خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قوانینی که در تزاحم با اصلاح نظام بانکی است، باید لغو شوند

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | سه شنبه، 26 آذر 1398 - 15:42
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: تمام قوانینی که در تزاحم با اصلاح نظام بانکی هستند باید لغو شوند.
بانكي،ارائه،نظام،مجلس،اصلاح،جلالي،مركز،پولي،لوايح،قوانين

جلالی در همایش ملی اصلاح قوانین نظام پولی و بانکی کشور:
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در همایش ملی اصلاح قوانین نظام پولی و بانکی کشور گفت: این همایش همزمان با تصویب قانون مربوط به این موضوع برگزار می‌شود.
او ادامه داد: مسئله پولی و بانکی مدت‌هاست که در مرکز پژوهش‌ها بررسی می‌شود؛ تمام قوانینی که در تزاحم با اصلاح نظام بانکی هستند باید لغو شوند.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: برنامه‌های پنج ساله بررسی شد درحالی که بیشتر سیاست‌های مربوط به این نظام پولی اجرا نشده است، بخشی از قوانین ما در بودجه‌های سالانه و بخشی در سیاست‌های کلی دچار تزاحم می‌شوند.
جلالی تصریح کرد: مرکز پژوهش‌ها با طبقه بندی آمار و ارقام مجموعه آسیب شناسی نظام بانکی را ارائه کرده است، همچنین مجموعه گزارش‌هایی درباره الگوی بانکداری مرکزی در ایران منتشر کردیم که در این گزارش‌ها با دانشمندان دانشگاهی، حوزوی و صاحب نظران دیگر به ارائه طرح‌ها پرداختیم.
او گفت: دولت‌ها به ارائه لوایح در مجلس روی خوش نشان نمی‌دهند، بخشی از لوایح لایحه‌های تیپ و معمولی است و ابتکار عمل در قانون اساسی ارائه لایحه است.
این موضوع به اصل ۷۵ قانون اساسی بر می‌گردد که همه دستگاه‌های کارشناسی مربوط به دولت است تا مجلس شورای اسلامی.
جلالی یادآور شد: قرار است از دهه هشتاد، دولت لوایح دوگانه اصلاح بانکداری ارائه کند که تا الان این موضوع رخ نداده است.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه اصل اول در ارائه لایحه از سوی دولت است گفت: یکی از خلاء های این موضوع این است که دولت‌ها نمی‌خواهند که بانک مرکزی از سیطره آنها خارج شود.
جلالی با بیان اینکه برخی مدیران بانک مرکزی جلسات نهایی هم با نمایندگان درباره اصلاح نظام بانکی برگزار کردند گفت: قوانین پولی و بانکی بخشی به قبل انقلاب بر می‌گردد؛ شفافیت و پاسخگویی بانک مرکزی بحث دیگری است که با توجه به عدم استقلال این بانک چندان اتفاق نمیفتد.
او ادامه داد: نظارت بر بانک‌ها بحثی اختلافی است که بعضی از آن به عنوان تعارض منافع نام می‌برند، اگر بر ارائه لوایح دولت صبر کنیم معلوم نیست چه زمانی به نتیجه خواهیم رسید؛ مردم از مجلس برای اصلاح نظام بانکی توقع دارند و مرکز پژوهش‌ها بخشی از مسائل ارائه لایحه را حل می‌کرد.
جلالی اظهار کرد: مجلس بر اثر فشار‌ها و به جهت اداره کشور طرح‌های مختلف را جمع کرد تا به اصلاح نظام بانکی کشور بپردازد.
انتهای پیام/