۳۳ درصد از مراتع استان فقیر هستند
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان گفت: در سطح استان حدود هفت درصد از مراتع خوب وجود دارد و این در حالی است که ۶۰ درصد از مراتع در حد متوسط و ۳۳ درصد از مراتع فقیر هستند.

ایسنا/زنجان رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان گفت: در سطح استان حدود هفت درصد از مراتع خوب وجود دارد و این در حالی است که ۶۰ درصد از مراتع در حد متوسط و ۳۳ درصد از مراتع فقیر هستند.
پرویز مرادی ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: فعالیتهای بخش کشاورزی باید به خوبی برنامهریزی شود تا مراتع خوب حفظ شده و مراتع متوسط به سمت نابودی پیش نروند.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد از اراضی استان به صورت اراضی دیم است، افزود: این در حالی است که ۲۱ درصد از اراضی به صورت آبی کشت میشود که ۱۴ درصد از آن شامل زراعت و ۷ درصد نیز به صورت باغی است.
این مسئول با تاکید بر اینکه همه برنامههای اجرایی باید به سمت حفاظت از اراضی،آب و مدیریت دیمکاری پیش رود، تصریح کرد: ۹۱ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی استان فعالیت میکنند که برنامهریزیها باید متناسب با این جامعه هدف انجام شود.
مرادی در ادامه درخصوص فعالیت ایستگاههای تحقیقاتی در راستای افزایش راندمان کاری در حوزه کشاورزی، گفت: ایستگاههای زیتون طارم، غلات و حبوبات خیرآباد، بخش سیلاب قرهچریان و ایستگاه تحقیقاتی ستاد مرکز در حال فعالیت هستند که کارشناسان براساس علم روز در این حوزهها مشغول به تحقیق و پژوهش هستند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان در ارتباط با فعالیتهای بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر نیز گفت: این بخش موفق به معرفی ارقام جدید زراعی و باغی، خودکفایی در تولید بذرهای اولیه غلات و حبوبات آبی و دیم، تهیه بروشورهای فنی و ترویجی محصولات زراعی و باغی شده است.
مرادی در ارتباط با فعالیتهای بخش تحقیقات آبخیزداری نیز بیان کرد: تهیه پایگاه دادههای مکانی و توصیفی رودخانهها و مسیلهای استان، تهیه نقشه بیابانزایی زنجان، مکانیابی منابع مستعد احداث سدهای زیرزمینی، مکانیابی منابع مستند پخش سیلاب در سطح استان زنجان و احداث حوضچه تغذیه آبخوان شهرک گلخانهای از فعالیتها در یان حوزه بوده است.
این مسئول همچنین درخصوص فعالیتهای بخش تحقیقات منابع طبیعی، گفت: فعالیتهای این بخش، شامل تهیه نقشه پوشش گیاهی استان، تهیه اطلس جنگلهای طبیعی زنجان، میزان آلودگی عناصر سنگین، ایجاد کلکسیونهای گیاهان دارویی، تهیه نقشه قلمرو گسترش گیاهان دارویی، تهیه نقشه پراکنش و وضعیت گونههای گیاهی انحصاری است.
وی در ادامه در ارتباط با فعالیتهای بخش تحقیقات علوم دامی، گفت: برخی از فعالیتهای این بخش شامل تعیین ترکیب شیمیایی یونجه کشت شده در استان زنجان جهت تعلیف در جیره دام، تدوین پروتکل پرورش و پرواربندی برههای نر افشاری و پایش عناصر سنگین در دام است.
در ادامه معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی زنجان با اشاره به سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی استان، گفت: سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی استان زنجان حدود ۲۶ تا ۲۷ درصد است.
مهدی قهرمانی در ارتباط با اهمیت تحقیقات و آموزش، عنوان کرد: مرکز تحقیقات و آموزش در حقیقت بازوی تحقیقاتی است که مشکلات را از مروجان دریافت میکند، تحقیقات انجام داده و نتایج را در عرصه پیاده میکند.
این مسئول پیرامون طرح گوسفند افشاری اصلاح نژاد شده، عنوان کرد: این طرح که اخیراً نام گوسفند افشاری پر بازده را به خود گرفته است، در قالب یک طرح دانشبنیان و کاملاً منطبق بر شاخصهای اقتصاد مقاومتی در استان برنامهریزی و اجرا شد.
انتهای پیام