خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 آبان 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سرعت تحولات از پیش بینی ها فراتر رفته است/تحلیل دقیق جنگ ۱۲ روزه امکان شناخت تحولات آتی را فراهم می کند/ مطالبه گری باید مدل محور و راهبردی باسد

مشرق | سیاسی | جمعه، 02 آبان 1404 - 13:30
براساس هماهنگی استراتژیک واشنگتن و تل‌آویو، آمریکا راهبرد جنگ ترکیبی را به اجرا گذاشت و اسرائیل بخش امنیتی آن را مدیریت می‌کرد تا از طریق ایجاد درگیری‌های پیرامونی، هژمونی خود را در منطقه تثبیت کند.
آمريكا،جنگ،اسرائيل،ايران،اسبق،سپاه،اطلاعات،سازمان،حماس،روزه، ...

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین «حسین طائب» رئیس اسبق سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، در سی و سومین نشست هم‌اندیشی سخنرانان مرتبط با هیئت رزمندگان اسلام در مجتمع حضرت معصومه (س) با تحلیل تحولات اخیر منطقه اظهار داشت: جنگ ۱۲ روزه اخیر نقطه کانونی برای بررسی شرایط ایران، منطقه و حتی جهان است و تحلیل دقیق آن، امکان شناخت روندهای آتی را فراهم می‌کند.
حجت‌الاسلام‌ طائب ادامه داد: در شرایط کنونی، انقلاب اسلامی و جبهه استکبار در مرحله‌ای قرار گرفته‌اند که سرعت تحولات از پیش‌بینی‌ها فراتر رفته است و دیگر همه چیز بر اساس محاسبات پیشین پیش نمی‌رود.
وی در توضیح چرایی آغاز جنگ گفت: بازنگری راهبرد امنیت ملی آمریکا پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱، دهکده جهانی با رهبری خود و تغییر قانون امنیت ملی را ترسیم کرد.
سند امنیت ملی ۲۵ ساله آمریکا تا سال ۲۰۲۵، برداشتن موانع تداوم قدرت جهانی را هدف قرار داده بود و در بازنگری سال ۲۰۲۰، این کشور اذعان کرد که تا ۲۰۲۵ به اهداف خود نخواهد رسید و دهه ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ را سرنوشت‌ساز اعلام کرد.
در این سند، ایران و خاورمیانه به‌عنوان مسئله‌های تعیین‌کننده معرفی شدند.
مسؤل اسبق سازمان اطلاعات سپاه افزود: براساس هماهنگی استراتژیک واشنگتن و تل‌آویو، آمریکا راهبرد جنگ ترکیبی را به اجرا گذاشت و اسرائیل بخش امنیتی آن را مدیریت می‌کرد تا از طریق ایجاد درگیری‌های پیرامونی، هژمونی خود را در منطقه تثبیت کند و رژیم صهیونیستی موظف بود عملیات موسوم به «دیوار به دیوار» را اجرا کند که شامل هدف‌گیری جهاد اسلامی، حماس، غزه، حزب‌الله، سوریه، عراق و ایران بود.
وی با مرور روند تحولات جهانی ادامه داد: اما واقعیت‌ها از پیش‌بینی‌های آمریکا و اسرائیل پیشی گرفت و ایران در جریان اغتشاشات داخلی ضعیف نشد، روسیه پیش‌دستانه در اوکراین حمله کرد و عملیات پیش‌دستانه حماس، مدیریت جنگ را از دست آمریکا و اسرائیل خارج کرد.
مسؤل اسبق سازمان اطلاعات سپاه به شکست‌های میدانی رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد و گفت: اسرائیل با وجود حمایت آمریکا نتوانست حماس را نابود کند، غزه را تصرف کند، به تونل‌ها دست یابد یا اسرا را آزاد کند و همین ناکامی موجب شد آمریکا به‌صورت مستقیم وارد مذاکره با حماس شود.
وی دلایل توقف جنگ را ترکیبی از فشار سیاسی، خستگی میدانی و کاهش تاب‌آوری اجتماعی در جبهه مقابل عنوان کرد و افزود: بر اساس نظرسنجی‌ها، در اسرائیل بیش از ۴۰ درصد مردم تنها با جنگ کوتاه‌مدت موافق بودند و در آمریکا نیز ۸۵ درصد مردم معتقد بودند نباید وارد جنگ بعدی علیه ایران شوند و مشکلات عملیاتی و بودجه‌ای نیز فشار زیادی به طرف مقابل وارد کرد و لایحه‌های متمم دفاعی به کنگره ارائه شد که همه این عوامل تصمیم آتش‌بس را تسریع کرد.
مسؤل اسبق سازمان اطلاعات سپاه همچنین به اختلافات راهبردی میان آمریکا و اسرائیل پس از آتش‌بس اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها خواهان کنترل تنش و بازگشت به صلح مقتدرانه‌اند، اما اسرائیل همچنان به دنبال گسترش عملیات در لبنان و سوریه است و در لبنان، آمریکا بر نقش عربستان تأکید دارد، اما اسرائیل به دنبال اقدام مستقیم است و در سوریه اختلاف بر سر حمایت یا مهار جریان جولانی است و در عراق، آمریکایی‌ها به دنبال تأثیرگذاری از مسیر انتخابات هستند، در حالی که اسرائیل نگاه نظامی دارد و این اختلافات نشانه تضعیف انسجام در جبهه استکبار است.
حجت‌الاسلام طائب تأکید کرد: مقابله با فشارها و جنگ ترکیبی دشمن، با شعار و فریاد امکان‌پذیر نیست، بلکه باید کارآمدی در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به اثبات برسد و مردم باید حس کنند نظام در حال حل مسائل است و مطالبه گری نیز باید مدل‌محور و راهبردی باشد.
وی افزود: تاب‌آوری اجتماعی شکل گرفته در جریان جنگ ۱۲ روزه، دستاورد بزرگی برای ملت ایران است و باید به‌عنوان عامل تقویت ارتباط میان حکومت و مردم مورد استفاده قرار گیرد و جنگ ۱۲ روزه موجب شد معادلات جهانی تغییر کند و حتی نسل جوان در آمریکا و غرب که پیش‌تر بی‌تفاوت بودند، نسبت به رفتار اسرائیل موضع گرفتند و شکاف نسلی در حمایت از تل‌آویو آشکار شد.
مسئول اسبق سازمان اطلاعات سپاه با اشاره به نظر یک استاد دانشگاه آمریکایی گفت: طوفان الاقصی، نسل جدیدی از مردم آمریکا را از بی‌تفاوتی به آگاهی رساند و این بزرگ‌ترین شکست رژیم صهیونیستی در عرصه افکار عمومی بود.