خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شمشیر دولتی بر گردن تولیدکنندگان/ قوانین موجود مانع کارآفرینی می‌شود

فارس | استان‌ها | یکشنبه، 24 آذر 1398 - 13:49
کارآفرین لرستانی در مورد موانع تولید گفت: قوانین و مقررات وضع شده دولت به عنوان مانعی جهت رشد کارآفرینی در کشور عمل کرده است.
دولت،توليدي،كشور،تاسيس،وضع،توليد،دريافت،عنوان،ماليات،واحدهاي ...

کارآفرین لرستانی در مورد موانع تولید گفت: قوانین و مقررات وضع شده دولت به عنوان مانعی جهت رشد کارآفرینی در کشور عمل کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، برای اینکه یک بنگاه اقتصادی در یک کشور ایجاد شود بایستی یکسری بسترهای اقتصادی، اداری و اجتماعی در آن کشور وجود داشته باشد.
در کشورمان با توجه به ساختاری اقتصادی موجود نهاد دولت با استفاده از حق انحصاری خود در وضع قوانین و مقررات آثار زیادی بر روابط و فعالیت‌های کارگزاران و بازی‌گران عرصه اقتصاد کشور بر عهده دارد.
دولت همانند شمشیری دولبه برای واحدهای تولیدی است
دولت با استفاده از اختیارات خود یعنی وضع قوانین می‌تواند مانند شمشیری دولبه با واحدهای تولیدی برخورد کند.
اگر اختیارات دولت درست به کار گرفته شود بسترها و شرایط ‎ فعالیت و رقابت در عرصه اقتصادی را تسهیل و مهیا می‌کند و اگر به ‎ نادرستی به کار گرفته شود، می‌تواند به ‎عنوان مانع برای بازیگران ‎اقتصاد کشور ‎عمل کند.
قوانین و مقررات وضع شده دولت به عنوان مانعی جهت رشد کارآفرینی در کشور عمل کرده است
شواهد موجود و بررسی‌های انجام شده در زمینه اقتصاد ایران بیانگر این است که قوانین و مقررات وضع شده توسط دولت در عرصه اقتصاد نه تنها بسترهای مناسب برای فعالیت‌های کارآفرینی و تولیدی را فراهم نکرده است، بلکه قوانین و مقررات وضع شده به عنوان مانعی جهت رشد کارآفرینی در صنایع کوچک و در نتیجه رشد و توسعه صنایع کوچک در اقتصاد ایران عمل کرده است.
به منظور شناخت برخی موانع قانونی رشد کارآفرینی در واحدهای اقتصادی که به واسطه حق انحصاری دولت در وضع قوانین ومقررات ایجاد شده است، با یکی از تولید کنندگان لرستانی که طی 6 سال گذشته با استفاده از ظرفیت علمی خود اقدام به تاسیس یک شرکت دانش بنیان کرده گفت‌وگوی زیر را تهیه کرده‌ایم.
نجم الدین شاهوردی یکی از کارآفرینانی است که در گیرودار مجوز گرفتن برای شرکت و محصولات تازه‌ خود با مشکلاتی روبه‌رو شده که در ذیل به مهمترین موارد و چالش‌های مطرح شده اشاره می‌کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه تولیدات الکترونیکی فعالیت می‌کند، اظهار داشت: در این واحد تولیدی 12 جوان تحصیل کرده مشغول به فعالیت هستند همچنین محصولات این شرکت شامل دو دستگاه امنیتی برای حفاظت از خودرو و مسکن و دستگاه محافظ برق بوده که احتمال برق گرفتگی و نیاز به محافظ برای تک تک وسائل برقی را رفع کرده است.
اخذ جواز تاسیس، دریافت اعتبار مالی، صادرات و واردات، مالیات و عوارض، قانون کار مهمترین موانع تولید
مدیرعامل این واحد تولیدی با اشاره به اینکه شرکتش را در سال 95 در مرکز رشد بروجرد تاسیس کرده‌است، افزود: برای تاسیس یک شرکت موانع زیادی پیش روی یک جوان تولید کننده است که فرآیند اخذ جواز تاسیس، فرآیند دریافت اعتبار مالی، صادرات و واردات، مالیات و عوارض، قانون کار مهمترین موانع هستند.
تغییر دائمی ضوابط و شرایط صدور جواز تاسیس موجب سردرگمی تولید کنندگان می‌شود
شاهوردی با بیان اینکه تغییر دائمی ضوابط و شرایط صدور جواز تاسیس موجب سردرگمی تولید کنندگان می‌شود، تصریح کرد: به عنوان مثال، در سال جاری یک محصول جدید در شرکت تولید کردیم که برای فروش آن نیازمند دریافت مجوز از سازمان صمت و دارایی استان بودیم اما پس از چند ماه بوروکراسی بیهوده اداری و صرف هزینه‌های فراوان متوجه شدیم که زمین تهیه شده با ضوابط جدید متناسب نیست و کاربری صنعتی ندارد.
وی با عنوان این موضوع که چرا کارکنان صنایع استان نباید این موضوع را از همان روز اول به تولید کننده بگویند، خاطرنشان کرد: این عامل باعث شد که به جای انکه در شرکت وقت و سرمایه خود را روی تولید محصول جدیدی بگذاریم حدود هشت ماه سرمایه و زمان خود را اتلاف کنم.
بسیاری از استانداردهایی که وزارت صنایع برای دریافت مجوز تاسیس وضع نموده متناسب با وضع کشور نیست
این جوان کارآفرین عنوان کرد: یکی از محدودیت‌هایی که جواز تاسیس برای متقاضیان ایجاد کرده، برقراری مقررات و استانداردهای اجباری است که بسیاری از استانداردهایی که وزارت صنایع برای دریافت مجوز تاسیس وضع نموده متناسب با وضعیت و شرایط کشورهای صنعتی و پیشرفته بوده نه کشور ما که تحت شدید ترین تحریم‌های بین المللی قرار دارد.
دولت خود باعث ایجاد فساد می‌شود
شاهوردی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به اینکه دستیابی به استانداردهای جهانی خارج از توان صنایع کوچک کشور است، گفت: این امر باعث می‌شود که تولید کننده برای جلوگیری از بسته شدن واحد صنعتی خود بعضا دست به کارها و ارتباطات نامتعارف بزنند که این کار باعث ایجاد فساد مالی در دستگاه‌های اجرایی کشور می‌شود.
نحوه برخورد بانک‌ها با یک واحد صنعتی کوچک مشابه یک واحد صنعتی بزرگ
وی اظهار داشت: کارآفرینان و مدیران صنایع کوچک برای دریافت تسهیلات از سیستم فعلی بانکی با مشکلاتی مانند انعطاف ناپذیری قوانین و مقررات حاکم بر سیستم بانکی کشور روبرو شوند به طوریکه نحوه برخورد بانک‌ها با یک واحد صنعتی کوچک مشابه یک واحد صنعتی بزرگ است.
دولت با عناوین مختلف از واحدهای تولیدی مالیات دریافت می‌کند
مدیرعامل این شرکت تولیدی با عنوان مشکلاتی که مالیات برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است، بیان کرد: متاسفانه با عناوین مختلفی مانند مالیات، حقوق، عوارض و امثال آن دولت هزینه‌های زیادی را از واحدهای تولیدی دریافت می‌کند که این موضوع مشکلات بسیاری برای کارآفرینان ایجاد کرده است.
قانون مالیات برای اشخاص حقیقی و بنگاه‌ها به صورت یکسان است
شاهوردی با عنوان کردن این موضوع که قانون مالیات برای اشخاص حقیقی و بنگاه‌ها به صورت یکسان بوده، تصریح کرد: بر اساس قانون هر چه درآمد بالاتر رود میزان درصد دریافت مالیات افزایش می‌یابد، حال به این نکته بایستی توجه کرد که در آمد یک میلیارد تومانی برای یک فرد درآمد بالایی بوده اما این مبلغ برای یک واحد تولیدی مقداری ناچیز است.
وی با یادآوری این موضوع که دولت تفاوتی میان واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک قائل نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه قانون کار نیز در زمینه اجرای تکالیف قانونی هیچ تفاوتی بین بنگاه‌های کوچک با بنگاه‌های متوسط و بزرگ قائل نشده است.
دولت نقش بی دلیلی در رونق یا رکود واحدهای تولیدی دارد
این جوان کارآفرین در بخش پایانی صحبت‌های خود عنوان کرد: شرط اینکه یک بنگاه کوچک بتواند ایجاد و راه‌اندازی گردد و سپس با اجرای ایده‌های کارآفرینی فعالیت خود را تداوم بخشد فراهم بودن بسترهای لازم در عرصه اقتصاد کشور است که دولت با توجه به اختیارات خود نقشی بی‌بدیل در این حوزه دارد.
گفت‌وگو از محمد عبدالله‌زاده
انتهای پیام/ق