تبلیغ، تجمیع و توزیع زکات نیازمند توجه است
امامجمعه اردستان گفت: در مواردی که فقرا و نیازمندان در جامعه وجود دارند، اختصاص دادن زکات به موارد فرهنگی جایز نیست.

ایسنا/اصفهان امامجمعه اردستان گفت: در مواردی که فقرا و نیازمندان در جامعه وجود دارند، اختصاص دادن زکات به موارد فرهنگی جایز نیست.
حجتالاسلام حسن دهشیری، چهارشنبه، ۲۰ آذرماه در نشست «ستاد زکات شهرستان اردستان» که در محل کمیته امداد امام خمینی (ره) این شهرستان برگزار شد اظهار کرد: جایگاه زکات در دین ما یک جایگاه عظیم است.
ترویج و احیای فریضه زکات در جامعه، نیازمند تبلیغ و فرهنگسازی مؤثر است و همگان باید در این زمینه تلاش کنند.
وی ادامه داد: تجمیع زکات یکی از دیگر موضوعاتی است که باید بهصورت صحیح انجام شود و همچنین توزیع آن در بین نیازمندان منطقه نیز بسیار حائز اهمیت است.
امامجمعه اردستان تأکید کرد: در مواردی که فقرا و نیازمندان در جامعه وجود دارند، اختصاص دادن زکات به موارد فرهنگی جایز نیست.
حجتالاسلام دهشیری، با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف کمیته امداد امام خمینی (ره)، تبلیغ صدقه دادن و فرهنگسازی زکات در هر منطقه است، خاطرنشان کرد: پرداخت زکات، صدقه جاریه است و با علنی کردن این فریضه الهی، باید افراد را نسبت به پرداخت آن ترغیب کرد.
بسیاری از مقررات مالی و اقتصادی کشور منطبق بر موازین دینی نیست
به گزارش ایسنا، حمیدرضا تأملی، فرماندار اردستان نیز در این نشست گفت: مردم ما به دلیل موضوعات اقتصادی که با آن مواجه هستند، حسابگری ویژهای نسبت به موضوع زکات دارند.
وی ادامه داد: هنوز بسیاری از مقررات مالی و اقتصادی کشور منطبق بر موازن دینی نیست و ما در بخشهای مختلف، رفتارهای مختلفی را نشان میدهیم که این موضوع، یک فضای غیرقابلشناسایی را ایجاد کرده و بهتبع آن مردم نمیدانند به چند جا باید کمک کنند.
تأملی، با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت مالی کشور باعث شده هزینههای عمرانی از جیب پیمانکاران پرداخت شود گفت: به نظر میرسد دستاندرکاران موضوع زکات باید بحث زکات واجب را که یک فریضه دینی است دنبال کنند و در خصوص زکات مستحبی به سمت ساماندهی کردن مجموعههایی که بین مردم و حکومت قرار دارند بروند.
فرماندار اردستان، با تأکید بر اینکه باید در مؤسسات خیریه روی موضوع شفافیت مالی بیشازپیش توجه شود، تصریح کرد: بعضی از مؤسسات خیریه علاوه بر فعالیتهایی که دارند فعالیت غیر خیر را هم انجام میدهند که باید موردتوجه قرار گیرد.
جمعآوری 270 میلیارد ریال زکات در استان اصفهان
حجتالاسلام غلامحسین رنجبر، رئیس ستاد زکات استان اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: در جامعه امروزی اگر همۀ کسانی که باید زکات بدهند، به این فریضۀ الهی توجه کنند، دیگر محتاج و فقیری در جامعه وجود نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه هیچ عبادتی بعد از واجبات الهی، بالاتر از دستگیری از فقرا و نیازمندان نیست تصریح کرد: موضوع زکات باید در کشور بهعنوان یک موج همگانی و یک اقدام انقلابی از همه اقشار شروع شود تا سهم نیازمندان رشد بیشتری داشته باشد.
رئیس ستاد زکات استان اصفهان، شورای زکات روستا را قانونی دانست و گفت: این شورا هم مصوبه مجلس شورای اسلامی و هم مصوبه شورای عالی زکات کشور را دارد.
رنجبر خاطرنشان کرد: شناسایی ظرفیتهای بالفعل و بالقوه روستا، اولین وظیفه شورای زکات است.
ظرفیت بالفعل همان زکات بر محصولات فعلی روستاست و ظرفیت بالقوه نیز به این معنی است که متمولان این روستاها که در شهرها زندگی میکنند، برای امداد به فقرای روستای خود شناسایی و جذب شوند.
رئیس ستاد زکات استان اصفهان، شناسایی فقرای روستا را دومین وظیفه شورای زکات روستایی دانست و دراینباره اظهار کرد: یکی از گلههای مردم، شناسایی نادرست افراد تحت پوشش کمیته امداد است اما نمیتوان شورای روستا را فریب داد زیرا اهالی روستا یکدیگر را بهخوبی میشناسند و در آیندۀ نزدیک، شورای زکات مرجع بسیاری از امور در روستا خواهد شد.
وی با انتقاد از فعالیت شورای زکات شهرستان اردستان تصریح کرد: اردستان سالهای زیادی در موضوع زکات رتبه اول استان را داشت ولی امروزه این موضوع بهشدت کاهش پیداکرده است که نیازمند است کمیته امداد شهرستان، فعالیتی جهادی را در موضوع زکات داشته باشد.
رنجبر با بیان اینکه در حال حاضر 100 در صد برنامه عملیاتی استان در بحث زکات تحقق پیداکرده است گفت: مردم استان اصفهان از سال گذشته تاکنون بیش از 270 میلیارد ریال زکات واجب و مستحبی پرداخت کردهاند و بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته، جمعآوری زکات در استان اصفهان تا پایان سال به ۳۱۰ میلیارد ریال خواهد رسید.
جمعآوری بیش از ۴۸۰ میلیون تومان زکات در اردستان
همچنین ابوالقاسم صادقی، رئیس کمیته امداد اردستان دیگر سخنران این نشست گفت: تنها متولی جمعآوری زکات در استان کمیته امداد است و هیچ موسسه یا نهاد دیگری حق جمعآوری زکات را ندارد.
وی افزود: طی هشت ماه گذشته در شهرستان اردستان بیش از ۴۳۰ میلیون تومان زکات واجب و مستحبی جمعآوریشده است.
رئیس کمیته امداد اردستان تصریح کرد: بیش از ۴۸ درصد زکات جمعآوریشده، سهم فقراست که به آنها پرداختشده و مابقی نیز در شش روستا هزینه شده است.
در حال حاضر در ۱۸ روستا شورای زکات تشکیلشده و با توجه به اینکه مهمترین کار این شورا ساماندهی شورای زکات روستایی است، پیشبینی میشود که در ۱۰ روستای دیگر نیز شورای زکات تشکیل شود.
انتهای پیام