2.5 میلیارد کمک بلاعوض به مجتمعهای بین راهی خراسان جنوبی پرداخت شده است
ایجاد مجتمعهای خدمات رفاهی در محورهای مواصلاتی استان خراسان جنوبی به عنوان دومین استان بیابانی و کویری کشور در رفاه عمومی مسافران و کاهش تصادفات جادهای ناشی از خستگی موثر باشد و به همین منظور 2/5 میلیارد کمک بلا عضو در این زمینه پرداخت شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، ساخت مجتمعهای پذیرایی و رفاهی بین جادهای در جادههای استان خراسان جنوبی ضمن کاهش میزان تصادفات جادهای و افزایش ضریب ایمنی جادهها، تامین بهتر امنیت و رفاه رانندگان و مسافران میتواند موجب ایجاد رغبت برای ارائه خدمات مناسبتر به مسافران در جادههای استان شود و در جذب بیشتر گردشگر هم موثر است.
استان خراسان جنوبی در حال حاضر دارای 28 مجتمع خدماتی رفاهی فعال است و به همین تعداد نیز در مراحل اخذ موافق اصولی یا ساخت قرار دارند چرا به لحاظ پوشش راههای شریانی استان و از نظر پراکندگی با فقر استراحتگاه در محورهای کویری و نیمه جنوبی استان روبرو هستیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی در نشست خبری اظهار داشت: 28 باب مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی در استان وجود دارد که این تعداد سه درصد مجتمعهای خدمات رفاهی بین راهی کشور است و پیش بینی شده طی دوره چهار تا پنج ساله این تعداد مجتمعها در استان به دو برابر افزایش یابد.
وی با بیان اینکه به دنبال فعال کردن 30 باب استراحتگاه در جادههای استان هستیم تصریح کرد: 2 میلیارد و 625 میلیون تومان کمک بلاعوض به مجتمعهای بین راهی استان داده شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه 3 میلیون و 713 هزار تن بار و کالا در استان حمل شده و به لحاظ سطح کرایه نیز خراسان جنوبی استان 26 کشور است.
شهامت با بیان اینکه تلاش شده سطح رضایتمندی مردم از اداره کل راهداری افزایش یابد اظهار داشت: 97 درصد جمعیت روستاهای بالای 20 خانوار از راه آسفالته برخوردار هستند و 16 راهدارخانه فعال در راههای شریانی و اصلی استان وجود دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی با بیان اینکه 455 دستگاه انواع ماشین آلات راهداری در استان بوده که در مجموع سه درصد ماشین آلات کشور در استان است گفت: 10 هزار و 529 نفر از رانندگان در حوزه کالا، مسافر و روستایی استان فعال هستند.
وی با بیان اینکه سه پایانه بار فعال در نهبندان، بیرجند و قاین وجود دارد ادامه داد: حدود 53 پایانه بار مربوط به بخش خصوصی است.
فرسودگی 897 دستگاه ناوگان حمل و نقل استان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: 897 دستگاه ناوگان حمل و نقل استان فرسوده است که در مجموع 16 درصد ناوگان حمل و نقل استان فرسوده بوده که این فرسودگی در حوزه مینی بوس بیشتر است.
شهامت اظهار داشت: 120 شرکت حمل و نقل و واحد حقوقی در استان وجود دارد که از این تعداد 64 شرکت کالا، 35 شرکت مسافر و یک شرکت بین المللی و 20 نمایندگی شرکت هستند.
وی با بیان اینکه 14 تشکل صنفی نیز در استان وجود دارد گفت: در هشت ماهه امسال 3 میلیون و 713 هزار تن بار و کالا در استان حمل شده و به لحاظ سطح کرایه نیز خراسان جنوبی استان 26 کشور است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی گفت: در این مدت نیز یک میلیون و 268 هزار نفر مسافر درون استانی و برون استانی حمل شده که میانگین تعداد مسافر در اتوبوسهای استان 20 نفر بوده که این میزان از میانگین کشوری بالا بوده است.
اصلاح کرایه حمل و نقل در استان
شهامت با اشاره به اینکه 77 درصد رانندگان شاغل استان بین 30 تا 50 سال سن دارند افزود: رانندگان در استان مطالباتی داشتند که از جمله آن کرایه حمل و نقل بوده بنابراین در مهرماه 97 شورای عالی هماهنگی ترابری کشور، اجرای کرایه حمل و نقل بر اساس تن کیلومتر را الزامی کرد و مطابق آن نیز دو نوبت بر اساس کشور کرایه حمل و نقل در استان اصلاح شده است.
وی بیان کرد: در هشت ماهه امسال بیش از 27 هزار و 300 حلقه لاستیک در استان بین رانندگان توزیع شده که ماهانه 3 هزار و 400 حلقه لاستیک سنگین و نیمه سنگین بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی با بیان اینکه 7 هزار و 140 نفر از رانندگان استان در بیمه تکمیلی ثبت نام کردند گفت: در هشت ماهه امسال 659 در سامانههای سامد، 141 و شهرا شکایت انجام شده و به این شکایتها نیز رسیدگی شده است.
شهامت با بیان اینکه خراسان جنوبی در هشت ماهه امسال نسبت به سال گذشته رشد 12 درصدی در حوزه ترافیک و حمل و نقل داشته است گفت: خراسان جنوبی دارای چهار مرکز معاینه فنی فعال بوده که این مراکز بیش از 20 هزار کارت معاینه فنی را صادر کردهاند.
تناژ صادرات از پایانه مرزی استان 136 هزار و 600 تن بوده است
وی با بیان اینکه محورهای بیرجند- مود، بیرجند- آرین شهر و بیرجند- خوسف پرترددترین محورها بودند افزود: 72 دستگاه سیستم ترددشمار جادهای و 19 دستگاه دوربین نظارت تصویری در استان وجود دارد و 273 دستگاه از ناوگان حمل و نقل استان نیز مجهز به جی پی اس هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی گفت: تناژ صادرات از پایانه مرزی استان بیش از 136 هزار و 600 تن بوده که نسبت به سال گذشته 58 درصد کاهش داشته است و در حوزه ترانزیت 6 هزار و 765 تن کالا از پایانه مرزی ماهیرود صادر شده است.
شهامت بیان کرد: سیلاب ابتدای سال به برخی از مناطق استان خسارت وارد کرد که در همین راستا نیز 19 میلیارد و 700 میلیون تومان برای جبران خسارات سیل از منابع ملی و استانی اعتبار گرفته شده و در این خصوص 11 قرارداد منعقد و ایمن سازیهای اولیه انجام شده است و در ادامه نیز این قراردادها به 20 قرارداد خواهد رسید.
وی گفت: در سال جاری 12 آبنما در استان تبدیل به پل شده و از سال 95 تاکنون نیز 43 دستگاه آبنما در اندازههای مختلف به پل تبدیل شده است.
رفع 22 نقطه حادثه خیز در استان نیازمند 35 میلیارد تومان اعتبار
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از 6 هزار تابلو در جادههای استان بازسازی شده است بیان کرد: در راستای ایمن سازی مدارس حاشیه راه استان تفاهم نامهای با آموزش و پرورش منعقد شده است.
شهامت با بیان اینکه در حوزه ایمنی و حریم راهها 17.5 میلیارد تومان اعتبار وجود دارد که پیش بینی میشود حدود 8 میلیارد تومان آن تخصیص یابد عنوان کرد: حدود 31 نقطه حادثه خیز در خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد تاکنون هفت نقطه رفع شده و دو نقطه دیگر نیز تا پایان سال جاری برطرف خواهد شد و رفع سایر نقاط حادثه خیز استان نیز نیازمند 35 میلیارد تومان اعتبار است.
وی با بیان اینکه دو راهدارخانه دیگ رستم و ارسک در حال ساخت است گفت: پروژه ایمن سازی کریدورهای شریانی استان، ساخت مجتمعهای فرهنگی رفاهی بین راهی، اجرایی کردن میز الکترونیک و حذف مکاتبات کاغذی انجام شده است.
انتهای پیام/256/ز