خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 02 تیر 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش تراز دریای خزر به بیش از یک متر رسید

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | یکشنبه، 26 فروردین 1403 - 13:06
رئیس سازمان نقشه برداری کشور گفت: کاهش تراز دریای خزر به دلیل تغییر اقلیم به بیش از یک متر رسید.
خزر،درياي،تراز،نقشه،كاهش

علی جاودانه رئیس سازمان نقشه برداری در نشست خبری امروز خود گفت: بیست وهشتمین همایش و نمایشگاه مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی ژیوماتیک ۱۴۰۳ در ۹ تا ۱۲ اردیبهشت ماه برگزار می شود .
وی افزود: امسال ۹ کارگاه آموزشی در این همایش برگزار می شود و توسعه دریا محور و نقش اطلاعات مکانی و توسعه دریا یکی از محورهای هست که در این بخش بررسی می شود.
او گفت: در سال ۱۴۰۱، ۵۰ شهر فاقد نقشه با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای آنها نقشه تهیه شد و در سال ۱۴۰۲، برای تهیه نقشه ۱۰۰ شهر قرارداد منعقد شد که با استفاده از تصویر برداری به صورت پهباد و تصویر برداری با هواپیمای با سرنشین انجام می شد.
وی در خصوص آخرین وضعیت تراز دریای خزر گفت: تراز دریای خزر با استفاده از شبکه های نقشه برداری مطالعه می شود و طبق بررسی های صورت گرفته تراز دریای خزر در حال کاهش است.
او گفت: تغییراقلیم و بحث کاهش ورودی دریای خزر از جمله دلایل کاهش تراز دریای خزر است که البته خوشبختانه با احیای خلیج گرگان روند تراز کاهشی شده است.
وی افزود: تراز دریای خزر بیش یک متر کاهش داشته است و با توجه به وضعیت توپوگرافی بستر دریای خزر کاهشی بوده است.