خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 16 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برادرزاده «نظربایف» سهام شرکت مخابراتی قزاقستان را بازگرداند

فارس | بین‌الملل | چهارشنبه، 24 فروردین 1401 - 21:36
برادرزاده رئیس جمهور پیشین قزاقستان که در بازداشت به سر می‌برد، سهام شرکت مخابراتی قزاقستان «قزاق تلکام» را به دولت این کشور بازگرداند.
قزاقستان،شركت،سهام،قزاق،تلكام،برادرزاده،پيشين،جمهور،رئيس،دولت

برادرزاده رئیس جمهور پیشین قزاقستان که در بازداشت به سر می‌برد، سهام شرکت مخابراتی قزاقستان «قزاق تلکام» را به دولت این کشور بازگرداند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «غیرت ساتیبالدی» برادرزاده «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور پیشین قزاقستان که در بازداشت به سر می‌برد، 28.8 درصد از سهام شرکت مخابراتی قزاقستان «قزاق تلکام» را به دولت این کشور بازگرداند.
سهام یادشده به شرکت‌های خصوصی «Skyline Investment Company S.A.» و «Alatau Capital Investment» تعلق می‌گیرند که تحت کنترل برادرزاده رئیس جمهور پیشین قزاقستان قرار دارند.
طبق اطلاعیه دولت قزاقستان، سهام این دو شرکت (سه میلیون و 84 هزار و 793 سهام) بر اساس یک توافقنامه اهدایی به دولت این کشور واگذار شده است که 28.8 درصد از کل سهام «قزاق تلکام» را تشکیل می‌دهد.
به گزارش برخی از رسانه‌های محلی قزاقستان، حدود یک چهارم سهام «قزاق تلکام» در سال 2018 با موافقت دولت این کشور به شرکت خصوصی «Skyline Investment Company S.A.» واگذار شد که در «لوکزامبورگ» ثبت نام شده است.
در ماه فوریه 2021 از اسناد ثبت تجاری لوکزامبورگ مشخص شد که شرکت یادشده متعلق به «غیرت ساتیبالدی» برادرزاده رئیس جمهور پیشین قزاقستان است.
بنابر صورت‌های مالی سال 2018، مجموع دارایی‌های شرکت خصوصی «Skyline Investment Company S.A.» حدود 266 میلیون دلار برآورد شده است.
برادرزاده نظربایف در 13 مارس (22 اسفند) 2022 در حالی که قصد پرواز از فرودگاه شهر «آلماتی» به خارج از کشور را داشت، توسط سرویس مبارزه با فساد مالی قزاقستان بازداشت شد.
در اطلاعیه این سرویس آمده بود که ساتیبالدی به اتهام سوءاستفاده از اختیارات و اختلاس از وجوه شرکت «قزاق تلکام» به میزان بسیار بالا بازداشت شده است.
قابل ذکر است که برادرزاده رئیس جمهور پیشین قزاقستان طی سال‌های گذشته در کمیته امنیت ملی قزاقستان (1991-1993 و 2003-2005)، معاونت شهرداری «آستانه» (1998-2000)، معاونت شرکت «قزاق اویل» (2000-2003)، معاونت شرکت راه آهن قزاقستان و ریاست شورای مدیران شرکت سهامی «دنیا» فعالیت کرده و همچنین دارای درصدی قابل توجهی از سهام «Kaspi Bank» و شرکت مخابراتی «قزاق تلکام» بوده است.
انتهای پیام/ح