خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 16 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تخریب آثار تاریخی به صورت هدفمند و با اسپانسرهای خارجی اتفاق می‌افتد

فارس | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 04 اسفند 1398 - 13:17
مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی گفت: بعضی از دیوارنویسی‌ها به صورت هدفمند و با دستور اسپانسرهای خارجی در جهت صدمه زدن به تمدن ایرانی اتفاق می‌افتد.
تاريخي،ميراث،آثار،بناها،احياي،مديركل،تخريب،دفتر

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی گفت: بعضی از دیوارنویسی‌ها به صورت هدفمند و با دستور اسپانسرهای خارجی در جهت صدمه زدن به تمدن ایرانی اتفاق می‌افتد.
فارس من|تخریب آثار تاریخی به صورت هدفمند و با اسپانسرهای خارجی اتفاق می‌افتد
سیدهادی احمدی‌، مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس،در پاسخ به پرسش مخاطبین «فارس من»، مبنی بر دیوارنویسی جدی‌ترین عامل تخریب آثار باستانی کشور است، گفت: متاسفانه این دیوار نویسی‌ها بر روی آثار تاریخی و میراث کشور به سختی پاک می‌شود و پاک کردن آن نیز هزینه و انرژی زیادی از دولت می‌گیرد.
وی بیان داشت: یگان‌های حفاظت و مراقبت میراث فرهنگی در بخش‌های مختلف حضور دارند و اگر هنگام دیوارنویسی یا تخریب آثار تاریخی توسط یگان حفاظت ما دیده شوند بلافاصله با پرونده قضایی به واحدهای قضای ذیربط این افراد معرفی خواهند شد.
مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی گفت:‌معمولا زمان‌هایی این نوشته‌ها و تخریب‌ها انجام می‌شود که یگان حفاظت ما حضور ندارد و در این بخش باید پلیس هم توجه جدی به این موضوع داشته باشد.
احمدی بیان داشت:‌در جاهایی که نگهبانی حضور ندارد عده‌ای آدم بی‌فرهنگ نسبت به دیوار نویسی بر روی آثار تاریخی اقدام می‌کند و این اتفاق به عنوان پدیده وندالیسم در دنیا شناخته شده است و باید فرهنگ سازی در این زمینه صورت بگیرد و نقش رسانه‌ها بسیار حائز اهمیت است.
وی تاکید کرد: در گذشته با فرهنگ سازی صورت گرفته در بعضی از جاها دیوار نویسی بر روی آثار تاریخی کمتر شده ولی متاسفانه در بعضی‌ جاها این موضوع خیلی بدتر شده است.
مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگ گفت:‌متاسفانه دیوارنویسی‌ها به صورت هدفمند و به جهت صدمه زدن به تمدن ایرانی اتفاق می‌افتد و حتی تخریب نقش‌های برجسته در ایران اسپانسرهای خارجی نیز دارد.
احمدی افزود: در حال حاضر 32 هزار اثر فاخر و تاریخی در کشور وجود دارد که ما یگان‌های مراقبت کافی ذدر این خصوص ناریم و باید خود مردم در این باره حساس شوند و فرهنگ‌سازی‌ها افزایش یابد تا شاهد تخریب فضاهای تاریخی و میراثی کشور نباشیم.
انتهای پیام/