کاهش سن پوکی استخوان به زیر ۳۰ سال
انتخاب
|
سلامت و پزشکی
|
چهارشنبه، 19 دی 1397 - 23:01
رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به مصرف پایین "شیر" در ایرانیان و تاکید بر لزوم اجرای برنامه شیرمدرسه بویژه برای مناطق محروم، در عین حال از کاهش سن پوکی استخوان در کشور به زیر ۳۰ سال خبر داد.

خلاصه خبر
وی با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر مهمترین عامل مرگ و میر در کشور محسوب میشوند و شامل دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و بیماریهای مزمن تنفسی هستند، گفت: تغذیه نقش مهمی در کنترل و پیشکیری از بیماریهای غیرواگیر دارد.
در عین حال۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور اضافه وزن و چاقی دارند که خود این عامل دیابت، فشارخون و انواع سرطانهاست.
بر این اساس حدود ۶ گرم نمک دریافتی مردم از طریق نان است؛ درحالیکه میزان توصیه شده مصرف نمک ۵ گرم در روز است.
با بازنگری استانداردها میزان نمک در نان به کمتر از یک درصد کاهش یافت و بنابراین روزانه۳ گرم از نان دریافت نمک میشود.
حال اگر این روند کنترل نشود، این کودکان به نوجوانان و بزرگسالان چاق تبدیل میشوند.
طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی مردم باید حداقل حدود پنج سهم در روز میوه و سبزی مصرف کنند.
به گفته عبدالهی، این موادغذایی به دلیل اینکه حاوی فیبر هستند از ابتلا به بیماریهای غیرواگیردار پیشگیری میکنند.
طبق اطلاعات کنونی ۴۸ درصد ایرانیان این الگوی تغذیهای را رعایت میکنند و ۵۲ درصد مردم هم کمتر از استاندارد سبزی و میوه مصرف میکنند.
مصرف ۲برابری قند در ایرانیان و روند افزایشی دیابت در کشور
عبداللهی با بیان اینکه در حال حاضر سرانه مصرف قند و شکر۶۶ گرم در روز است، گفت: با توجه به شیوع به اضافه وزن و چاقی و دیابت در جهان و کشور ما سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند کمتر از ۱۰ درصد انرژی روزانه از قندهای ساده دریافت شود؛ یعنی روزانه کمتر از ۲۵ گرم قند مصرف شود.
اما ایرانیها بیش از ۲ برابر استاندارد قند مصرف میکنند.
باید توجه کرد که مصرف بیش از حد نمک خطر ابتلا به سرطانهایی چون معده، فشارخون و پوکی استخوان را افزایش میدهد.
بر اساس مطالعات سرانه، متوسط مصرف روغن در کشور ۴۶ گرم در روز و ۱۷ کیلوگرم در سال است؛ در حالیکه میزان مطلوب مصرف روغن ۳۵ گرم در روز و ۱۳ کیلوگرم در سال است.
مصرف پایین "شیر" در ایرانیان
بر اساس مطالعات در سبد غذایی ما روزانه ۱۹۰ گرم شیر مصرف میشود.
مردم باید روزانه سه واحد شیر مصرف کنند.
حال یکی از اقداماتمان برای ترویج مصرف شیر اجرای برنامه شیرمدرسه بود که هدف اصلی آن ترویج فرهنگ مصرف شیر بوده است.
زیرا علاوه بر فرهنگسازی، مصرف یک وعده شیر بخش عمده ای از نیازهای تغذیهای کودک را تامین میکند.
اهمیت این مسئله به این دلیل است که کمبود ویتامین D خطر ابتلا به بیماریهای غیر واگیر را افزایش میدهد.
وی افزود: بر همین اساس از سال ۱۳۹۳ در قالب طرح تحول سلامت برنامه مکمل یاری رایگان برای تمام گروههای سنی از طریق شبکههای بهداشت و درمان اجرا شد و قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به طور رایگان برای همه گروههای سنی که تحت پوشش شبکههای بهداشت و درمان هستند به افرادی که به آنها مراجعه میکنند، ارائه میشود.
با این اقدام مردم از طریق مصرف نان غنی شده با ویتامین D، ویتامین D مورد نیازشان را دریافت میکنند.
مصرف نمک دریا ممنوع
عبداللهی در پاسخ به سوالی درباره مصرف نمک دریا گفت: تاکید میکنم که نمک تصفیه شده و یددار باید مصرف شود.
البته نمک دریا برای مصارف غیر خوراکی مانند مصارف پوستی مجوز دارد، اما برای مصرف خوراکی مجوز ندارد.
زنجیره گندم، آرد و نان اصلاح میشود
عبداللهی در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت بر عرضه نان در نانواییها گفت: یکی از برنامههای ما در تغذیه جامعه و امنیت تغذیهای بهبود و ارتقای کیفیت نان است.
این موضوع از طریق دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی دنبال میشود و کارگروه تخصصی سلامت نان نیز تشکیل شده که نماینده همه بخشهای مختلف اعم از گندم، آرد و نان در این کارگروه حضور دارند و کار کارشناسی میکنند تا زنجیره گندم، آرد و نان در راستای بهبود کیفیت نان اصلاح شود.
مثلا حبوبات در کنار غلات میتواند جایگزین گوشت شود.
وی افزود: مصرف یک گرم قند ۱۲۴ کالری ایجاد میکند.
بنابراین مصرف بیش از حد کالری منجر به اضافه وزن و چاقی خواهد شد.
در عین حال مصرف روغن نیز باید کنترل شود.
وی همچنین توصیه کرد که مردم لبنیات پاستوریزه مصرف کنند.
در عین حال۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور اضافه وزن و چاقی دارند که خود این عامل دیابت، فشارخون و انواع سرطانهاست.
بر این اساس حدود ۶ گرم نمک دریافتی مردم از طریق نان است؛ درحالیکه میزان توصیه شده مصرف نمک ۵ گرم در روز است.
با بازنگری استانداردها میزان نمک در نان به کمتر از یک درصد کاهش یافت و بنابراین روزانه۳ گرم از نان دریافت نمک میشود.
حال اگر این روند کنترل نشود، این کودکان به نوجوانان و بزرگسالان چاق تبدیل میشوند.
طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی مردم باید حداقل حدود پنج سهم در روز میوه و سبزی مصرف کنند.
به گفته عبدالهی، این موادغذایی به دلیل اینکه حاوی فیبر هستند از ابتلا به بیماریهای غیرواگیردار پیشگیری میکنند.
طبق اطلاعات کنونی ۴۸ درصد ایرانیان این الگوی تغذیهای را رعایت میکنند و ۵۲ درصد مردم هم کمتر از استاندارد سبزی و میوه مصرف میکنند.
مصرف ۲برابری قند در ایرانیان و روند افزایشی دیابت در کشور
عبداللهی با بیان اینکه در حال حاضر سرانه مصرف قند و شکر۶۶ گرم در روز است، گفت: با توجه به شیوع به اضافه وزن و چاقی و دیابت در جهان و کشور ما سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند کمتر از ۱۰ درصد انرژی روزانه از قندهای ساده دریافت شود؛ یعنی روزانه کمتر از ۲۵ گرم قند مصرف شود.
اما ایرانیها بیش از ۲ برابر استاندارد قند مصرف میکنند.
باید توجه کرد که مصرف بیش از حد نمک خطر ابتلا به سرطانهایی چون معده، فشارخون و پوکی استخوان را افزایش میدهد.
بر اساس مطالعات سرانه، متوسط مصرف روغن در کشور ۴۶ گرم در روز و ۱۷ کیلوگرم در سال است؛ در حالیکه میزان مطلوب مصرف روغن ۳۵ گرم در روز و ۱۳ کیلوگرم در سال است.
مصرف پایین "شیر" در ایرانیان
بر اساس مطالعات در سبد غذایی ما روزانه ۱۹۰ گرم شیر مصرف میشود.
مردم باید روزانه سه واحد شیر مصرف کنند.
حال یکی از اقداماتمان برای ترویج مصرف شیر اجرای برنامه شیرمدرسه بود که هدف اصلی آن ترویج فرهنگ مصرف شیر بوده است.
زیرا علاوه بر فرهنگسازی، مصرف یک وعده شیر بخش عمده ای از نیازهای تغذیهای کودک را تامین میکند.
اهمیت این مسئله به این دلیل است که کمبود ویتامین D خطر ابتلا به بیماریهای غیر واگیر را افزایش میدهد.
وی افزود: بر همین اساس از سال ۱۳۹۳ در قالب طرح تحول سلامت برنامه مکمل یاری رایگان برای تمام گروههای سنی از طریق شبکههای بهداشت و درمان اجرا شد و قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به طور رایگان برای همه گروههای سنی که تحت پوشش شبکههای بهداشت و درمان هستند به افرادی که به آنها مراجعه میکنند، ارائه میشود.
با این اقدام مردم از طریق مصرف نان غنی شده با ویتامین D، ویتامین D مورد نیازشان را دریافت میکنند.
مصرف نمک دریا ممنوع
عبداللهی در پاسخ به سوالی درباره مصرف نمک دریا گفت: تاکید میکنم که نمک تصفیه شده و یددار باید مصرف شود.
البته نمک دریا برای مصارف غیر خوراکی مانند مصارف پوستی مجوز دارد، اما برای مصرف خوراکی مجوز ندارد.
زنجیره گندم، آرد و نان اصلاح میشود
عبداللهی در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت بر عرضه نان در نانواییها گفت: یکی از برنامههای ما در تغذیه جامعه و امنیت تغذیهای بهبود و ارتقای کیفیت نان است.
این موضوع از طریق دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی دنبال میشود و کارگروه تخصصی سلامت نان نیز تشکیل شده که نماینده همه بخشهای مختلف اعم از گندم، آرد و نان در این کارگروه حضور دارند و کار کارشناسی میکنند تا زنجیره گندم، آرد و نان در راستای بهبود کیفیت نان اصلاح شود.
مثلا حبوبات در کنار غلات میتواند جایگزین گوشت شود.
وی افزود: مصرف یک گرم قند ۱۲۴ کالری ایجاد میکند.
بنابراین مصرف بیش از حد کالری منجر به اضافه وزن و چاقی خواهد شد.
در عین حال مصرف روغن نیز باید کنترل شود.
وی همچنین توصیه کرد که مردم لبنیات پاستوریزه مصرف کنند.