خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

درمان سرطان با پروتئین قاتل

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 25 آذر 1398 - 14:10
پاتوژن‌ها می‌توانند دامنه وسیعی از سموم را برای آسیب رساندن به ارگانیسم میزبان خود به کار گیرند و باکتری‌ها، نیز از یک مکانیزم تزریق ویژه برای آزاد کردن محتوای سمی خود به سلول میزبان استفاده می‌کنند.
سلول،تزريق،ميزبان،سم،گروه،سرنگ،نانو،سمي،پروتئين،موجود،هدف،ايجاد

ایسنا/خراسان رضوی پاتوژن‌ها می‌توانند دامنه وسیعی از سموم را برای آسیب رساندن به ارگانیسم میزبان خود به کار گیرند و باکتری‌ها، نیز از یک مکانیزم تزریق ویژه برای آزاد کردن محتوای سمی خود به سلول میزبان استفاده می‌کنند.
به گزارش فیز، استفان رانسر، مدیر مؤسسه فیزیولوژی مولکولی ماکس پلانک در دورتموند، به همراه گروه خود، عملکرد پیچیده این سم را مورد تجزیه و تحلیل دقیق قرار داد.
اکنون این گروه موفق شده، سموم موجود در این نانو سرنگ را با ماده متفاوتی جایگزین کنند.
این دستاورد مبنایی برای هدف نهایی آنان ایجاد کرده تا از سرنگ باکتریایی به عنوان انتقال دهنده دارو در پزشکی استفاده کنند.
همین که باکتری‌ها وارد بدن میزبان می‌شوند، این گروه سلاح کشنده خود را مستقر کرده و کانالی از میان لایه محافظ بیرونی سلول میزبان وارد می‌کنند تا پروتئین سمی موجود در کپسول را تزریق کنند و این پروتئین به بدنه ساختاری سلول حمله می‌کند و تنها درعرض چند دقیقه سلول می‌میرد.
گروه رانسر این مکانیسم کشنده را با استفاده ازمیکروسکوپ الکترونی کرایو کشف کرد، روشی که تنها توسط چند گروه تحقیقاتی در جهان به کار گرفته شده و با این روش می‌توان ساختار سه بعدی پروتئین‌ها درحدود وضوح اتمی را مشاهده کرد.
پژوهشگران اکنون روشی پیدا کردند که پروتئین‌های مختلف را جایگزین سم موجود در نانو سرنگ باکتریایی می‌کند و سپس آنها را به سلول‌ها تزریق می‌کند.
با این وجود، برای این که این جایگزینی مؤثر واقع شود، پروتئین‌ها باید معیارهای معینی مانند اندازه خاص، بار مثبت وعدم ارتباط با کپسول سمی داشته باشند.
رانسر با اشاره به نتایج موفقیت آمیز این تحقیق می‌گوید: "با این روش، اولین گام در جهت هدف نهایی خود با استفاده از این نانو سرنگ‌ها را ایجاد کردیم تا با شیوه هدفمند داروها را به سلول‌های بدن وارد کنیم."
برای انتقال سم به سلول میزبان، ابتدا باید عملکرد تزریق با سلول متصل شود.
اما باکتری‌ها باید با تظاهر به این که سم، ماده‌ای است قابل جذب و ایمن، سلول میزبان را فریب دهند.
برای انجام این کار، آنها مناطقی دارند که توسط حسگرهای سطح سلول مشخص می‌شوند.
رانسر گفت:" در حال حاضر در جستجوی مناطق اتصال سم هستیم.
هدف ما اصلاح مکانیسم تزریق است تا تشخیص سلول‌های سرطانی ممکن شود.
سپس می‌توانیم یک پروتئین قاتل را منحصر به سلول‌های تومور تزریق کنیم.
این مورد می‌تواند امکانات جدیدی در درمان سرطان با حداقل عوارض جانبی ایجاد کند ."
انتهای پیام