خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 23 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بارش استان تهران ۴۸ درصد کمتر از نرمال است

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | شنبه، 09 خرداد 1405 - 07:34
رئیس مرکز خشکسالی گفت: با توجه به کمبود آب، کشت محصولات آب بر و مدیریت آبیاری در فصل گرم بسیار مهم است تا کمبود منابع آبی خسارت وارد نکند.
بارش،نرمال،فصل،بارندگي،آبي،جنوب،استان،خشكسالي،گيلان،تابستان، ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی گفت: براساس آمار از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۲۳ میلی متر بارندگی در کشور دریافت کردیم که این میزان بیانگر رشد ۳ درصدی بارش نسبت به دوره نرمال است.
به گفته وی، در برخی استان ها همچون خراسان جنوبی، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، بوشهر، کرمان، کرمانشاه، هرمزگان بارش ها بالاتر از نرمال است و در مقابل برخی استان ها از جمله تهران، سمنان، قم، مرکزی، قزوین و گیلان بارش ها کمتر از نرمال است که متاسفانه استان تهران ۴۸ درصد کمتر از نرمال بارش دریافت کرده است.
وظیفه ادامه داد: براساس مدل های اقلیمی پیش بینی می شود که باقی مانده سال آبی با دمای فراتر از نرمال و از نظر بارندگی، فصل بارش در اغلب مناطق به اتمام رسیده است و تنها نوار شمالی و دامنه های البرز انتظار بارندگی می رود، اما طی هفته جاری به طور کلی با بارندگی های کمتر از معمول در دامنه های البرز و شمال غرب مواجه هستیم.
رئیس مرکز خشکسالی با بیان اینکه فصل تابستان بارش چندانی پیش رو نیست، افزود: برای جنوب شرق و سواحل شمالی انتظار بارش در فصل تابستان می رود که امسال به سبب شرایط النینو انتظار می رود که بارش های تابستانه در نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان، جنوب کرمان و جنوب فارس کمتر از نرمال باشد، اما سواحل شمالی در نیمه تابستان بارش ها در گیلان، مازندران و گلستان در حد معمول خواهد بود.
به گفته وی، براساس مدل های اقلیمی بارش های فصل پاییز به موقع شروع خواهد شد و در نیمه غربی از مقدار و شدت مناسبی برخوردار خواهد بود، اما بدلیل آنکه عوامل متعددی در وقوع بارش دخالت دارد، از این رو پیش بینی های اولیه حاکی از این موضوع است.
وظیفه با تاکید بر مدیریت منابع آبی در استان های تهران، مرکزی، قم و سمنان را امری ضروری دانست و گفت: مدیریت آب در این حوزه ها بسیار حائز اهمیت است که با توجه به کمبود آب، کشت محصولات آب بر و مدیریت آبیاری در فصل گرم بسیار مهم است تا کمبود منابع آبی خسارت وارد نکند.
رئیس مرکز خشکسالی گفت: با توجه به آنکه کشت محصولات انجام شده و در اغلب مناطق جنوب کشور عمدتا غلات برداشت شده است و از جنبه مبارزه با آفات و بیماری ها در پهنه غرب و شمال غرب بدلیل شرایط بارش و رطوبت بالا، سم پاشی به هنگام امری ضروری است.