اولین نمایشگاه توانمندیهای استان کرمان در تبریز به کار خود پایان داد
نمایشگاه توانمندی های استان کرمان در تبریز که از روز ۲۵ آذرماه و به همت شرکت نمایشگاه های بین المللی جنوب شرق و اتاق بازرگانی استان کرمان آغاز شده بود، شامگاه جمعه ۲۹ آذرماه به کار خود پایان داد.

ایسنا/کرمان نمایشگاه توانمندی های استان کرمان در تبریز که از روز ۲۵ آذرماه و به همت شرکت نمایشگاه های بین المللی جنوب شرق و اتاق بازرگانی استان کرمان آغاز شده بود، شامگاه جمعه ۲۹ آذرماه به کار خود پایان داد.
اولین نمایشگاه توانمندی های استان کرمان در تبریز با حضور ۷۰ شرکت بزرگ صنعتی و معدنی، واحدهای تولیدی و گردشگری استان کرمان از جمله شرکت صنعتی معدنی گل گهر، شرکت صنایع ملی مس ایران، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) و شرکت های زیرمجموعه، شرکت کرمان موتور، اتاق بازرگانی کرمان، کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، خانه صنعت و معدن و کرمان و ...
در فضایی به مساحت ۲۰۰۰ مربع در محل برگزاری نمایشگاه های بین المللی آذربایجان شرقی در شهر تبریز از ۲۵ آذرماه به مدت ۴ روز با حضور استانداران کرمان و آذربایجان شرقی و جمعی از مسئولین این دو استان آغاز شده بوده، امروز جمعه ۲۹ آذرماه به کار خود پایان داد.
برگزاری چنین نمایشگاههایی، بستری برای شکوفایی و تولید کشور
استاندار آذربایجان شرقی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، از برگزاری نمایشگاههای توانمندی مناطق مختلف کشور استقبال کرد و گفت: از صاحبان فکر و تدبیر که چنین نمایشگاههایی را برگزار میکنند قدردانی میکنم.
این نمایشگاهها بستری برای معرفی و شناخت بسیاری از توانمندیهای ناشناخته کشور و استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران و کارآفرینان برای بهرهبرداری از این توانمندیهاست.
محمدرضا پورمحمدی اظهار کرد: ما باید تواناییهای خود را عرضه کنیم تا دیده شویم، بخصوص که امروز تحت فشار تحریمهای ظالمانه قرار داریم.
وی با بیان اینکه تحریمها باعث میشود که بیشتر به توانمندیهای خود پی ببریم، گفت: امیدواریم نمایشگاههای مشابه از سایر استانها نیز در تبریز برگزار شود تا بستری برای شکوفایی و تولید کشور فراهم آید.
تلاش میکنیم ظرفیتهای استان کرمان را با سایر استانهای کشور به اشتراک بگذاریم
استاندار کرمان نیز در افتتاحیه این نمایشگاه؛ با ارزشمند خواندن برگزاری این نوع نمایشگاه ها در سطح کشور تصریح کرد: در کشور ظرفیت ها و امکانات بسیار خوبی وجود دارد که برگزاری چنین نمایشگاههایی در شناسایی این ظرفیت ها و آشنایی پتانسیل های سایر استان های کشور موثر خواهد بود.
دکتر محمد جواد فدایی با تاکید بر اینکه برگزاری نمایشگاه های توانمندی های استان ها در حل بسیاری از مشکلات و امر توسعه کشور موثر خواهد بود افزود: استان کرمان در بخش های مختلف گردشگری، معدنی، صنعتی، کشاورزی و ...
دارای ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار خوبی است و تلاش می کنیم که این ظرفیت ها را با سایر استان های کشور به اشتراک گذاشته و در این راستا از سرمایه گذاران آذربایجان شرقی برای حضور در استان کرمان دعوت می کنیم.
استاندار کرمان با بیان اینکه استان های کرمان و آذربایجان شرقی در حوزه معدنی و صنایع معدنی وجوه مشترکی دارند که می تواند زمینه همکاری طرفین را فراهم کند تصریح کرد: در حوزه معدن در استان کرمان تاکنون ۶ میلیارد تن ذخیره قطعی و ۴۲ نوع ماده معدنی شناخته شده ضمن آنکه سالیانه ۹۰ میلیون تن ماده معدنی در استان کرمان تولید می شود.
فدایی با اشاره به تولید ۱۷۰۵ میلیون تن گندله و ۲۴۰ هزار تن کاتد در سال در استان کرمان افزود: استان کرمان به لحاظ شاغلین در حوزه معدن، ارزش تولیدات مواد معدنی و میزان استخراج مواد معدنی رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است که این موضوع می تواند زمینه حضور سرمایه گذاران استان آدربایجان شرقی در دیار کریمان را فراهم کند.
عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان در بخش دیگری از صحبت های خود در مراسم افتتاح نمایشکاه توانمندی های استان کرمان در تبریز به حوزه گردشگری استان کرمان نیز گریزی زد و گفت: در حوزه گردشگری، استان کرمان با ثبت ۶۵۰ اثر ملی و ۷ اثر ثبت جهانی یکی از نقاط مهم کشور برای حضور گردشگران داخلی و خارجی است.
وی با بیان اینکه بازرگانان استان آذربایجان شرقی می توانند به تولیدات استان کرمان کمک کرده و در این راستا آماده هرگونه همکاری با سرمایه گذاران هستیم ادامه داد: به لطف فعال بودن پنجره واحد سرمایه گذاری در استان کرمان هم اکنون مجوزهای سرمایه گذاری در این استان ظرف مدت ۲ هفته صادر می شود و امیدواریم بتوانیم با افزایش سرمایه گذاری های این چنینی، مشکل اشتغال کشور را حل کنیم.
فدایی با بیان اینکه این امکان فراهم است که نیازهای استان های مختلف توسط استان دیگری حل شود که این مهم نیز به امر توسعه استان ها و در نتیجه کشور کمک شایانی خواهد کرد خاطر نشان کرد: امیدواریم این نمایشگاه شروعی برای فعالیت های بعدی بوده و شاهد توسعه روز افزون کشور باشیم.
براساس این گزارش استانداران آذربایجان شرقی و کرمان به همراه سایر مسئولین استانی به مدت ۲ ساعت از بخشهای مختلف این نمایشگاه بازدید کردند.
ایجاد یک کنسرسیوم صادراتی داخل کشوری بین استانها از طریق شرکت بین المللی نمایشگاه های جنوب شرق
"مهدی حسینینژاد" رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان نیز در حاشیه برگزاری نمایشگاه توانمندی های استان کرمان در تبریز با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه کشور گفت: در این شرایط ارتباطات ما با کشورهای دیگر به لحاظ داد و ستدها، بیمهها، نقل و انتقال پول محدود شده و همین امر سبب شد در این موارد ذکر شده دچار چالش های جدی شویم اما ظرفیتهای ناشناختهای در استانهای مختلف کشور داریم که از طریق این ظرفیتها میتوان بخش عمدهای از نیازها را تامین کرد.
وی معرفی توانمندیهای استان کرمان به صنعتکاران، تاجران و سرمایهگذاران استان آذربایجان شرقی را از اهداف این نمایشگاه برشمرد و عنوان کرد: به دنبال آن هستیم تا بتوانیم با شرکت هایی که تولید محصولاتی در آذربایجان شرقی داشته و ما در استان کرمان نیاز داریم، ارتباط برقرار و نیاز استان را از این منطقه تامین کنیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان با بیان این مطلب که برنامهریزی برای ایجاد یک کنسرسیوم صادراتی داخل کشوری بین استانها از طریق شرکت بین المللی نمایشگاه های جنوب شرق در استان کرمان شکل بگیرد، تصریح کرد: این کار را نیز از طریق اتحادیههای صنفی دنبال میکنیم تا بتوانیم از این طریق نیازهای استان را تامین کنیم.
نمایشگاه توانمندیهای کرمان در تبریز، هیچ هزینهای را به بخش دولتی تحمیل نکرد
"امیرحسین سعید" مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی جنوبشرق درباره جزییات برگزاری نمایشگاه توانمندی های استان کرمان در تبریز به همت شرکت نمایشگاه های بین المللی جنوب شرق گفت: به دنبال معرفی و نشان دادن توانمندی های استان کرمان به استان آذربایجان شرقی و کشور بودیم ضمن آنکه بحث جذب سرمایه گذاردر بخش های مختلف برای استان کرمان نیز از دیگر اهداف برگزاری چنین نمایشگاهی در تبریز بوده است.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی جنوبشرق با اشاره به حضور ۷۰ شرکت فعال استان کرمان در زمینه های مختلف در این نمایشگاه ادامه داد: در این نمایشگاه از کمیسیون های بخش خصوصی همچون کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، هلدینگ های بزرگ صنعتی استان و کشور همچون شرکت صنعتی معدنی گل گهر و شرکت صنایع ملی مس ایران و ...
کمک گرفته ایم که به اعتقاد بنده ترکیبی از شرکت هایی که کار سرمایه گذاری و خدماتی را در استان کرمان انجام می دهند در این نمایشگاه حضور دارند.
انعقاد تفاهمنامه بین خانه معدن و صنعت استان کرمان و آذربایجان شرقی
سعید درباره دستاوردهای برگزاری این نمایشگاه نیز گفت: در حاشیه این نمایشگاه تفاهمنامه ای بین خانه معدن و صنعت استان کرمان و آذربایجان شرقی منعقد شد که با توجه به اینکه استان آذربایجان شرقی یکی از قطب های صنعتی کشور محسوب می شود، می تواند در امر توسعه استان کرمان در این زمینه بسیار موثر باشد.
وی با تاکید بر اینکه در بخش گردشگری، به شدت استان کرمان نیازمند معرفی پتانسیل ها و ظرفیت های خود است افزود: معرفی بخش صادرات خشکبار استان کرمان یکی دیگر از اهداف برگزاری این نمایشگاه در تبریز بود که خوشبختانه در این زمینه موفق بودیم و شرکت های حضور داشته توانسته اند مخاطب خودشان را در این بخش پیدا کنند.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی جنوبشرق در بخش دیگری از گفت و گوی خود به دلایل انتخاب این شرکت به عنوان مجری برگزار کننده نمایشگاه توانمندی های استان کرمان در تبریز پرداخت و گفت: شرکت نمایشگاههای بینالمللی جنوبشرق، تنها سایت مجوزدار استان کرمان برای برگزاری نمایشگاه در داخل و خارج از استان است و رسالت این شرکت در زمینه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بوده که بر اساس همین رسالت اقتصادی شرکت، متولی برگزاری این نمایشگاه شدیم.
سعید با بیان اینکه در صورت حمایت مسئولین استانی، نمایشگاه توانمندی های استان کرمان را در آینده نزدیک در کشورهای قطر و عمان نیز برگزار خواهیم کرد افزود: اعتقاد داریم نمایشگاهها؛ می توانند محور توسعه پایدار استان کرمان باشند و در این راستا نیز شرکت نمایشگاههای بینالمللی جنوبشرق در حال حرکت است و قصد داریم نمایشگاه عرصه مستقیم محصولات خشکبار استان کرمان را سال آینده در کشور عمان و قبل از جام جهانی فوتبال در کشور قطر برگزار کنیم.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی جنوبشرق درباره هزینه های برگزاری این نمایشگاه نیز گفت: در نمایشگاه توانمندی های استان کرمان در تبریز هیچ هزینه ای را به بخش دولتی استان تحمیل نکرده و ۱۰۰ درصد هزینه های برگزاری این نمایشگاه توسط شرکت های شرکت کننده تامین شده است و تاکید می کنیم به هیچ عنوان از هزینه های دولتی برای برگزاری این نمایشگاه استفاده نشده است.
سعید با بیان اینکه نمایشگاه رایگان مثمرثمر نخواهد بود ادامه داد: شرکت هایی باید در نمایشگاه ها حضور داشت باشند که دارای توانمندی بوده زیرا نمایشگاه محل عرضه توانمندی ها و ظرفیت هاست.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با کمک بخش های دولتی و ۶ جلسه برگزار شده در این راستا با دستگاه های اجرایی استان و استانداری کرمان، توانستیم برنامه ریزی های برگزاری این نمایشگاه را صورت دهیم اما یکی از تفاوت های این نمایشگاه با نمایشگاه توانمندی های استان کرمان در تهران در این است که در این نمایشگاه هیچ دستگاه و ارگان دولتی حضور ندارد ضمن آنکه از بعد فضای اختصاص یافته به شرکت های تولیدی و صنعتی استان نیز ۴۰ درصد نسبت به نمایشگاه توانمندی های استان کرمان در مشهد در سال ۹۶ با رشد روبرو بوده ایم و امیدواریم در شرایط تحریمی امروز کشور، بتوانیم با برگزاری چنین نمایشگاههایی امر خود کفایی و توسعه استان و در نتیجه رونق سرمایه گذاری و تولید را در استان کرمان کلید بزنیم.
حضور در چنین نمایشگاه هایی می تواند فرصتی خوبی برای معرفی تولیدات استان کرمان و صادات آنها به کشورهای همسایه باشد
"رضا سنجری" مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در حاشیه برگزاری نمایشگاه توانمندی های استان کرمان در تبریز با بیان اینکه حضور در چنین نمایشگاه هایی می تواند فرصتی خوبی برای معرفی تولیدات استان کرمان و صادات آنها به کشورهای همسایه باشد، افزود: شهر تبریز به عنوان یکی از شهرهای بزرگ کشور که از قدیم نیز مراودات اقتصادی با استان کرمان داشته و این روند همچنان ادامه دارد، و همچنین به عنوان یکی از استان های تاثیرگذار در دریافت مواد اولیه استان به عنوان ایجاد ارزش افزوده و صادرات به کشورهای منطقه، محل برگزاری این نمایشگاه انتخاب شد که اگر در این مدت زمان بتوانیم اقدامات وکارهای موثری را انجام دهیم قطعا در دراز مدت صادرات غیرنفتی استان کرمان از این محل نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان با اشاره به برنامه های معرفی توانمندی های سرمایه گذاری و اقتصادی استان کرمان گفت: علاوه بر نمایشگاه های داخلی برنامه ریزی شده، حضور در نمایشگاه ۲۰۲۰ ترکیه و همچنین برپایی نمایشگاه ارائه فرصت های سرمایه گذاری و محصولات تجاری استان در کشورهای حاشیه خلیج فارس در پایان امسال و سال آینده برنامه ریزی شده است.
استقبال تبریزی ها از نمایشگاه توانمندی های استان کرمان
فریدون فعالی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان درباره این نمایشگاه اظهار کرد: در این نمایشگاه با همکاری کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی کرمان در فضایی به مساحت ۱۳۰ متر و در قالب ده غرفه جاذبه های تاریخی، گردشگری و همچنین ظرفیت های صنایع دستی استان کرمان از قبیل هنر پته دوزی شهرستان های کرمان، رفسنجان، زرند و جیرفت، قالی بافی و گلیم تک قلاب رفسنجان، گلیم شیریکی پیچ سیرجان، چاپ روی پارچه کوهبنان، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی فیروزه شهربابک، حصیربافی قلعه گنج به نمایش گذاشت.
وی با بیان اینکه شرکت نظم آوران نیز به عنوان معین اقتصادی بخش گلستان شهرستان سیرجان هم با ارائه دستاوردهای تولیدی گلیم شیریکی پیچ در این نمایشگاه حضور پیدا کرد، افزود: در بخش گردشگری نیز اکوکمپ کویر لوت و تعدادی از دفتر خدمات مسافرتی استان کرمان نیز به معرفی جاذبه های گردشگری کرمان پرداختند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با اشاره استقبال تبریزی ها از نمایشگاه توانمندی های استان کرمان تاکید کرد: خوشبختانه با برگزاری این نمایشگاه مردم استان آذربایجان شرقی با ظرفیت های تاریخی، گردشگری و ظرفیت های صنایع دستی استان کرمان آشنا شدند.
فعالی با تقدیر از تعامل و تلاش کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی استان کرمان تصریح کرد: شرایط برای حضور هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاه توانمندی های صنایع دستی استان کرمان در تبریز با همکاری این کمیسیون میسر شده بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با بیان اینکه شرایط برای حضور گردشگران تبریزی در استان کرمان فراهم است، عنوان کرد: در حال حاضر با همکاری شرکت هواپیمایی ماهان بین استان های کرمان و آذربایجان شرقی اتصال هوایی وجود دارد و گردشگران به راحتی می توانند به این استان سفر کنند.