خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اولين محموله واکسن تزريقى فلج اطفال وارد کشور شد

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | پنجشنبه، 28 آذر 1398 - 13:38
جهانپور گفت: اولین محموله واکسن تزریقی فلج اطفال از سوی یونیسف به ایران ارسال شده و تا پایان سال یک محموله دیگر به کشور ارسال می‌شود.
واكسن،فلج،اطفال،تزريقي،خوراكي،سازمان،غذا

سخنگوی سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگاراظهار کرد: یکی از پروتکل‌های کشوری تهیه واکسن خوراکی و تزریقی فلج اطفال است که نوع خوراکی آن حاوی ویروس زنده ضعیف شده است و واکسن خوراکی در ۱۵۴ کشور دنیا برای مقابله با بیماری فلج اطفال استفاده می‌شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: از سال ۲۰۱۶ سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد کرده است که واکسن خوراکی ۳ ظرفیتی با واکسن خوراکی ۲ ظرفیتی و یک واکسن تزریقی ۳ ظرفیتی جایگزین شود.
جهانپو با اشاره به اینکه واکسن تزریقی حاوی ویروس غیر فعال بوده و خظر ابتلای به عارضه را کاهش می‌دهد، افزود: برنامه واکسیناسیون کشوری از سال ۹۴ همراه با واکسن خوراکی ۳ ظرفیتی برای مقابله با بیماری فلج اطفال است، اما محدودیت‌هایی در تهیه واکسن تزریقی در سطح جهان وجود دارد و امروزه براساس اولویت کشور‌هایی که بیشتر در معرض خطر هستند واکسن را دریافت می‌کنند.
او گفت: از سال ۹۵ توزیع واکسن در ۹ استان اولویت دار به خصوص مناطق مرزی انجام شده است به طوری که در سال جاری بیش از ۱ میلیون کودک به وسیله واکسن تزریقی فلج اطفال در برابر بیماری ایمن شده‌اند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: واکسن تزریقی فلج اطفال در ۱ نوبت و نوع خوراکی آن در ۵ نوبت برای مقابله با بیماری فلج اطفال استفاده می‌شود.
جهانپو تاکید کرد: اولین محموله واکسن تزریقی از سوی یونیسف به ایران ارسال شده است و بر اساس پیش بینی‌ها تا پایان سال یک محموله دیگر نیز وارد کشورمان می‌شود.
او یادآوری کرد: از سال ۷۹ تا به امروز هیچ مورد ابتلا به فلج اطفال در کشور مشاهده نشده است، اما در مناطق مرزی و استان‌های هم‌جوار با کشور‌هایی که سطح بهداشت پایین تری نسبت به ایران دارند واکسیناسیون فلج اطفال در اولویت وزارت بهداشت قرار دارد.
انتهای پیام/