مشکلات حملونقل حل نشود، ترانزیت به ناوگان خارجی واگذار میشود
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر نبود دیپلماسی قوی و گران بودن ناوگان حملونقل مانع رشد حملونقل داخلی و بینالمللی است و اگر در این زمنیه راهکاری ارائه نشود، باید ترانزیت کشور را به ناوگانهای خارجی واگذار کنیم.

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر نبود دیپلماسی قوی و گران بودن ناوگان حملونقل مانع رشد حملونقل داخلی و بینالمللی است و اگر در این زمنیه راهکاری ارائه نشود، باید ترانزیت کشور را به ناوگانهای خارجی واگذار کنیم.
محمود امتی امروز، 28 آذرماه، در همایش ملی ترانزیت و حملونقل بینالمللی در مسیر توسعه اقتصادی که در اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از وظایف محوله در اساسنامه انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی خراسان رضوی، برگزاری چنین سمینارهایی است که با همت اعضای این انجمن موفق به برگزاری این همایش در مشهد مقدس شدیم.
وی افزود: هدف از برگزاری این همایش این است که نظرات، پیشنهادات، نقدها و راهکارهایی که بیش از سه دهه در رابطه با مسئله ترانزیت به صورت جزیرهای به آن پرداخته شده را با همفکری یکدیگر مورد نقد و بررسی قرار دهیم.
نائب رئیس انجمن حملونقل بینالمللی خراسان رضوی بیان کرد: جایگاه حملونقل در دنیا برای همه مشخص است و اگر نتوان حملونقل را تنها مولفه توسعه اقتصادی دانست، حداقل میتوان ادعا کرد که حملونقل یکی از عناصر کلیدی زیربنایی در توسعه اقتصادی است و در دنیا به آن اهمیت زیادی داده میشود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعهیافته سهم خدمات بیشتر از تولید است و حملونقل و یکی از خدماتی بوده که در این همایش با حضور کارشناسان و دستاندرکاران به آن خواهیم پرداخت.
امتی تصریح کرد: در دنیا مصادیق موفقی در زمینه حملونقل و ترانزیت وجود دارد که کشور آلمان در صدر آن قرار گرفته است.
پس از پیوستن آلمان شرقی به غربی اولین کاری که آلمان شرقی انجام داد، ایجاد 18 هزار کیلومتر اتوبان و بزرگراه بود، زیرا به اهمیت حملونقل پی برده بودند و رشد و توسعه صنعت و تولید خود را در این راستا میدانستند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از مصادیق موفق در این زمینه که شباهتهای جغرافیایی و اقتصادی زیادی با ما دارد، کشور ترکیه است که با برنامهریزی بر روی حمل و نقل و تبیین نظام جامع مدون، توانسته رتبه اول صدور کارنهتیر در دنیا را با بیش از 150 هزار ناوگان حملونقل بینالمللی کسب کند.
همچنین با تشکیل شرکتهای مختلف توانسته کالاهای صادراتی خود را با قیمت ارزان و سریع به اروپا و آسیای میانه ارسال نماید.
نائب رئیس انجمن حملونقل بینالمللی خراسان رضوی تصریح کرد: ترانزیت بعد از نفت و گردشگری مزیت اقتصادی در کشور است و در حال حاضر ما در مسیر کریدورهای بینالمللی قرار گرفتهایم اما نتوانستهایم از این ظرفیتها بهره ببریم.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی عنوان کرد: چهار محور همایش شامل اهمیت و نقش ترانزیت در اقتصاد ایران، قوانین و مقررات مخل در حوزه ترانزیت و چالشهای پیشرو، تعدد سازمانهای دخیل و نقش متولی واحد در توسعه ترانزیت و نقش دانشگاه و مجامع علمی در توسعه ترانزیت است.
امتی مطرح کرد: حملونقل و ترانزیت باعث افزایش درآمد ناخالص ملی، توسعه و رشد ناوگان ملی، رشد امنیت ملی، افزایش سهم ایران در مناسبات اقتصادی و سیاسی کشورهای همسایه میشود.
در سایه افزایش امنیت، تعامل ما با تجار و کشورهای خارجی افزایش پیدا میکند.
با افزایش رشد ترانزیت، تحرک و شکوفایی اقتصادی افزایش مییابد و اشتغالزایی ایجاد میشود.
وی ادامه داد: اگر حملونقل بینالمللی قوی و مقتدری داشته باشیم، میتوانیم به رونق صادرات برسیم.
تجارت ارزان و سریع میتواند به یک نقطه قوت در اقتصاد کشور تبدیل شود.
منظور ما از توجه به ترانزیت، توسعه زیرساختهای با تقویت بنادر، پایانههای مرزی و اصلاح وضعیت جادههاست که سبب افزایش رونق و آبادانی این مناطق میشود.
نائب رئیس انجمن حملونقل بینالمللی خراسان رضوی بیان کرد: مهمترین علت ناکامی در حوزه ترانزیت، عدم تدوین یک نظام جامع در حوزه حملونقل و ترانزیت است.
تداخل در انجام وظایف و امور اجرایی ارگانها سبب کشمکش در حوزه ترانزیت و حملونقل بینالمللی میشود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از آسیبهای موجود در این حوزه عدم ورود فعالان دانشگاهی برای ارائه راهکار مشکلات در حوزه حملونقل است.
در حال حاضر نبود دیپلماسی قوی و گران بودن ناوگان حملونقل مانع رشد حملونقل داخلی و بینالمللی است و اگر در این زمنیه راهکاری ارائه نشود، باید ترانزیت کشور را به ناوگانهای خارجی واگذار کنیم.
انتهای پیام