خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 16 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ویرایش ژن ها راهی برای اجتناب از آلزایمر

فارس | دانش و فناوری | شنبه، 08 آذر 1399 - 16:19
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد سلول‌های مغز انسان می‌توانند روزی توسط دانشمندان ویرایش شوند تا از پیشرفت بیماری آلزایمر جلوگیری کنند.
آلزايمر،ژن،پروتئين،سلول،نسخه،مذكور

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرزگاری فارس به نقل از دیلی‌میل، طبق تحقیقی جدید، در آینده محققان می توانند با کمک مهندسی ژنتیک سلول های مغز را طوری دستکاری کنند که از ایجاد بیماری آلزایمر جلوگیری کند.
علل آلزایمر هنوز به خوبی شناخته نشده است ، اما یک نظریه اصلی این است که با تجمع پروتئینی به نام «بتا آمیلوئید» در خارج سلول‌های مغز بیماری را رقم می‌زند.
درهمین راستا محققان دانشگاه لاوال در کانادا مشغول بررسی یک ژن کلیدی در سلول های عصبی انسان هستند که میزان تشکیل این پروتئین را کاهش می دهد.
نسخه‌های مختلفی از این ژن تولید پروتئین «بتاآمیلوئید» را افزایش می دهند، اما یک نسخه از آن به نامA۶۷۳T آن را می‌کاهد.
این نسخه از ژن مذکور نخستین بار در سال ۲۰۱۲ میلادی کشف شد و در ۱۵۰ نفر در منطقه اسکاندیناوی فعال بود.
احتمال ابتلای آنان به آلزایمر ۴ بار کمتر از بقیه بود.
کارشناسان باور دارند با مهندسی نسخه ژن مذکور در سلول های مذکور می‌توان تولید پروتئین«بتا آمیلوئید» را کاهش داد و در نتیجه ریسک ابتلا به آلزایمر نیز کمتر می‌شود.
انتهای پیام/