۷۵ درصد ارز حاصل از صادرات به سامانه «نیما» بازگشت
خرمآباد- مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: ۷۵ درصد ارز حاصل از صادرات به سامانه «نیما» بازگشته است، گفت: سال گذشته زیر پنج درصد بودجه کمک به صادرات پرداخت شد.

به گزارش خبرنگار مهر، احسان قمری امروز چهارشنبه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه لرستان با تاکید بر لزوم اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در کشور، اظهار داشت: جمله اصلی در سیاستهای اقتصاد مقاومتی توجه به اقتصاد درون زا و برون زا است.
۲۴ میلیارد دلار صادرات از کشور انجام شد
وی با بیان اینکه حوزه صادرات پیش ران اقتصاد کشور، است گفت: یکی از بخشهای مهم اقتصاد کشور، خالص صادرات است.
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه از سال گذشته تحریمهای شدیدی علیه ایران صورت گرفت، افزود: در سال ۹۷ با وجود شدید ترین تحریمها، ۴۷ میلیارد دلار صادرات از کشور داشتیم و در هفت ماه سال جاری بیش از ۲۴ میلیارد دلار صادرات از کشور ایران انجام شده است.
قمری، تاکید کرد: میزان صادرات کشور به لحاظ ارزشی کاهش یافته اما به لحاظ وزنی افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه با وجود تحریمها، اما صادرات چرخ اقتصاد کشور را گرداند، افزود: تا کنون ۷۵ درصد ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما بازگشته است و این کار خیلی بزرگی است.
برنامهریزی برای صادرات به ۱۵ کشور همسایه
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه سال گذشته معضل مهم ما این بود که صادر کنندگان صادرات ریالی به افغانستان انجام میدادند و این در حالیست که صادرات به ریال معنا پیدا نمیکند، گفت: اگر از افزایش نرخ ارز استفاده کرده بودیم الان شاید شرایط ما بهتر بود.
قمری با اشاره به اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سازمان توسعه تجارت ایران برای رفع مشکلات موجود در حوزه اقتصاد، افزود: خوشبختانه ارتباط بسیار خوبی بین سازمان توسعه تجارت ایران، وزارت صنعت، معدن و اتاق بازرگانی و تشکلها وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه برنامه ریزی ما صادرات کشور ایران به ۱۵ کشور همسایه، چین و هند است، عنوان کرد: نقشه راه کشور را در این حوزه طراحی کردهایم، که تا سال ۱۴۰۰ میزان صادرات کشور به ۱۵ کشور همسایه به ۴۸ میلیارد دلار برسد.
کمتر از پنج درصد بودجه کمک به صادرات پرداخت شد
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران، عنوان کرد: تفاهم نامه اوراسیا را منعقد کردهایم و نمایشگاه لازم را در این رابطه برپا خواهیم کرد.
قمری با اشاره به اینکه صادر کننده باید مورد حمایت مادی و معنوی قرار گیرد، تصریح کرد: در قانون بودجه سال گذشته، هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای کمک به صادرات اختصاص پیدا کرد، از این میزان زیر پنج درصد پرداخت شد و با این همین اعتبار سال گذشته ۹۰۰ واحد تولیدی و صادراتی بزرگ را مورد تشویق قرار دادیم.
وی، گفت: ایجاد زون صادرات در شهرکهای صنعتی، منطقه صادراتی، کلینیک صادراتی در دستور قرار گرفته چرا که صادر کننده ما نیاز به آموزش دارد.
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه بعد از ۱۰ سال توقف، کارگروه کیفیت استاندارد را احیا کردیم، بیان داشت: استاندارد با ۵۰ کشور تفاهم نامه استاندارد دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد.