عملیات کپه کاری در سطح ۲۵۰ هکتار مراتع دامغان انجام شد
دامغان - رئیس اداره منابع طبیعی دامغان بابیان اینکه احیای مراتع در دستور کار است، گفت: ۲۵۰ هکتار از مراتع شهرستان تحت اجرای عملیات اصلح بیولوژیکی کپهکاری قرار گرفت.

علی اکبر عباسی راد در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه عملیات کپه کاری در سطح ۲۵۰ هکتار مراتع دامغان انجام شد، اظهار داشت: برای اجرای این عملیات کپه کاری در سطح مراتع شهرستان دامغان یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی کشور سال ۹۸ هزینه شده است.
وی اضافه کرد: عملیات بیولوژیک کپه کاری در مراتع زیر حوزههای آبخیز اگره و آستانه از طریق انجام مناقصه و عقد قرارداد با پیمانکار و با بهکارگیری افراد محلی و بومی به اجرا درآمده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان بابیان اینکه احیای مراتع در دستور کار است، ابراز داشت: کپه کاری یکی از روشهای بذرکاری است که در آن بذر نباتات مرتعی مورد نظر در چالههای حفرشده قرارگرفته و سپس با خاک پوشیده میشود تا بتواند از نزولات آسمانی برای جوانه زدن و نیز ادامه رشد، حداکثر استفاده را کند.
عباسی راد گونه های مورد استفاده برای انجام پروژه را اسپرس، فستوکا، آنغوزه، بادامکوهی، چاودار و درمنه عنوان و تصریح کرد: استفاده از گونههای باارزش بومی و تامین بذر آن از پایههای محلی، ضمن کاهش هزینههای اجرا و وابستگی به بذر خارجی، درصد موفقیت را نیز افزایش دهد.
وی افزود: عرصه مراتع به عنوان یکی از مهمترین منابع اقتصادی به شمار میرود که تامین معیشت جمعیت قابل توجهی از کشاورزان و دامداران به صورت مستقیم و غیر مستقیم به آن وابسته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان با اشاره به عملیات اصلاحی در مراتع، اضافه کرد: با توجه به افزایش جمعیت در کشور بهویژه طی سه دهه اخیر باعث فشار فزآینده بر منابع موجود شده که این مسائل عرصه مراتع را دچار آسیب و تخریب فراوان کرده و از اینرو اجرای طرحهای اصلاح و مدیریت مراتع به منظور حفظ منابع موجود و احیاء عرصههای تخریبشده امری ضروری است.