خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 17 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کف‌گیر پدافندی آمریکا و رژیم اسرائیل در منطقه خیلی زود به تهِ دیگ خورد

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | پنجشنبه، 06 فروردین 1405 - 08:18
تقریبا روز هفتم و هشتم جنگ رمضان بود که زمزمه‌هایی در رسانه‌های دنیا به گوش رسید؛ آمریکا و اسرائیل در سیستم پدافندی به مشکل خورده‌اند!
ايران،اسرائيل،ذخاير،روز،رهگير،پدافندي،موجودي،جنگ،جمهوري،آمري ...

باشگاه خبرنگاران جوان - در روزهای نخست تجاوز وحشیانه به خاک جمهوری اسلامی ایران توسط رژیم آمریکا و رژیم صهیونیستی، همه چیز بر وفق مراد ترامپ و رفقایش بود؛ زیرا رهبر جمهوری اسلامی ایران در تروری وحشیانه به شهادت رسید؛ بسیاری از فرماندهان عالی‌رتبه سپاه، بسیج و ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز به شهادت رسیدند و به اصطلاح راه برای تغییر نظام در عرض سه چهار روز باز شده بود.
همه چیز گل و بلبل بود چون ترامپ و نتانیاهو نهایتا برای بک هفته برنامه‌ریزی کرده بودند؛ یک هفته‌ای که تا یکی دو روز دیگر به یک ماه می‌رسد و هدف تغییر نظام جمهوری اسلامی امروز به باز کردن تنگه هرمز یا اجازه گرفتن از نیروهای مسلح کشورمان برای عبور از آن است؛ هدفی که فعلا اصلا و ابدا محقق نشده و شواهد هعم نشان می‌دهد که فعلا محقق نخواهد شد؛ به همین دلیل دونالد ترامپ برای حل این معضل دست به دامن همه دنیا شده و فقط خواجه حافظ شیرازی است که ترامپ از اوم کمک نخواسته است؛ آلمان، انگلیس، فرانسه، ناتو و کشورهای منطقه مخاطب ترامپ قرار گرفتند اما همه یک جواب مشترک شنیدند؛ نه، ما دخالت نمی‌کنیم.
از همه این‌ها که بگذریم، ترامپ به دلیل اشتباه محاسباتی که در مورد ایران دچار شد، امروز تحت فشار زیادی است، معضل گرانی سوخت، نارضایتی مردمی و کنگره از داخل آمریکا، نظرسنجی‌هایی که نشان از پایین‌آمدن محبوبیت او در آمریکا دارند و تلفات انسانی و تسلیحاتی که تا به امروز گریبان او و ارتش آمریکا را گرفته است.
اما مهم‌ترین و حیاتی‌ترین مشکل این روزهای ترامپ کمبود سا‌مانه‌‌های پدافندی و موشک‌های رهگیر این سامانه‌ها در منطقه است؛ این سامانه‌ها در منطقه حضور پررنگی داشتند، البته تا قبل از آغاز جنگ تحمیلی رمضان.
با آغاز این جنگ این سامانه‌‌ها با موشک‌های دقیق سپاه پاسداران و پهپادهای ارتش جمهوری اسلامی یکی یکی از بین رفتند.
تقریبا روز هفتم و هشتم جنگ رمضان بود که زمزمه‌هایی در رسانه‌های دنیا به گوش رسید؛ آمریکا و اسرائیل در تسلیح و تامین سیستم پدافندی به مشکل خورده‌اند!
مثلا پایگاه خبری سیمافور آمریکا به نقل از مقامات این کشور گزارش داد که رژیم صهیونیستی با کمبود حاد و جدی در زمینه موشک‌های پدافندی (رهگیر) روبه روست.
بر اساس این گزارش، تداوم حملات موشکی و پهپادی از جبهه‌های مختلف، ذخایر تسلیحاتی این رژیم را به شکلی بی‌سابقه تحت فشار قرار داده است.
هم‌زمان، رسانه‌های اسرائیلی نیز فاش کردند که مقامات تل‌آویو رسماً به واشنگتن اطلاع داده‌اند که ذخایر موشک‌های رهگیر آن‌ها با سرعتی نگران‌کننده در حال اتمام است؛ انتشار گسترده درباره کمبود در ذخایر موشک‌های رهگیر در سرزمین‌های اشغالی، موجب بروز نگرانی در میان افکار عمومی صهیونیست‌ها شده، به‌طوری که همه آن‌ها به فکر فرار از اراضی اشغالی هستند و عده زیادی هم فرار را بر قرار ترجیح داده‌اند.
جیانلوکا دِ ویو، خبرنگار نظامی در لا رپوبلیکا نوشت که سپاه پاسداران ایران از «جدیدترین و قدرتمندترین سلاح‌های خود استفاده کرده است و مهمات خوشه‌ای آن همچنان به دفاع هوایی اسرائیل نفوذ می‌کند.
تل‌آویو به تدریج در حال کاهش استفاده از سیستم‌های Arrow ۳ است، تنها سیستم‌هایی که قادر به رهگیری رگباری از مهمات خوشه‌ای هستند، اما ذخایر این سیستم‌ها بسیار محدود است.
تولید این موشک‌های رهگیر کند است و سه سال طول می‌کشد تا به سطح تولید قبلی برسد.
نگرانی‌ها در پنتاگون در مورد از دست دادن کامل قابلیت‌های دفاع موشکی رو به افزایش است و این نگرانی‌ها کشور‌های خلیج فارس را مضطرب کرده است.
ایالات متحده علاوه بر چندین آتش‌بار Patriot PAC-۳، آتش‌بار‌های دفاع موشکی THAAD و موشک‌های رهگیر مستقر در کشتی Standard Missile-۳ (SM-۳) را نیز مستقر کرده که آن‌ها هم یکی یکی از بین رفته‌اند.
او نوشت تنها در ۳۶ ساعت اول، این نیرو‌ها تعداد سرسام‌آوری موشک شلیک کردند: ۸۰ موشک THAAD و ۱۵۰ موشک دیگر در ماه ژوئن - یک سوم کل موشک‌های موجود.
تولید این موشک‌ها از ۴۰ موشک در سال فراتر نمی‌رود و تا سال ۲۰۳۰ دوباره پر نخواهند شد.
در همین رابطه اندیشکده خدمات سلطنتی بریتانیا (قدیمی‌ترین اندیشکده نظامی جهان) اعلام کرد سامانه‌های پدافندی اسرائیل شامل پیکان ۲ و ۳، فلاخن داوود و تاد تحت شدیدترین فشار ممکن قرار دارند.
سامانه پیکان ۲ و ۳ از ۱۵۰ فروند موجودی خود، ۱۲۲ فروند را به کار بردند که به معنی مصرف ۸۱ درصدی ذخایر است؛ فلاخن داوود نیز با شلیک ۱۳۵ فروند از ۲۵۰ موجودی، به ۵۴ درصد کاهش موجودی رسیده؛ سامانه آمریکایی تاد نیز ۲۲ فروند از ۴۸ فروند را مصرف کرده که به معنی مصرف حدود نیمی از موجودی است.
سامانه‌های پیکان نیز تنها ۳ روز موجودی دارد.
سامانه دیگر تاد است که به دلیل تعداد کم سکو‌های عملیاتی و تعداد کم دارایی، قابلیت دفاع در بلند مدت را ندارد؛ بنابراین، مهم‌ترین سپر دفاعی باقی مانده‌ی اسرائیل برای مقابله با موشک‌های ایران، فلاخن داوود است که به گزارش این اندیشکده، نهایتا تا ۱۳ روز موجودی دارد.
این آمار‌ها نشان از بحرانی قریب الوقوع در سپر دفاعی اسرائیل دارد که بدون تأمین فوری مهمات، طی کم‌تر از دو هفته آینده از کار خواهد افتاد؛ شاید سردار سرتیپ پاسدار سید مجید موسوی، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران هم همین شرایط را دید که دو روز قبل رسما اعلام کرد آسمان سرزمین‌های اشغالی در اختیار ماست.
آری همه فیلم‌ها و تصاویر به وضوح نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران هر زمان که اراده کرده با پهپاد و موشک هر نقطع در خاورمیانه را که هدف گرفته، به هدفش رسیده، از امارات و کویت و عربستان گرفته تا تل‌آویو و دیمونا و صحرای نقب که امنیتی‌ترین نقطه سرزمین‌]ای اشغالی است آن هم به دلیل وجود نیروگاه هسته‌ای دیمونا.
شاید الکساندر دل‌واله، کارشناس ژئوپلیتیک شبکه فرانسوی CNEWS درست می‌گوید که ترامپ باید به فکر خروج سریع از این وضعیت باشد، اسرائیل فرصت زیادی ندارد؛ ذخایر موشک‌های پدافندی و تجهیزات دفاعی اسرائیل رو به اتمام است؛ ترامپ باید هر چه سریع‌تر به فکر راه حل خروج از جنگ باشد!
ایران توانایی از کار انداختن سامانه‌های پدافندی اسرائیل و کشور‌های منطقه را دارد؛ دقیقاً به‌خاطر جنگ فرسایشی و این حجم از پهپادها، ذخایر تسلیحاتی آنها رو به اتمام است.
هر روز متوجه می‌شویم که به‌طرز عجیبی، ایران پهپاد‌ها و موشک‌های بسیار بیشتری نسبت به آن‌چه اعلام شده بود، دارد؛ این مسائل از دلایلی است که باید راه حلی برای خروج از جنگ پیدا شود، چیزی که آقای ترامپ هم می‌خواهد.