ریشه تورم در اقتصاد کشور چیست؟
یک کارشناس اقتصادی در خصوص دلایل ایجاد تورم در اقتصاد و راهکارهای کنترل آن توضیحاتی داد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد نیلی کارشناس اقتصادی در کلاب هاوس درباره دلایل ایجاد تورم در اقتصاد کشور و عملکرد بانک مرکزی در رابطه با کنترل آن اظهار کرد: بانک مرکزی باید بتواند به دولت نه بگوید، باید بدون پشتوانه، هیچ پولی در اختیار دولت قرار ندهد.
بانک مرکزی باید بدون نگرانی تصمیم بگیرد یک بانک زمین بخورد یا خیر.
وی بیان کرد: وقتی زیر ساخت وجود ندارد تمسک به قانون وجود ندارد.در عراق، پاکستان، سطح دولت بالاتر از ایران نیست، اما حتی در آن کشورها توانسته اند وضع اقتصاد را بهتر کنند و تغییر معنا داری ایجاد کنند.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: در حال حاضر قانون اصلاح بانک مرکزی روی میز است ولی اصلاح دولت کشور روی میز نیست.
براساس قانون علّیت اگر یک بانک مرکزی مقتدر داشته باشید، یک موسسه اعتباری نمی تواند، به سپرده گذار خود تسهیلات بدهد.
نیلی گفت: دوگانگی حکمرانی را قبول دارم، اما در یکسری از عرصهها قانون وجود نداشته باشد هیچ چیزی نیست.
کارشناس اقتصادی در رابطه با ایجاد تورم در دهه ۴۰ میلادی گفت: قصه تورم در دهه ۴۰ بسیار بهتر بود از سال ١٩۶۰ تا ۱۹۷۰ دهه آرامی به لحاظ تورم بود.
در واقع ایران و عربستان در اوپک تصمیم به ۴ برابر کردن قیمت نفت گرفتند و تورم را ایجاد کردند.تورمی که وارد شد شرکتهای صنعتی خود را در مقابل تورم مقاوم کردند.
وی بیان کرد: قانون بانک مرکزی، می گوید بانک مرکزی در راستای سیاست اقتصادی کشور باید سیاست گذاری کند.
این کارشناس اقتصادی افزود: تورم از دهه ٧٠ میلادی در دنیا عوض شد ولی زمان در کنترل تورم در ایران متوقف شد و در ١٩٨٠ موج تورم تمام دنیا را در برگرفت.
وی گفت: ما ابتدا باید یک قانون مرکزی خوب داشته باشیم.
در حال تکمیل...