۱۳ هزار واکسن آنفلوانزا در استان زنجان توزیع شد
زنجان-معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان از توزیع ۱۳ هزار واکسن آنفلوآنزا در استان خبرداد و گفت: این داروها توسط پزشکان عمومی و متخصص و پزشکان معتمد برای بیماران تجویز می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا صائینی بعد از ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران در محل سالن همایشهای روزبه بیمارستان آیت الله موسوی شهر زنجان، با بیان اینکه ۲۹۰ بیمار مشکوک به ابتلا به بیماری آنفلوانزا تاکنون در مراکز درمانیبستری شدهاند، گفت: ۵۵ مورد از این افراد ابتلای قطعی داشتند و بقیه بیماریهای دیگری تنفسی مبتلا بودند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان ایکه در روزهای نخست شیوع بیماری آنفلوانزا کمبودهای در زمینه واکسن آنفلوانزا در استان وجود داشت، افزود: ۱۲هزار و ۹۰۰ کپسول را در مراکز درمانی دولتی و حدود ۱۷ هزار کپسول هم در مراکز درمانی خصوصی توزیع شده که تجویز آن توسط متخصصان امور با درج دلیل تجویز قابلیت توزیع خواهد داشت.
صائینی با بیان اینکه آزمایش موارد ابتلا به بیماری آنفلوآنزا جنبه تشخیصی ندارد و مدیریتی محسوب میشود، گفت: بر اساس این نوع ارزیابی، ۲۵ درصد مراجعانبه مراکز درمانی به این بیماری مبتلا و یا مشکوک بودند.
وی ادامه داد: واکسن به میزان کافی برای گروههای در معرض خطر تأمین و در اختیار قرار گرفت، ولی در برخی موارد که این گروهها برای تهیه مراجعه نمیکنند، افراد دیگر اقدام به خرید میکنند که قابل توجیه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان خدمات درمانی ارائه شده برای درمان بیماری آنفلوانزا یادآور شد و گفت: خدمات درمانی در مراکز مختلف بر اساس سطحبندی انجام شده ارائه میشود و در همه مراکز درمانی استان، امکان ارائه خدمات به بیماران در بخش بستری وجود دارد.
صائینی تاکید کرد: بیماری آنفلوانزا در استان زنجان کنترل شده است که این امر حاصل تعامل و همکاری مردم، رسانهها و ارگانهای مسئول بود.
وی با تاکید بر اینکه لزوم اطلاعرسانی عمومی در مورد بیماری آنفلوانزا گفت: این اطلاع رسانی همواره مدیریت شده است، چرا که باید جلوی ایجاد وحشت را در جامعه گرفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به تغییر الگوی انتقال ویروس ایدز در استان زنجان و نزدیکی آن به الگوی جهانی، گفت: بر اساس آخرین ارزیابیها در سال جاری الگوی انتقال در استان از طریق اعتیاد تزریقی ۳۰.۵ درصد، جنسی ۳۸.۵ درصد، نامشخص ۳۰.۵ درصد برآورد شده است.
صائینی با بیان اینکه موارد انتقال مادر به کودک و فرآوردههای خونی را گزارش نشده است، افزود: تعداد بیماران زنده استان در حال حاضر ۱۱۳ مورد است که ۱۱۰نفر از آنها در دسترس هستند و امور درمانی خود را رایگان پیگیری میکنند و سه نفر در دسترس نیستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: سطح پوشش درمان بیماری ایدز در کشور ۷۲ درصد است و سطح پوشش درمان ایدز در استان زنجان۱۰۰ درصد است.
صائینی با تاکید بر اینکه شناسایی به موقع را مهمترین راهکار کنترل بیماری ایدز عنوان کرد و افزود: در این حوزه اقدامات قابل توجهی انجام شده است.
وی با بیان اینکه روند مصرف مواد مخدر در بین خانمها روبه رشد است، گفت: درصد شیوع استفاده از مواد مخدر در استان زنجان ۱۲ تا ۱۳ درصد است.