موزه تخصصی تمبر و اوراق بهادار ایران در پیچ و خم بی مهریها
موزه تمبر البرز اولین موزه خصوصی تخصصی اوراق بهادار و تمبر ایران است که بعد از 4 سال فعالیت در اثر بی مهری مسؤولین استانی در کنج عزلت رفته است.

موزه تمبر البرز اولین موزه خصوصی تخصصی اوراق بهادار و تمبر ایران است که بعد از 4 سال فعالیت در اثر بی مهری مسؤولین استانی در کنج عزلت رفته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، موزه تمبر البرز اولین موزه خصوصی تخصصی اوراق بهادار و تمبر ایران است که از سال ۱۳۹۵ با هدف معرفی اوراق بهادار، تمبر و سکه ایران و کشورهای مختلف جهان در منطقه رجایی شهر کرج راه اندازی شد و انتظار می رفت با حمایت ادارات فرهنگی استان به مکانی جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.
این مجموعه که دارای کلکسیون بینظیری از آثار تاریخی است به طوری که بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اثر در زمینه تمبر، سکه و اوراق بهادار ایران و جهان در آن نگهداری میشود.
سید حسین موسوی یکتا مدیرعامل موزه خصوصی تخصصی اوراق بهادار و تمبر ایران در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرج گفت: این موزه ویژه خانواده ام بوده است که سه نسل پیش شروع به جمع آوری تمبر، اوراق بهادار و سکه کرده بودند.
این مجموعه از پدر بزرگم به پدرم و از ایشان به من رسیده و من هم دوست داشتم از من به پسرم برسد و ادامه دهنده کارفرهنگی نسلهای پیشمان باشیم.
شما میتوانید تاریخ این سرزمین را در این مجموعه ببینید.
وی افزود: پدر بزرگم «حاج آقا سید خندان» یکی از تجار مشهور دوره قاجار بوده است که یک تعداد از تمبرهای دوره قاجار، پهلوی اول و دوم را انحصارا به صورت صفحه ای برای خودش خریداری کرده است و الان آن مجموعه تمبرها انحصاری هستند و حتی سری تمبرهایی وجود دارد که اداره پست و موزه های دیگر ندارند ولی ما اینجا داریم.
در جمع آوری تمبر و اوراق بهادار در دنیا نظیر نداریم
موسوی یکتا اظهار داشت: بالغ بر 2 میلیون و 500 هزار قطعه تمبر جمعآوری کردهایم.
شما در دنیا هیچ فرد یا موزه ای ندارید که بالغ بر یک میلیون قطعه تمبر داشته باشد و قطعا این مجموعه از این لحاظ در دنیا رکوردار است.
این اولین موزه ای است که تمبرهای طلا را هم جمعآوری کرده است و الان یک تابلو ویژه تمبرهای طلاهای کشورهای دنیا اینجا وجود دارد.
وی در رابطه با غنای آثار موجود در این مجموعه گفت: اینجا کاملا به روز است.
اولین تمبری که در ایران چاپ شده تا آخرین تمبری که منتشر شده است در این مجموعه موجود است.
برای تکمیل آرشیو خارجی هم در حال حاضر با هزینه شخصی ام با ارز آزاد 12 هزار تومانی برای این مجموعه تمبر جدید خارجی تهیه میکنم.
تابلوهای معرفی موزه را کندند
موسوی یکتا در رابطه با مشکلات پیش روی کارش میگوید: سال 96 به عنوان مجموعه دار برتر ایران شناخته شدم؛ این افتخار نصیب استان البرز شد.
ما تبلیغاتی برای معرفی موزه در سطح شهر میخواستیم که چندین و چند بار درخواست کردیم که مسؤولین بیایند و ظرفیتهای اینجا را از نزدیک ببینند.
بعد از دو سال و نیم هم از شورای شهر و هم از شهرداری منطقه 7 و از سیما منظر آمدند و قول هایی هم دادند و گفتند همکاریهایی در رابطه با تبلیغات موزه انجام می شود.
وی ادامه داد: به جای اینکه حمایت کنند و در بحث تبلیغاتی به ما کمک کنند تابلوهایی که در سطح شهر نصب کرده بودیم دیدیم فردای آن روز جمع آوری شده است.تابلوهای یک متر در یک متر در سطح شهر نصب کرده بودیم که فضای آنچنانی هم نمیگرفت اما دیدیم شهرداری فردای آن روز تابلوها را کنده است و میگویند هماهنگیهای لازم انجام نشده است.
موزه تعطیل شده است
موسوی یکتا نصب تابلو در مناطق مختلف شهر کرج و معرفی این مجموعه به مردم و دستگاه های اجرایی در سطح استان و خارج از البرز را مهمترین خواسته خود برای رونق بخشی به این مجموعه ذکر کرد و گفت: تنها خواسته ما از مدیران استان همین بوده است و اینکه گفته میشود حمایت های مالی از مجموعه ما شده صحیح نیست؛ متاسفانه حمایت از ظرفیتهای فرهنگی فقط در حد شعار است.
گنجینه فرهنگی البرز به خراسان رضوی میرود!
موسوی یکتا ادامه داد: با توجه به بازدید کمی که از این مجموعه صورت میگرفت فعلا موزه تعطیل شده است تا در مورد ادامه فعالیت آن تصمیم لازم گرفته شود.
از دو شهر مشهد و یزد دعوت نامه دارم تا موزه را به آنجا انتقال دهم و وعده داده اند تمام زیرساخت های لازم برای فعالیت این موزه را فراهم کنند و در بحث تبلیغاتی هم معرفی اش کنند.
خودم دوست دارم موزه را به آستان قدس رضوی ببرم اما تمایل دارم آثار برای خودم و خانواده ام باقی بماند تا نسل بعدی خانواده هم بتواند ادامه دهنده راه باشد.
8 هزار اثر تاریخی البرز در موزه تهران نگهداری میشود
فخرالدین صابری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرج گفت: تاکنون اداره کل میراث فرهنگی البرز کمکهای مالی و فکری به موزه تمبر داشته و تهیه ویترینها و چینش آثار به مدیرت موزه کمک کرده است.
صابری تصریح کرد: برای تقویت جاذبه های گردشگری در استان باید همه مجموعه های استان همافزایی کنند.
مشکلی که ما در کرج داریم این است که دستگاههایی مانند شهرداری همکاری لازم را انجام نمیدهند.
ما به همه مراکز فرهنگی، دانشگاهی، آموزش و پرورش و..
اعلام کردهایم که چنین مجموعههایی در استان وجود دارد و میتوانند از ظرفیت آن برای بازدید استفاده کنند.
وی تاکید کرد: نسبت به فعالیت موزه در استان ناامید نیستیم در صدد هستیم این بحث را در کارگروه فرهنگی استان مطرح بکنیم تا به نتیجه مناسبی برسد.
صابری بیان داشت: حلقه مفقوده گردشگری در استان البرز نبود موزه است.
در حوزه آثار و اشیای عتیقه ای که خود ما در سالهای اخیر در پی کاوش ها و بررسی ها بدست آورده ایم بیش از 8 هزار اثر را در موزه ملی تهران نگهداری میکنیم در حالی که این آثار اختصاص به استان البرز دارد و معرف پیشینه تاریخی و هنری این استان محسوب میشود و در این فضا، قدر بخش خصوصی مانند آقای موسوی یکتا را باید دانست و حمایت کرد.
محل موزه تمبر برای مراجعه مردم مناسب نیست
علیرضا مهرجردی معاون اداره کل میراث فرهنگی و صنایع گردشگری در رابطه با مشکلات موزه خصوصی استان البرز با اشاره به اینکه میراث فرهنگی برای تجهیز این مجموعه اعتباری هزینه کرده است، گفت: موزه خصوصی باید در کنار حمایت بخش دولتی به دنبال اتخاذ راهکاری برای جذب بازدیدکننده باشد.
وی افزود: محل این موزه اصلا مناسب نیست و طبیعی است که بخشی از مشکلاتی که در رابطه با استقبال مخاطبین از موزه مطرح میشود در این رابطه است.
میراث فرهنگی حاضر بود فضایی در مکانی تاریخی در اختیار مدیر موزه تمبر قرار دهد تا موزه از مکان فعلی منتقل شود ولی مدیر این مجموعه موافقت نکرده است.
آیا موزه تمبر به کاخ شمس میرود؟
رحیم خستو نایب رئیس و رئیس کمیسیون هنر و ارتباطات شورای اسلامی کرج در گفتو گو با خبرنگار فارس گفت: برای معرفی موزه ارزشمند تمبر سازمان سیما منظر و شهرداری منطقه تابلوهایی نصب کردند تابلو سر در موزه را هم شهرداری نصب کرده است اما واقعیت این است که این محل برای مراجعات مردمی محل مناسبی نیست و موزه ای به این غنا باید در محل مناسب تری مکانیابی شود چون محل فعلی را هر کاری هم بکنیم به چشم نمی آید.
خستو گفت: اگر آقای موسوی تمایل به این داشته باشند در یک مکان بهتری این موزه را دایر کند ما قطعا کمک کنیم.
البته ایشان باید رابطه اش را با اداره کل میراث فرهنگی هم مشخص کند چون انتقال و نگهداری این اوراق و اسناد یک سری تخصصهایی را میطلبد که از عهده شورا و شهرداری خارج است.
نائب رئیس شورای شهر کرج افزود: در بودجه امسال هر منطقه ای در کرج موظف شده یک واحد ویلایی برای کارهای فرهنگی بخرد و بودجه لازم در این زمینه اختصاص پیدا کرده است.
هفته گذشته آقای شهردار یک ایده بسیار جالبی مطرح کرد تخت این عنوان که با توجه به اینکه فضای سبز کاخ شمس را شهرداری بر عهده گرفته است اگر کاخ شمس در اختیار شهرداری قرار گیرد بهترین مکان برای ایجاد کاخ موزه کرج است و اگر این اتفاق بیافتد موزه تمبر را هم می توان در محل کاخ شمس جانمایی کرد.
جدی ترین چالش فرهنگی، اجتماعی استان البرز هویت فرهنگی است و هر قدمی که بتواند به قد ذره ای هویت فرهنگی مفول مانده این استان را احیا کند قابل تقدیر و ارزشمند است.
بخش خصوصی در عرصه های مختلف همواره میتواند به یاری بخش دولتی بشتابد و امور راتسهیل کند.
در حوزه فرهنگ که زمینه حضور بخش خصوصی کمتر فراهم است تنها علاقه و اشتیاق روحی یک فرد می تواند علی رغم تمام مشکلات و محدودیت ها او را در میدان کار و تلاش فرهنگی ثابت قدم بدارد.
موزه خصوصی اوراق بهادار و تمبر ایران یک ظرفیت گردشگری بسیار عالی و یک گنجینه فرهنگی عظیم است که دستاورد سه نسل تلاش یک خانواده فرهیخته البری است و خروج این گنجینه ارزشمند از استان البرز خسارت فرهنگی برای استان به همراه خواهد داشت.
معرفی گسترده این مجموعه فرهنگی از طرف مسؤولین استان و رفع نواقص مشکلات آن انتظار نامعقولی نیست و البته مدیریت موزه هم در صورت رضایت برای انتقال موزه به محل مناسب تری که شهرداری کرج یا میراث فرهنگی استان البرز میتواند در اختیار موزه قرار دهد می تواند به شکوفا شدن این ظرفیت فرهنگی کمک کند.
باید منتظر ماند و دید نتیجه طرح این بحث در کارگروه فرهنگی استانداری البرز چه خواهد شد.
انتهای پیام/ب/ی