمحور، نداشتن نگاه امنیتی مسئولان به دانشگاه، توجه به برنامههای فرهنگی، بهرهگیری از ظرفیتهای دانشجویان برای استفاده از پتانسیلهای استان از مطالبات و خواستههای تشکلهای دانشجویی در این جلسه بود.
ضرورت اهمیت دادن به فضای کار تشکیلات، ایجاد فضای باز سیاسی در دانشگاه، دوری از تصمیمگیریهای ناگهانی و مشکلات زیرساختی در استان از دیگر دغدغههای نمایندگان دانشجویان در این جلسه بود.
گروهی از نمایندگان نیز شغل را به عنوان دغدغه مهم دانشجویان امروزی مطرح کردند و گروهی تفکر مسئولان را مانع رسیدن به آیندهای روشن میدانستند.
محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی در این دیدار اظهار کرد: باید مزیتهای نسبی استان در جلسات تصمیمگیری مطرح و برنامهها را با سند آمایش تطبیق دهیم.
وی با اشاره به تدوین سند آمایش سرزمینی، افزود: در بحث توسعه، بازنگری در اسناد توسعه شهرستانها منطبق با سند آمایش سرزمینی بوده تا مرتکب آزمون و خطا نشویم.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر توجه به دانشجویان و دانشگاه، تصریح کرد: نشستهای متعددی با تشکل های دانشجویی در بخشهای مختلف داشتیم تا بتوانیم جهت اجرایی کردن مسیرهای مطالعه شده و میان بر به اهداف مورد نظر برسیم.
وی با بیان اینکه قول میدهیم جلسهای در فضای راحتتر با تشکلها برگزار کنیم تا صحبتها راحتتر ارائه شود، اظهار کرد: در مسیر سخت پیش رو و با تحریمهای ظالمانه مواجه هستیم و با وجود محدودیتها و بودجههای انقباضی، باید شرایط را ببینم و از نقطه ضعفها فاصله بگیریم.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه کشور ظرفیت خوبی دارد که باید از شرایط استثنایی خوب استفاده کنیم، افزود: ما چاره نداریم جز اینکه با مدیریت شرایط سخت را پشت سر گذاشته و از ظرفیتهای استانی بهره ببریم.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه متاسفانه به لحاظ درآمدی، کم درآمدترین استان کشور هستیم، اظهار کرد: تلاش کردیم متکی به منابع مالی دولتی نشویم و در این راه از ظرفیت بانکها استفاده شده است.
معتمدیان افزود: یکی از اقدامات ارزشمند استان که براساس اتکا به دانش دانشگاه بود، تدوین سند سازگاری با کم آبی بود که برنامههای توسعهای براساس این سند انجام شد.
وی با بیان اینکه نباید به بودجههای استانی متکی بود، تصریح کرد: نقش دانشجویان در برنامهها دیده شده و از توان دانشگاهی در پروژهها و طرحها بهره میبریم.
وی با بیان اینکه تصمصیم گیریها باید درون دانشگاه انجام گیرد، افزود: فضای دانشگاه باید امن باشد اما به دنبال فضای امنیتی نیستیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه دانشگاه باید در چارچوب بایدها و نبایدها را رعایت کند، اظهار کرد: نهادهای تصمیم ساز دانشگاه احتیاج به فضای بیرونی ندارند.
معتمدیان با تاکید بر حمایت از دانشگاه، افزود: فضای دانشگاه باید فضای پویایی بوده و امکان نقد دانشگاهیان فراهم شود، شورای همافزایی دانشگاهها باید فعال شود و روسا و تشکلها در بحث توسعه استان کمککننده باشند.
تشکلها پیشرو باشند
سید حجت هاشمی، رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند در این جلسه بیان کرد: تشکلها باید پیشرو بوده و با ارائه برنامه یاریگر دانشگاه باشند.
ایرج مهدیزاده، رییس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی نیز در این جلسه مطالبهگری را یکی از وظایف اصلی دانشجویان برشمرد و گفت: ناهماهنگی بین تشکلها باعث میشود یک سری از برنامهها مغفول بمانند.
وی با اشاره به تسهیل در صدور مجوز برای تشکلها در دانشگاه فرهنگیان استان، افزود: اگر برنامه فرهنگی واحدی برای دانشگاهها براساس تقسیم کار درست داشته باشیم، شاید بخش عمدهای از دغدغهها برطرف شود.
رییس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی یادآور شد: مجموع صحبتهای دانشجویان یک وجه مشترک داشت و آن استفاده از توان دانشجویان در برنامههای فرهنگی است که امیدواریم در این حوزه بتوانیم حداکثر بهره را ببریم.
گلایه از بودجه ناکافی دانشگاه
شیخی، نماینده دانشگاه بزرگمهر قاینات نیز در این جلسه از بودجه ناکافی دانشگاهها گلایه کرد و افزود: تمام مسئولان سعی دارند جذب حداکثری دانشجو به تشکلها داشته باشند و از فضای خمودگی فاصله بگیرند.
وی با تاکید بر پژوهشهای کاربردی، تصریح کرد: طرحهای کلان بودجه نمیشناسد و باید در طرح توازن بودجه کافی به دانشگاهها اختصاص یابد.
تربیت دانشجوی ماهر و بودجههای کم
محمود نخعی، رییس دانشگاه فنی و حرفهای خراسان جنوبی نیز بیان کرد: این دانشگاه تشکیل شده تا مشکل اشتغال دانشجویان را برطرف کند و در این راستا حداکثر تلاش خود را خواهد کرد.
وی ادامه داد: در برنامه توسعه پنجم قرار شد سرانه دانشجویی دانشجویان فنی و حرفهای به سرانه دانشجویی دیگر دانشجویان برسد، اما اکنون این دانشگاه با یک سوم سرانه دانشجویی در حال ارائه خدمات است.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای خراسان جنوبی بیان کرد: باید باور کنیم که بودجه زیادی لازم است تا بتوانیم دانشجوی ماهر تحویل جامعه دهیم.
انتظار داشتیم حرفهای جدیتری بشنویم
محمد دهقانی فیروزآبادی، رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز اظهار کرد: باید حضور تشکلها در دانشگاهها پررنگ شود.
وی با بیان اینکه استان عقب ماندگیهایی جدی دارد که با تلاش یک ساله استاندار قسمتی از برنامهها برای جبران عقب ماندگی به ثمر نشست، تصریح کرد: انتظارم این بود که در این جلسه حرفهای جدیتری بشنویم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه دانشجو آزاد است که صحبتهای خود را بیان کند، اظهار کرد: سطح فرهنگ و شعور دانشجویان استان بسیار بالاست و توقع از آنان زیاد است.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه این استان فرهنگی از گذشته صادرات معلم داشته است، افزود: لازم است طرح منطقه آزاد آموزشی به عنوان طرحی به دولت داده شود تا بتوان به بهترین نحو از آن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه افغانستان فرصتی مغتنم است، افزود: باید به توریست درمانی در استان توجه شود تا بتوانیم استان خود را در کشور معرفی کنیم.
ورود نخبگان به صنایع بزرگ
سعیدرضا احمدیزاده، رییس بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: دانشگاه بیرجند در حوزه علم و فناوری وارد شده و استان در آستانه جهش جدی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه فضای خوب سرمایهگذاری در استان پیش آمده، افزود: امیدواریم در آینده صنایع بزرگ در استان ایجاد شده و بخش نخبه به کار گرفته خواهند شد.
رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با بیان اینکه باید شورایی برای اهداف توسعهای استان تشکیل شود، تصریح کرد: پروژههای عظیم راهآهن و انتقال آب در استان نیروهای متخصص بومی میخواهد که لازم است به این امر توجه شود.
احمدی زاده ادامه داد: فضای سخت افزاری بیش از راه نرم افزاری پیش رفته است و سیستم پایین دست قوی باید برای پیگیری کارها داشته باشید.
وی با بیان اینکه شورای هم افزایی فعالیتهای دانشگاهی در راستای پروژهها لازم است ایجاد شود، تصریح کرد: کارگروههای تخصصی باید تبیین و اجرا شود تا چشم انداز آینده مشخص شود.
شورای هم افزایی دانشگاهها تشکیل شود
رییس بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی بیان کرد: شورای هم افزایی دانشگاهها را باید تشکیل داده، آینده نگری برای استان داشته و برای آینده استان نیرو تعریف کنیم.
احمد خامسان، رییس دانشگاه بیرجند نیز اظهارکرد: طی یک سال گذشته روی زیرساختهای استان کارهای عملی انجام شده است.
وی با اشاره به کمکهای استاندار به دانشگاهها، افزود: امیدوارم سرمایهگذاریها تحقق پیدا کند و امید و اشتغال رهآورد آن باشد.
انتظار میرفت نشست صمیمی تشکلها با استاندار، با برنامهریزی بیشتر و پربارتر برگزار میشد که این را میشد از صحبتهای رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مبنی بر اینکه چرا در حضور استاندار حرفهای جدیتر مطرح نشد و حتی صحبت استاندار خطاب به تشکلها که بیشتر وقت بگذارید و آن طور که میبایست دغدغهها مطرح نشد، فهمید.
انتهای پیام