خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 15 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کودکان راز و جرگلانی با دوتار همساز شدند

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 03 دی 1398 - 14:29
جمعی از کودکان در شهرستان راز و جرگلان به بهانه ثبت جهانی مهارت ساختن و نواختن دوتار در فهرست میراث ناملموس یونسکو، پای آموزش یکی از بخشی‌های این منطقه نشستند و با نوای دوتار همساز شدند.
دوتار،جرگلان،راز،منطقه،نواي،ميراث

ایسنا/خراسان شمالی جمعی از کودکان در شهرستان راز و جرگلان به بهانه ثبت جهانی مهارت ساختن و نواختن دوتار در فهرست میراث ناملموس یونسکو، پای آموزش یکی از بخشی‌های این منطقه نشستند و با نوای دوتار همساز شدند.
نوای موسیقی سنتی قوم ترکمن با قدمت دیرینه و برخورداری از نغمه‌های اصیل و غنی خود، با وجود تغییر ذائقه موسیقی در بین نسل‌های مختلف از گذشته تا به امروز، در دل‌وجان مردم ترکمن جایگاه خود را حفظ کرده که در منطقه راز و جرگلان نیز به‌عنوان نمادی از هنر و فرهنگ این منطقه شناخته می‌شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی، ثبت جهانی مهارت ساختن و نواختن دوتار در فهرست میراث ناملموس بشری سازمان یونسکو بهانه‌ای شد تا به همت یک بانوی فرهنگ دوست راز و جرگلان، کودکان این منطقه گرد هم بیایند و با دوتار، این ساز کهن سرزمین خود آشنا شوند.
این کودکان ضمن آشنایی با موسیقی مقامی ترکمنی، از آموزش مسعود کاملی هنرمند شهرستان راز و جرگلان بهره گرفتند و با نوای دوتار این بخشی جوان، همساز شدند.
انتهای پیام