تعلیم و تربیت دانش آموزان باید دغدغه همه مسئولان استان قزوین باشد
قزوین- مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: تعلیم و تربیت اصولی و تامین فضاهای آموزشی مورد نیاز در قزوین باید دغدغه جدی همه مسئولان استان باشد تا در آینده با بحران مواجه نشویم.

به گزارش خبرنگار مهر، خیرالله رحمانی در جلسه بررسی وضعیت ساختمانهای بلا استفاده دولتی که روز یکشنبه در استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: متأسفانه سرانه آموزشی استان بویژه شهر قزوین مطلوب نیست و زیر استاندارد قرار داریم و انتظار داریم همه مسئولان برای رفع این مشکل دغدغه داشته باشند و همکاری کنند.
وی بیان کرد: در بخشی از مناطق شهر قزوین مانند سورتک، ولایت و ملاصدرا و پونک با بحران مواجهیم و ساختمانهای تأمین اجتماعی با بیش از ۹۰۰ خانوار نیازمند تأمین چند واحد آموزشی است که بشدت با کمبود مواجهیم.
رحمانی اظهار داشت: بدون شک اگر نتوانیم نیازهای آموزشی و پرورشی خود را تأمین کنیم در آینده با بحرانهای شدید اجتماعی روبرو خواهیم شد و از دلسوزان استان گلایه داریم که چرا سوال نمیکنند در قزوین و مناطقی که مدرسه نداریم چه تدبیری کنیم تا آینده فرزندانمان به مخاطره نیفتد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: ما باید در شش ساحت دانش آموزان را تربیت کنیم اما وقتی فضای آموزشی نداریم در گام اول متوقف خواهیم شد و نگرانی ما فقط درس فیزیک و شیمی و ریاضی نیست.
وی بیان کرد: در شهرک دانش دنبال سه شیفت شدن مدارس هستیم و در شهرهای حاشیه کمبود داریم و دکلهای برق به سلامت دانش آموز برخی مناطق آسیب میزند و به راحتی از حق قانونی ما چشم پوشی میشود و به نظر میرسد در استان کمر همت بسته شده تا بحث تربیت به حاشیه برود.
رحمانی اظهار داشت: الان موضوع تربیت متعلق به همه است و باید همه احساس تکلیف کنند و پس از تأمین نیازها به موضوع ساختمانهای مازاد توجه شود.
وی برای واگذاری ساختمانهای آموزشی بدون استفاده اعلام آمادگی کرد و گفت: در سالهای گذشته برای در اختیار قرار دادن فضاهای آموزشی بدون استفاده همکاری لازم صورت گرفته اما از نگاه قانونی هر جا اماکن بدون استفاده داشته باشیم میتوانیم آن را فروخته و هزینه اش را در همان منطقه مصرف کنیم و مدرسه بسازیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین تصریح کرد: سالانه ۱۰ هزار دانش آموز به جمعیت استان اضافه میشود و باید برای فضای آموزشی آن برنامه ریزی کنیم تا از قافله تربیتی عقب نمانیم.
وی بیان کرد: البته نگران هستیم که از سفره دانش آموزان برای جای دیگر اختصاص داده نشود و اگر همه مسئولان دغدغه آموزش و پرورش نداشته باشند بدون شک در آینده بحران خواهیم داشت که از همین امروز باید برای آن تدبیر کنیم.
در ادامه قدرت الله مهدی خانی مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین هم گفت: بهتر است بازدیدی از ساختمانهای رها شده دولتی صورت گیرد و گزارشی از وضعیت استحکام و شرایط آنها تهیه شود.
وی بیان کرد: در نوسازی و بازسازی و استفاده از این ساختمانها باید به شرایط بحرانی هم توجه کنیم زیرا برخی از این اماکن در شرایط اضطرار مکان مناسبی برای مردم منطقه خواهد بود.
نوری چگینی معاون فرماندار قزوین هم اظهار داشت: در اجرای این پیشنهاد دنبال تضعیف آموزش و پرورش نیستیم بلکه میخواهیم از این ساختمانها که در حال تخریب است استفاده بهینه کنیم.
وی بیان کرد: هر ساختمانی که قابل استفاده نیست وظیفه داریم نگذاریم تخریب شود و در این میان بخشداران مکاتبات زیادی داشتند که از این فضاها استفاده کنند و ما هم وظیفه داریم نگذاریم بیت المال از بین برود.
طاهرخانی معاون فرماندار تاکستان هم گفت: در تاکستان ۵۲ ساختمان آموزشی بلا استفاده داریم که ۲۲ ساختمان در بخش مرکزی، ۱۷ مورد در ضیا آباد، ۵ مورد در اسفرورین، ۷ نقطه در خرمدشت وجود دارد که میتواند پس از احیا و بازسازی برای پردیس روستایی و کارگاههای اشتغال مورد استفاده قرار گیرد.
در این جلسه گفته شد در آوج ۲۶ مدرسه و در بویین زهرا ۱۴ مدرسه بلا استفاده وجود دارد که میتواند مورد توجه برای کاربری اصولی قرار گیرد.