خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کوچک‌ترین تأثیر جریان دانشجویی از بین بردن حاشیه امن مفسدان است

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 01 دی 1398 - 11:04
جمعی از اعضای تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های استان اصفهان در میزگردی به میزبانی خبرگزاری تسنیم در اصفهان، پیرامون تاثیر جنبش‌های دانشجویی، مسائل روز و دغدغه‌های سیاسی دانشجویان صحبت کردند.
فساد،دانشجويي،دانشگاه،آزادي،جامعه،اصفهان،دانشجويان،صنعتي،سيا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، میزگرد دانشجویی با حضور گروه‌ها و تشکل‌های مختلف دانشجویی دانشگاه‌های اصفهان به میزبانی دفتر خبرگزاری تسنیم در اصفهان برگزار شد.
این نشست با حضور فعالان دانشجویی از شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالت‌خواه دانشگاه صنعتی اصفهان، انجمن اسلامی دانشجویان راه امید، مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان و بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی برگزار شد.
در این نشست که با محوریت مبارزه با فساد آغاز شد با مباحثی همچون آزادی دانشجویان در دانشگاه‌ها، آزادی بیان در جامعه و مشکلات معیشتی مردم در جامعه پیگیری شد و دانشجویان حاضر در نشست نقطه نظرات خود را درباره این موضوعات مطرح کردند که مشروح بخش دوم آن در ادامه آمده است:
جنبش دانشجویی باید جلوی عادی شدن فساد را بگیرد
صالح عزیزی دبیر سیاسی مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان درباره موضوع فساد اظهار داشت: موضوعی که باید بررسی شود بحث عادی شدن فساد است و متأسفانه اختلاس‌ها و زد و بندهای سیاسی در این دوره عادی شده است و این عادی شدن باعث به وجود آمدن چرخه فساد شده است و نهادهای مختلف در آن تأثیرگذار هستند.
وی تصریح کرد: اگر در برخی از فسادها ورود پیدا نکنیم و در مقابل آن نایستیم متأسفانه با چالشی روبه‌رو می‌شویم که این فساد از یک نهاد به نهاد دیگری منتقل می‌شود.
جنبش دانشجویی باید جلوی عادی شدن فساد را بگیرد.
متأسفانه اختلاس‌های بی‌شماری در جامعه به وجود آمده و با آن‌ها برخورد نشده است.
این موضوع کاملاً عادی شده است و در این زمینه باید لازمه‌هایی را در نظر بگیریم.
اگر در دانشگاه‌ها جلوی فساد گرفته نشود آنگاه شاهد این هستیم که وارد یک چرخه فساد شده‌ایم.
دبیر سیاسی مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان ادامه داد: در بسیاری از دانشگاه‌ها تریبون سیاسی وجود ندارد و بسیاری از مهمان‌ها اجازه ورود و سخنرانی در مجمع‌های دانشگاهی را ندارند.
وی با بیان این‌که برخی از تصمیم‌هایی که در دولت‌های گذشته گرفته شده است در شرایط فعلی تأثیرگذار است، بیان کرد: اما باید به قصوری که در دولت کنونی نیز شده است توجه شود.
عزیزی درباره آزادی در فضاهای دانشگاه‌ها بیان کرد: در گذشته شاهد این بوده‌ایم که برخی از فعالیت‌هایی که در جنبش‌های دانشجویی صورت گرفته است اکنون برای آن جنبش‌ها تبعات دارد.
دانشگاه نهادی است که باید در آن آزادی وجود داشته باشد و امروز در برخی از موارد محدودیت داریم، در اثرگذاری دانشگاه در جامعه بحث آزادی بسیار مهم است و این‌که دانشجویان بتوانند نقطه‌نظر خود را آزادانه عنوان کنند.
وی بیان کرد: اگر بودجه دانشگاه‌ها و انجمن‌ها مشخص باشد و به صورت شفاف بیان شود آنگاه دانشگاه تأثیرگذاری خود را در جامعه پیدا می‌کند.
قطعاً باید فضای دانشگاه برای اصلاح جامعه تغییر پیدا کند، دانشگاه مهد گفت‌وگو است و باید شرایط به‌گونه‌ای باشد تا گروه‌های مختلف به‌صورت آزادانه مجال گفت‌وگو پیدا کنند.
دبیر سیاسی مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان درباره مشکلات معیشتی در جامعه بیان کرد: با این‌که دولت ممکن است اشتباه داشته باشد اما تصمیماتی که در دولت‌های قبل نیز گرفته شده است تأثیر خود را در این زمان نشان می‌دهد، برخی افراد هستند که بر اساس اقتضای زمان و جایگاه و منصب خود درباره دولت‌ها صحبت می‌کنند.
مردم قبول کرده‌اند که برای مبارزه با فساد باید هزینه دهند
مهدی نعمتی‌ مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به لزوم حضور جنبش‌های دانشجویی در مبارزه با فساد اظهار داشت: مبارزه با فساد، آرمانی است که باید در سطح جامعه به آن توجه شود و یکی از شاخه‌های اصلی آن جنبش‌های دانشجویی است که باید وارد عمل شود؛ اما جنبش‌های کنونی محدودیت‌های زیادی دارد و آزادی‌های لازم برای گفتمان بر ضد فساد وجود ندارد.
وی افزود: برای اینکه جنبش‌های دانشجویی بتوانند کارآمدی خود را نشان دهند باید گفتمان‌های زیادی با مسئولان کشور برگزار شود و این گفتمان‌ها باید ادامه‌دار باشد و تنها در حد رفع تکلیف نباشد.
برای مثال زمانی که رئیس قوه قضائیه عوض شد، رئیس جدید با داد و فریاد به صندلی ریاست نرسید، بلکه گفت‌وگو‌هایی که با اقشار مختلف مردم داشت و درک و فهم عمومی جامعه سبب شد تا جامعه از حضور ایشان بر مسند قوه قضائیه استقبال کنند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: برای مبارزه با فساد و رسیدن به نتیجه مطلوب باید هزینه‌هایی هم پرداخت شود.
در هیچ جایی از دنیا یک فساد بدون پرداخت هزینه از سوی حکومت و جامعه ریشه‌کن نشده و فسادهایی که در کشور وجود دارد از این قاعده مستثنی نیست.
خوشبختانه مردم قبول کرده‌اند که برای مبارزه با فساد باید هزینه دهند، زیرا مبارزه با فساد برای مردم روشن شده و اهمیت این موضوع در جامعه درک شده است.
وی با بیان اینکه تشکل‌های دانشجویی باید به هر موضوعی که برای مردم ایجاد مشکل می‌کند، ورود پیدا کنند، گفت: نظر ما این نیست که همه تشکل‌های دانشجویی در همه مسائل با هر سطح و ابعادی ورود پیدا کنند، اما گاهی اوقات لازم می‌شود تمامی تشکل‌ها پیگیر مطالبات عمومی مردم باشند و به‌عنوان نماینده‌ای از قشر فرهنگی و علمی جامعه خواستار برگزاری گفتمان با مسئولان بلندپایه حکومت باشند.
یقیناً در این گفتمان‌هاست که می‌توان ریشه مشکلات و راه‌حل آن‌ها را شناسایی کرد.
نعمتی افزود: این گفتمان‌ها سبب اطلاع‌رسانی به مردم می‌شود و ثمره آن آگاهی مردم از شرایط و مدیریت درست مسئولان است.
برای مثال اگر برای افزایش ناگهانی قیمت بنزین از پیش اقدامات لازم صورت می‌گرفت و مسئولان با صراحت با مردم صحبت می‌کردند هیچ‌گاه شاهد این نوع تنش و درگیری نمی‌بودیم.
مسئولان نباید مردم را به چشم غریبه نگاه کنند و از مسائل روز کشور آن‌ها را آگاه نکنند، در غیر این صورت نتیجه چیزی می‌شود که اخیراً مشاهده کردیم.
وی نقد کردن به‌جا را در پیشرفت کشور مؤثر دانست و گفت: هنگامی‌که مشکلاتی پدید می‌آیند بدون شک جامعه نسبت به آن انتقاد می‌کند که بسیار هم درست و حائز اهمیت است، اما باید به این نکته نیز آگاه باشیم که نقدهای خالی و بدون محتوا ارزشی ندارد و انتقاد باید به همراه راه‌حل باشد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: برای مثال سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌های نابه‌جای دولت در گرانی ناگهانی بنزین تأثیر زیادی در تشویش اوضاع جامعه داشت اما مردم هم نباید تنها از مسئولان خواهان بهبود اوضاع اقتصادی باشند، بلکه خود آن‌ها نیز باید دست‌به‌کار شده و بار مشکلات اقتصادی را بر روی دوش خود احساس کنند.
بدون شک این همدلی و همکاری مردم با مسئولان می‌تواند جامعه را چه از نظر اقتصادی و چه از نظر موضوعات دیگر در راه درست به پیش ببرد.
آزادی افکار در بین جنبش‌های دانشجویی وجود ندارد
ساجد سهرابی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه دوگانه فساد و عدالت همواره بوده و هیچ‌کدام بدون دیگری وجود ندارد، گفت: عدالت ابعاد مختلفی دارد که می‌توان ازجمله آن‌ها به عدالت سیاسی، قضایی، اقتصادی و غیره اشاره کرد، بنابراین باید به‌طورکلی به موضوع عدالت نگاه کرد.
وی افزود: فساد، زاده مشکلات ساختاری است و افراد هرچقدر هم پاک باشند وقتی در یک ساختار ناپاک قرار بگیرند ناخودآگاه در فساد غرق می‌شوند.
برای نمونه می‌توان به عملکرد نامناسب دوره دهم مجلس شورای اسلامی اشاره کرد که مردم بدون توجه به سابقه نامزدان این مجلس، با بهره‌گیری از فهرست‌هایی که از جانب حزب‌های مختلف منتشر می‌شد به این افراد رأی دادند؛ حال‌آنکه مشخص نبود این افراد تا چه حد می‌توانند از فساد به دور باشند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در رابطه با نقش جنبش‌های دانشجویی در حل مشکلات کشور اضافه کرد: جنبش‌های دانشجویی امروزی نقشی که در گذشته و در اوایل انقلاب یا بین سال‌های 76 تا 78 داشتند را ندارد.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم تأثیر این جنبش‌ها را ببینیم باید آزادی افکار داشته باشیم و این آزادی افکار باید در گفت‌وگوهای بدون محدودیت و آزاد با مسئولان شکل گیرد، اما متأسفانه می‌بینیم این آزادی در بین جنبش‌ها وجود ندارد.
برای مثال اصلی‌ترین برنامه‌ای که در دانشگاه صنعتی به مناسبت روز دانشجو داشتیم به دلایل نامعلومی لغو شد.
این محدودیت‌ها اجازه نمی‌دهد آزادی افکار و بیان بین دانشجویان شکل بگیرد.
متأسفانه در سال‌های اخیر دانشگاهی به‌عنوان دانشگاه برتر شناخته می‌شود که کمتر درگیر مسائل سیاسی گردد.
این دیدگاه به همراه وضعیت اقتصادی که سبب شد افکار دانشجویان از مسائل سیاسی به سمت مسائل اقتصادی برود.
مجموعه این مسائل سبب شد جنبش‌های دانشجویی امروزی بیشتر به‌عنوان جریان‌های رادیکال معرفی شوند تا جریان منتقد و کارآمد.
سهرابی در رابطه با موضع انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 گفت: انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی در انتخابات ریاست جمهوری به‌شدت از حجت‌الاسلام روحانی حمایت کرد و اکنون پس از گذشت حدود دو سال و نیم و مشاهده عملکرد ایشان، به‌شدت در برابر این حمایت پاسخگو خواهیم بود؛ اما معتقدم اکثر جریان‌هایی که در کشور به وجود می‌آیند مربوط به سیاست خارجی جمهوری اسلامی است که تأثیر زیادی بر سیاست داخلی کشور و نحوه مدیریت می‌گذارد.
وی گفت: بین واژه‌ها آزادی و نقش دانشجو نمی‌توان دیواری قائل شد.
از مهم‌ترین انواع آزادی، آزادی افکار است و این نوع آزادی باید با گفت‌وگو به دست آورده شود.
در برگزاری برنامه‌ها حتی آزادی لازم را هم نداریم و برنامه روز دانشجو در دانشگاه صنعتی اصفهان به دلایلی لغو شد.
یکی از دلایلی که مانع حرکت و کارآمدی جنبش‌های دانشجویی می‌شود همین عدم آزادی کافی در گفتمان‌ها و حرکت‌های دانشجویی است.
انتهای پیام/172/ ت