مهمترین فعالیتهای اداره پژوهش اداره کل پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
رئیس اداره پژوهش اداره کل پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: در روز دوم نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری یک تفاهمنامه با پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی امضا خواهد شد.

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره پژوهش اداره کل پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: در روز دوم نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری یک تفاهمنامه با پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی امضا خواهد شد.
عباسعلی نصرآبادی، امروز 30 آذرماه در نشست خبری «اولین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری» در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان اظهار کرد: ساختار کلی اداره پژوهش دارای چهار گروه پژوهشی فقه کاربردی، گروه پژوهشی هنر و تمدن اسلامی، گروه پژوهشی حکمت و کلام جدید و گروه پژوهشی قرآن و مطالعات اسلامی است.
وی افزود: حاصل 25 سال فعالیت اداره پژوهش شامل بیش از 135 جلد کتاب، 130 شماره نشریه، 500 نشست علمی، کارگاه علمی و کرسی عرضه و نقد ایده علمی، نقد کتاب، برگزاری 96 همایش منطقهای و سه همایش بینالمللی، انتشار بیش از هزار مقاله و اجرای بیش از 220 طرح پژوهشی است.
رئیس اداره پژوهش اداره کل پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: نشریات این پژوهشکده شامل فصلنامه علمی- پژوهشی پژوهشهای قرآنی با انتشار 92 شماره، دو فصلنامه علمی و پژوهشی پژوهشهای عقلی نوین با انتشار هفت شماره، فصلنامه علمی نخصصی مطالعات ادبی متون اسلامی با انتشار 13 شماره و دو فصلنامه علمی ترویجی سیره پژوهی اهل بیت با انتشار شش شماره است.
نصرآبادی خاطرنشان کرد: از جمله افتخارات پژوهشکده میتوان به رتبه دوم همایش بینالمللی قرآن و مطالعات میانرشتهای، برگزیده ششمین جشنواره ملی کتاب دین و پژوهشهای برتر، رتبه اول و سوم کتاب سال حوره علمیه خراسان، رتبه اول و دوم مقالات مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، رتبه اول و سوم نشریات برتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رتبه اول و سوم هیات علمی برتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اشاره کرد.
وی در رابطه با اهم برنامههای نمایشگاه اضافه کرد: روز یکشنبه کارگاه تخصصی معرفی ابزارهای پژوهشی دیجیتال و بانکهای اطلاعاتی نوین، روز دوشنبه امضا تفاهمنامه با پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی، روزسهشنبه کارگاه تخصصی علم سنجی، کاربردها و استاندارها، چهارشنبه نشست تخصصی کتابخانههای دیجیتال، توسعه همکاریها و چشمانداز آینده، کارگاه آموزشی مدلهای مفهومی و استاندارهای نوین مدیریت اطلاعات و دانش همچنین در نوبت عصر از پنج اثر جدید رونمایی خواهد شد.
در ادامه مجتبی فانی، رئیس اداره امور پژوهشی پژوهشکده اسلام تمدنی دفتر تبلیغات خراسان رضوی اظهار کرد: فعالیتهای پژوهشی دفتر از سال 68 در قالب معاونت دفتر تبلغیات خراسان شروع به کار کرده و با استفاده از ظرفیتهای حوزه علمیه خراسان و دانشگاه منطقه گروه علمی را تشکیل و از محققان استفاده و ده ها طرح تحقیقاتی را به ثمر رسانده است.
وی افزود: این معاونت پس از آن با نام مرکز پروهشهای انسانی و اسلامی به کار خود ادامه داد تا اینکه در سال 95 با مصوبه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تغییر نام به پژوهشکده اسلام تمدنی پیدا میکند و ماموریت اصلی که برای این پژوهشگاه عنوان شده تامین پشتوانههای تمدن نوین اسلامی ایرانی از طریق نگرش به اسلام به مثابه دین تمدن ساز و توانمند در برپایی جامعه متعالی است.
رئیس اداره امور پژوهشی پژوهشکده اسلام تمدنی دفتر تبلیغات خراسان رضوی بیان کرد: این پژوهشکده دارای چهار گروه پژوهشی با نامهای فقه و کاربردی، قرآن و مطالعات اجتماعی هنر و تمدن اسلامی و گروه حکمت و کلام جدید است.
همچنین حوزه پژوهش دفتر تبلیغات خراسان نیز دارای چهار اداره امور پژوهشی اداره کل پژوهش خراسان، اداره کتابخانه و اطلاع رسانی و اداره نشریات و فصلنامهها است.
فانی خاطرنشان کرد: بیش از 150 مجلد کتاب در طی این سالها از سوی پژوهشکده اسلام تمدنی منتشر شده و حدود 70 طرح پژوهشی قابل اجرا وجود دارد.
دانشنامه تمدن اسلامی کار بزرگی است که توسط گروه هنر و تمدن اسلامی در حال اجرا است.
فرهنگ کابردی واژگان قرآن کریم یکی از طرحهای شاخص گروه قرآن و مطالعات اجتماعی است که جلد اول آن منتشر، جلد دوم در دست انتشار و جلد سوم نیز در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.
این فرهنگ به زبانهای عربی و انگلیسی نیز ترجمه شده است.
وی اضافه کرد: همایش مردم سالاری دینی توسط گروه حکمت و کلام جدید محقق شده است یکی از کارهای ما این است که مشکلات و چالشهای موجود رد جامعه را رصد و آن دسته از مسائلی که ظرفیت آن در دفتر وجود داشته باشد را انتخاب و طرحهای پژوهشی را پیش میبریم.
در پایان حجت جعفری، رئیس اداره نشریات و فصلنامههای دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: در کل پژوهشهای علوم فرهنگ اسلامی و مراکز آموزش دیگر 29 نشریه، ماهنامه، دو ماهنامه، فصلنامه و دو فصلنامه منتشر شده است که از این تعداد 9 مورد آن علمی پژوهشی، دو مورد علمی و ترویجی و مابقی تخصصی و عمومی هستند.
وی افزود: سه مورد از نشریان پژوهشی مربوط به مرکز باقرالعلوم و سه مورد دیگر در حوزه شعبه مشهد چاپ و منتشر میشود.
از زمان تاسیس پژوهشکده تاکنون هزار و 630 شماره نشریه و 26 هزار و 450 مقاله اعمم از پژوهشی، ترویجی و تخصصی چاپ و منتشر شده است.
رئیس اداره نشریات و فصلنامههای دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به منسوخ شدن رویکرد نسخه مکتوب و چاپی، رویکرد ما به سمت چاپ الکترونیکی رفته دو مورد نشریههای ما نیز دیجیتال شده است.
انتهای پیام