خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

یک بام و دوهوای مسئولان در ماجرای قرص‌های مشکوک در کیک‌های خوراکی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | پنجشنبه، 21 آذر 1398 - 14:57
ماجرای وجود قرص‌های مشکوک در میان وعده دانش‌آموزان سرو صدای زیادی به پا کرده است اما هنوز منشا این کار مشخص نیست.
قرص،بهداشت،آموزش،پرورش،موضوع،كيك،ماجرا،دانش،آموزان،مشكوك،خور ...

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛
به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ماجرا از چند و فیلم وعکس در فضای مجازی شروع شد،‌تصاویری که نشان می‌داد قرص در تغذیه میان وعده دانش آموزان پیدا شده است و حتی برخی مدعی بودند این قرص‌ها از انواع مخدرهاست؛ به تدریج این اخبار در فضای مجازی منتشر شد و سر و صدای زیادی به پا کرد،‌ از طرفی دیگر از گوشه و کنار کشور اخباری مبنی بر پیدا شدن قرص در برخی خوراکی‌ها به گوش می‌رسد که استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و آذربایجان غربی بیشترین مواجهه را با این موضوع داشتند.
بعد از مطرح شدن این موضوع آموزش و پرورشی‌ها ابتدا ضمن تکذیب اخباری که قر‌ص‌های پیدا شده را خطرناک و مخدر اعلام کرده است؛‌ مدعی شدند این قرص‌ها آنتی هیستامین، رانیتیدین و استامینوفن بوده است که اثر جدی هم بر سلامت دانش آموزان نداشته و تاکنون گزارشی از مسمومی آنها اعلام نشده است.
به دنبال این موضوع کیانوش جهان‌پور رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت مدعی شد که وجود بخشنامه‌ای از سوی آموزش و پرورش برای توزیع قرص از طریق آموزش و پرورش وجود خارجی ندارد و این موضوع هم کذب است.
بیشتر بخوانید:‌ عرضه قرص‌های مشکوک درون کیک‌های خوراکی در۲ استان صحت دارد؟
پلمپ انبار حاوی کیک‌ها با قرص مشکوک
این تأیید و تکذیب‌ها در حالی پیش می‌رود که امروز بیش از ۳۰ هزار کیک مشکوک حاوی قرص در آن وجود داشته است؛ علاوه بر این رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر درباره ماجرای وجود قرص در خوراکی دانش آموزان ضمن شایعه دانستن بسیاری از اخبار پراکنده در فضای مجازی اظهار کرده بود که برای اطمینان پیدا کردن از ماجرا، کیک و کلوچه‌های مشکوک به آزمایشگاه‌های تخصصی ارسال می‌شود تا آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو در این مورد اظهارنظر تخصصی داشته باشد.
محمود حسین‌بْر مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان با اشاره به کیک‌های حاوی قرص و کپسول اظهار کرد: بر اساس گزارش‌های شهروندان چابهار در داخل کیک‌های دو محصول معروف دیده شده است که برای شناسایی نوع قرص و اینکه آیا آلودگی به داخل خود کیک منتقل شده است نمونه‌ها به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و داروی تهران جهت بررسی بیشتر ارسال شده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار ادامه داد: در حال حاضر یک انبار شامل حدود ۳۰ هزار قطعه کیک آلوده به قرص و کپسول کشف و پلمپ شده است و بنابر دستور مقام قضایی انبار‌های توزیع انواع محصولات کیک فعلاً بسته شده و هیچ توزیعی انجام نمی‌گیرد.
او بیان کرد: هنوز به طور دقیق مشخص نشده که قرص و کپسول در زمان تولید یا توزیع در داخل کیک‌ها جای‌گذاری شده است و قرار است نتیجه نوع قرص و آلودگی احتمالی کیک در هفته آینده مشخص شود.
حسین‌بر یادآوری کرد: بر اساس تماس حرارتی داروی موجود در کیک می‌تواند باعث ایجاد تغییراتی شود که نتایج آن به وسیله آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و داروی تهران مشخص می‌شود.
کلاف سردرگم ماجرای وجود قرص و پیگیری آموزش و پرورش
اخبار منعکس شده درباره ماجرای وجود قرص در خوراکی دانش آموزان حاکی از آن است که در مواردی این خوراکی‌ها از طریق بوفه مدرسه به دست دانش آموزان رسیده است و این موضوع در حالی پیش می‌رود که نظارت بر بوفه مدارس به عنوان یک موضوع دو وجهی میان وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش مشترک است.
محمد روشنی قائم مقام سازمان دانش آموزی درباره نقش نظارتی آموزش و پرورش بر بوفه مدارس و ماجرای مذکور به خبرنگار حوزه آموزش و پرورش اظهار کرد: آموزش و پرورش از طریق سازمان دانش آموزان و معاونت تربیت بدنی و سلامت بر عملکرد بوفه‌ها و نوع آن نظارت دارد، اما بررسی‌های بهداشت بر عهده وزارت بهداشت است.
او ادامه داد: درباره ماجرای پیدا شدن قرص در میان وعده دانش آموزان هم پیگیر ماجرا هستیم، اما وظیفه اصلی بر عهده وزارت بهداشت است.
هرچند آموزش و پرورش در این مورد بنابر وظایف در نظر گرفته شده نقشی نداشته است، اما به دلیل اینکه وجود بیسکویت‌های کرمدار به عنوان یک تغذیه سالم محسوب نمی‌شود و این موضوع هم در دستورالعمل بوفه مدارس لحاظ شده است اما متاسفانه این دستورالعمل در بوفه مدارس لحاظ نشده است.
جاسازی قرص‌ها بعد ار فرآیند تولید است
در حالی خبر جاسازی قرص در خوراکی‌ها مطرح می‌شود که تصاویر منتشر شده از این ماجرا حاکی از آن است که قرص‌ها بعد از فرآیند تولید و احتمالا بسته بندی در خوراکی‌ها قرار گرفتند.
به دنبال این موضوع ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت به خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گفت: شواهد و عکس‌های موجود از این ماجرا نشان می‌دهد با توجه به اینکه قرص کاملا سالم در خوراکی جاساز شده است، یعنی افرادی بعد از فرآیند تولید و با هدف تشویش اذهان عمومی دست به چنین اقدامی زده‌اند.
او ادامه داد: اگر بنا بود قرصی در خط تولید به خوراکی اضافه شود بر اثر حرارت مورد نیاز برای پخت کیک در مواد غذایی حل می‌شد، اما اکنون در خوراکی به طور سالم وجود دارد.
بلاتکلیفی در سرانجام ماجرای قرص‌های مشکوک
بعد از این تأیید و تکذیب‌ها محمدمسعود زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا درباره این موضوع گفت: قاچاقچیان معمولا از مواد غذایی برای جاسازی‌های خود استفاده می‌کنند و در سیستان و بلوچستان هم پلیس مبارزه با مواد مخدر کیک‌های مشکوک را برای آزمایش‌های بعدی به آزمایشگاه ارجاع دادیم.
با وجود این توضیحاتو تشویش اذعان عمومی هنوز معلوم نیست مقصر اصلی در این ماجرا چیست و قصور چه دستگاهی باعث بروز چنین اتفاقی شده است،‌ هرچند مسئولان درگیر در این ماجرا از قبیل آموزش و پرورش،‌وزارت بهداشت،‌پلیس مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در این ماجرا هنوز به اتفاق نظر نرسیدند.
انتهای پیام/