خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 17 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سرویس استان ها

ایسنا | استان‌ها | پنجشنبه، 05 اسفند 1400 - 08:54
ما ماشین‌های بقا هستیم؛ روبات‌هایی که برنامه‌ریزی شده‌اند تا به مولکول‌هایی خودخواه به نام ژن‌ها خدمت کنند. این حقیقتی است که هنوز هم وجودم را سرشار از حیرت می‌کند.
خودخواه،توليد،كتاب،وجودم،روباه،حقيقتي،بقا،حيرت،سرشار

ایسنا/کردستان ما ماشین‌های بقا هستیم؛ روبات‌هایی که برنامه‌ریزی شده‌اند تا به مولکول‌هایی خودخواه به نام ژن‌ها خدمت کنند.
این حقیقتی است که هنوز هم وجودم را سرشار از حیرت می‌کند.
کتاب ژن خودخواه، اثری از ریچارد داکینز است که نخستین بار در سال 1976 وارد بازار نشر شد
داکینز با انتشار این کتاب فوق العاده ارزشمند و آموزنده، موفق به ایجاد تغییری بزرگ در شیوه نگاه ما به خودمان و دنیای پیرامونمان شد.
به جای این تفکر که موجودات زنده از ژن‌ها استفاده می‌کنند تا تولید مثل نمایند، تصور کنید ژن‌ها ما را فقط به این دلیل به وجود می‌آورند و زنده نگه می‌دارند که ژن‌های بیشتری تولید کنند.
به نظر می‌رسد که این جابه‌جایی ساده می‌تواند به معماهایی پاسخ بدهد که دانشمندان را برای سال‌ها درگیر خود کرده بود.
چرا به طول کیلومترها DNA استفاده نشده در بدن همه ما وجود دارد؟
چرا یک زنبور از فرصت خود برای تولید مثل، چشم‌پوشی می کند تا به بزرگ شدن خواهرها و برادرهایش کمک کند؟
داکینز با نثری جذاب و قابل فهم، جواب این سوالات را از نقطه نظر مولکول‌هایی می‌دهد که به منظور تولید بیشترِ گونه خود، بر سر فضا و منابع محدود با یکدیگر در رقابت هستند.
این دانشمند برجسته با ارائه مثال‌هایی شگفت انگیز از تمامی حوزه‌های زیست شناسی، راه را برای ارزیابی مجدد مسئله تکامل باز می‌کند.
قسمت‌هایی از کتاب ژن خودخواه
بیایید تلاش کنیم که سخاوت و نوع دوستی را یاد بگیریم، چون ما خودخواه به دنیا می‌آییم.
بیایید درک کنیم که ژن‌های خودخواهمان قصد انجام چه کاری را دارند، چون آن وقت ممکن است بتوانیم برنامه هایشان را به هم بریزیم؛ کاری که هیچ گونه دیگری به فکر انجامش نبوده است.
ما ماشین‌های بقا هستیم؛ روبات‌هایی که برنامه‌ریزی شده‌اند تا به مولکول‌هایی خودخواه به نام ژن‌ها خدمت کنند.
این حقیقتی است که هنوز هم وجودم را سرشار از حیرت می‌کند.
خرگوش، سریع‌تر از روباه می‌دود، چون دارد برای نجات جانش این کار را می‌کند در حالی که روباه تنها برای به دست آوردن شام خود در حال دویدن است.
انتهای پیام