حوزه فرش دستباف فاقد استارتاپ است/ ۸۰ درصد تولیدات فرش کشور صادر میشود
رئیس مرکز ملی فرش ایران کسب و کارهای اینترنتی و فعالیت استارتاپها را از عوامل رونق صنعت فرش عنوان کرد و گفت: البته هیچ استارتاپ خاصی در حوزه فرش دستباف نداریم تا از این طریق یک نوآوری در بازار فرش را به جهان نشان دهیم.

رئیس مرکز ملی فرش ایران کسب و کارهای اینترنتی و فعالیت استارتاپها را از عوامل رونق صنعت فرش عنوان کرد و گفت: البته هیچ استارتاپ خاصی در حوزه فرش دستباف نداریم تا از این طریق یک نوآوری در بازار فرش را به جهان نشان دهیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، فرشته دستپاک امشب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر ۵۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان همدان داریم که بیش از ۱۳ هزار نفر از آنها دارای کارت هستند و بیمه شدهاند.
وی با بیان اینکه همدان در این زمینه جزو استانهای پیشرو در کشور است گفت: فرش دستباف همدان به ثبت جهانی رسیده و نهاوند نیز فرش دستباف خود را به ثبت ملی رسانده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه که ثبت فرش کبودراهنگ و ملایر نیز در لیست ثبت آثار ملی قرار گرفته است گفت: با وجود تنوع در محصولات مختلف مثل کفپوشها اما خوشبختانه اقبال مردم نسبت به فرش دستباف تغییر نکرده است.
وی گفت: بافندگان همدان جزو برترین هنرمندان کشور هستند، البته در استان نیز به نوآوری و خلاقیت در بافت فرش هستیم که باید این نکته مد نظر باشد.
دستپاک کسب و کارهای اینترنتی و فعالیت استارتاپها را از عوامل رونق صنعت فرش عنوان کرد و افزود: البته هیچ استارتاپ خاصی در حوزه فرش دستباف نداریم تا از این طریق یک نوآوری در بازار فرش را به جهان نشان دهیم.
وی در خصوص وضعیت بیمه بافندگان فرش نیز گفت: تا سال ۹۲ بیمه بافندگی آزاد بود که همین موضوع باعث ورود سودجویان در این حوزه و یا بیمه هر شخصی از هر صنفی در این بخش بود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: این شرایط باعث شده بود سازمان تامین اجتماعی از تعداد بیمه شدگان قالی بافی کم کند و ریزش بیمه داشتیم اما با ساماندهی روند بیمه در حال حاضر شاهد زیر پوشش بافندگان واقعی هستیم.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت 2 میلیون بافنده در کشور گفت: تاکنون ۲۹ منطقه ثبت جهانی شده و ۲۲ منطقه دیگر در مسیر جهانی شدن قرار دارند.
دستپاک با بیان اینکه هنرصنعت فرش دستباف کمدردسر و پرسود اظهار کرد: این صنعت با کمترین نرخ مواد اولیه بالاترین ارزش افزوده و درآمدزایی را دارد.
وی با بیان اینکه شرایط بحرانی اقتصادی ضربهای به صنعت فرش وارد نکرده است گفت: تا سال گذشته ۳۰ درصد از سهم ۸۰ درصدی صادرات فرش به آمریکا بود که البته پس از تحریم به صفر رسید، بنابراین مرکز ملی فرش با ۱۵ کشور دیگر وارد مذاکره شد و توانست ۸۰ درصد تولیدات فرش دستباف کشور را صادر کند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه صنعت با ۷۰ درصد ارزش افزوده و سهم ۳۰ درصدی نیروی کار و مواد اولیه از هنرهای سودآور و اشتغالزا به شمار میرود تأکید کرد: البته کمتوجهی به این هنرصنعت میتواند هنر فرش را به افول رساند و ما را از هدف تبدیل به بزرگترین صادرکننده فرش به دنیا که تا سال گذشته به ایران تعلق داشت دور کند.
وی با تأکید بر لزوم حمایت بخش خصوصی از توسعه صادرات فرش گفت: تبلیغات بینالمللی زمانی تقویت میشود که سه ضلع مثلث فرش یعنی تولیدکننده، بافنده و بخش خصوصی در کنار یکدیگر قرار گیرند.
دستپاک در ادامه با اشاره به صادرات سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب فرش دستباف گفت: تا سال گذشته پیمانسپاری ارزی مشکل بزرگی برای تجار ایجاد کرده بود که تبدیل زمان چهار ماه به یک سال این مشکل را حل کرده و مسیر صادرات برای تجار آسان شد.
وی ادامه داد: مشکل بعدی تجار بازگشت فرش پس از چند سال به کشور است که چون کالای درجه یک گمرکی به شمار میرود با مشکلات گمرکی مواجه میشود بنابراین به ناچار فرش ها برای مرمت به ترکیه ارسال میشد اما شرایطی ایجاد شده که فرشها وارد کشور شده و برای فرشبافان و رفوگران داخل، اشتغال ایجاد شود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران همدان را جزء ۱۰ استان برتر کشور در تولید فرش خواند و یادآور شد: مشکل فعلی قالیبافان، بیمه درمانی است که بر اساس تفاهمنامه، مشکلات قالیبافان شهری و روستایی پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام/ 3140/و