تشریح ایرادات ارزیابی نامزدها از سوی دفتر بازرسی انتخابات استان اردبیل
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان اردبیل با اشاره به برخی ایرادات ارزیابی نامزدهای مجلس، به تشریح دلایل کمترگفته شده آن پرداخت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، داور نظرعلیان ظهر چهارشنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه در خصوص رد و در ادامه تایید صلاحیت برخی نامزدها تصریح کرد: برخی ایرادات به نقص قوانین بازمیگردد؛ انتظار از مجلس و دولت این بود که نسبت به اصلاح قانون انتخابات اقدام کنند که فعلا به نتیجه نرسیده و لایحه جامع بازنگری فعلا به نتیجه رسیده است.
وی با اذعان به اینکه قانون انتخابات در دهه 60 تدوین شده است، گفت: بیشک الزامات، نیازمندیها و مسائلی که امروز در انتخابات با آن مواجه هستیم متفاوت از دهه 60 است و آیا دهه 60 با این تعداد نامزد در اردبیل مواجه بودیم؟
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان با بیان اینکه بیش از 16 هزار نفر نامزد انتخابات مجلس در کشور ثبت نام کردند، اظهار کرد: بررسی صلاحیت نامزها در فرصت 20 روزه انجام میشود و بیشک این فرصت کافی نیست و به همین دلیل، بررسی صلاحیتها با عیب همراه است.
نظرعلیان تصریح کرد: با وجود اینکه فقها و حقوقدانها مقید به حفظ حق الناس هستند، ممکن است صلاحیت فردی رد و بعد تائید شود و یا برعکس فرد مورد تائید بعدها به دلایل و مدارک رد صلاحیت شود.
وی گفت: اشتباهات فردی در هیئتهای اجرایی به دلیل محدودیت وقت و حجم کار افزایش مییابد و به همین دلیل امید میرود انتخابات بعدی اصلاحات انجام شود.
مشارکت 6 هزار ناظر در اردبیل
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان با بیان اینکه در اردبیل 241 نفر از 5 حوزه انتخابیه ثبت نام کردند، اظهار کرد: هیئتهای اجرایی حوزههای اجرایی اصلی نسبت به بررسی صلاحیت داوطلبان در حوزه انتخابیه اقدام میکنند.
نظرعلیان تصریح کرد: حوزههای انتخابیه اصلی با حصول پاسخ استعلامات نیروی انتظامی، ثبت احوال، دستگاه قضایی و اداره اطلاعات پاسخ میگیرند و قانونگذار در ماده 50 از دو ماده استفاده کرده که یکی بررسی محلی و یکی استعلام از مراجع 4گانه است.
وی افزود:بررسیهای محلی محدود به مراجع 4 گانه نیست و شورای نگهبان هرکجا بتواند اطلاعات به دست آورد می تواند بررسی کند.
به عنوان مثال محکومیت در قوه قضاییه و تخلفات اداری بررسی می شود.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان تصریح کرد: هر چند تاحدودی از ثبت نام افرادی که از حداقل شرایط برخودار نیستند در ابتدا خودداری میشود اما انتظار میرود که ثبت نامها نیز با توجه به الزامات و قوانین باشد.
نظرعلیان با بیان اینکه شبکه نظارت از تمامی اقشار از جمله بازاری و فرهنگی و دانشجواست، گفت: برای نظارت در شعبات حدود 6 هزار نفر ناظر آماده شدند.
وی با بیان اینکه عملکرد ناظران نیز ارزیابی می شود و ناظرانی که از شرایط برخوردار نیستند بازنگری میشوند، گفت: حق الزحمه ناظران متناسب با حجم کار نیست.
نظرعلیان با اشاره به اتمام بررسی صلاحیت نامزدها تصریح کرد: داوطلبان بهمدت 4 روز فرصت دارند که به هیئت نظارت و بازرسی مراجعه کنند و اعتراض را به صورت مکتوب ارائه کنند و هیئتهای نظارت استان بهمدت 20 روز به اعتراضات رسیدگی میکنند و بعد از 20 روز مراتب به داوطلبان اعلام میشود.
وی اظهار کرد: در صورتی که افرادی مجددا به نظر ارائه شده معترض باشند، دوباره معترضان میتوانند اعتراض را به شورای نگهبان اعلام کنند تا در طول مدت 20 روز بررسی شود.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان گفت: بعد از این مرحله روند کلی صلاحیتها بررسی شده و 23 بهمن از طریق فرمانداری به داوطلبان اعلام میشود.
آخرین آمار از وضعیت داوطلبان انتخابات مجلس در استان اردبیل
گفت: پس از بررسیهای به عمل آمده در هیاتهای اجرایی حوزههای انتخابیه سطح استان اردبیل صلاحیت 241 نفر از داوطلبان انتخابات مجلس در استان اردبیل تایید شده و در مقابل 16 نفر نیز رد صلاحیت شدند.
همچنین رئیس ستاد انتخابات استان اردبیل اظهار داشت: پس از بررسیهای به عمل آمده در هیاتهای اجرایی حوزههای انتخابیه سطح استان اردبیل صلاحیت 241 نفر از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان اردبیل تایید شده و در مقابل 16 نفر نیز رد صلاحیت شدند.
بهروز ندایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ادربیل با اشاره به آمار داوطلبانی که از ادامه روند انتخابات منصرف شدهاند افزود: در مجموع 22 نفر از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان اردبیل نیز در مدت بررسی صلاحیت در هیأتهای اجرایی از شرکت در انتخابات منصرف شدهاند.
ندایی تصریح کرد: داوطلبان رد صلاحیت شده میتوانند در تاریخ 28 آذر ماه لغایت 1 دی ماه به هیأت نظارت استان شکایت نمایند و رسیدگی به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده و همچنین اظهار نظر در خصوص صلاحیت کلیه داوطلبان تا 21 دی ماه توسط هیأت نظارت استان صورت میگیرد.
رئیس ستاد انتخابات استان اردبیل در خصوص حوزه انتخابیه اردبیل، نمین، نیر و سرعین بیان کرد: از مجموع داوطلبان انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین سرعین طبق آخرین بررسی هیات اجرایی مرکز استان اردبیل 91 نفر تایید صلاحیت و 2 نفر نیز رد صلاحیت شدند.
وی در ادامه با اشاره سایر حوزههای انتخابیه سطح استان اردبیل اظهار کرد: در حوزه انتخابیه پارسآباد، اصلاندوز و بیلهسوار 46 نفر تأیید صلاحیت و 11 نفر رد صلاحیت، در مشگینشهر هم 17 نفر تأیید صلاحیت و 2 داوطلب رد صلاحیت و در گرمی نیز 13 نفر تأیید صلاحیت و یک نفر رد صلاحیت شدند اما در حوزه انتخابیه خلخال و کوثر تمامی 36 داوطلب انتخابات مجلس صلاحیتشان تأیید شد.
انتهای پیام/ 146/ ع