بسیاری دانشجویان انتقالی به کانونهای قدرت وصلند/برای مسدود کردن مسیر انتقال دانشجو مصمم هستم
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مشکلات حاصل از انتقال دانشجویان بینالملل، گفت: از روزی که مسئولیت ریاست دانشگاه را برعهده گرفتم در پی مسدود کردن این روزنه هستم، چراکه این مساله را دور از عدالت آموزشی می دانم. البته در این مسیر تحت فشار زیادی قرار گرفتم چراکه بسیاری از این دانشجویان انتقالی به کانونهای قدرت وصلند و رانت های گوناگونی دارند، با این حال هیات رییسه دانشگاه برای مقاومت در برابر این فشارها و مسدود کردن این مسیر مصمم است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مشکلات حاصل از انتقال دانشجویان بینالملل، گفت: از روزی که مسئولیت ریاست دانشگاه را برعهده گرفتم در پی مسدود کردن این روزنه هستم، چراکه این مساله را دور از عدالت آموزشی می دانم.
البته در این مسیر تحت فشار زیادی قرار گرفتم چراکه بسیاری از این دانشجویان انتقالی به کانونهای قدرت وصلند و رانت های گوناگونی دارند، با این حال هیات رییسه دانشگاه برای مقاومت در برابر این فشارها و مسدود کردن این مسیر مصمم است.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی شب گذشته در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که با حضور معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت، هیات رییسه دانشگاه و جمعی از دانشجویان و اعضای هیات علمی در تالار امام خمینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، حضور پرشور دانشجو را لازمه تحقق برنامههای تعالی و توسعه دانشگاه دانست و ادامه داد: نسل امروز دانشگاه زبدگانی از جوانانی هستند که مدیران آینده کشورند.
تکثیر و تزاید تشکلها و انجمنهای دانشجویی، استراتژی نوین دانشگاه
وی با تاکید بر استراتژی نوین دانشگاه در جهت تکثیر و تزاید تشکلها، شوراها، انجمنها و کانونهای دانشجویی، اظهار کرد: استراتژی جدید دانشگاه توسعه و تقویت حضور دانشجویان با یک سیاست انبساطی است.
چراکه اگر محیط دانشگاه، محیطی انقباضی، بسته و بدون شور دانشجویی باشد، ابتر بوده و درصورت تقویت شور و نشاط دانشجویی، میتوان در جهت تربیت مدیرانی ارزنده و با جایگاه ممتاز در حوزه سلامت کشور اقدام کرد.
وی بدنه دانشجویی دانشگاه را بدنهای آگاه، مطلع و با عِرق شدید به دانشگاه دانست و گفت: این عِرق و تعصب دانشجویی بنمایه ارزندهای برای آینده دانشگاه است.
ترقی دانشگاه بدون رصد دانشجویی امکانپذیر نیست
وی ضمن دعوت از دانشجویان برای کمک به هیات رییسه در فضای نوین دانشگاه، اظهار کرد: اگر کم و کاستی وجود دارد بدون بهره جستن از رصد و بررسی دانشجویی، رفع مشکلات و تحقق اهداف پیش رو امکانپذیر نیست و نظرات شما در قالب نقدهای سازنده چراغ راه ماست.
دکتر زالی با بیان اینکه کلیدواژه بیانیه گام دوم انقلاب "جوانان و علم و خردورزی است" گفت: با جمع پرشور دانشجویی میتوان شاهد تحقق منویات مقام رهبری در اداره دانشگاه بود و در این راستا حضور پرشور و نشاط دانشجویان پشتوانه معنوی ماست.
آغاز طرح تجمیع دانشگاه از دهه فجر
دکتر زالی همچنین در بخش پرسش و پاسخ دانشجویی که با حضور سایر اعضای هیات رییسه دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه مطالبات دانشجویی به حق و درحال پیگیری است، اظهار کرد: مساله پراکندگی خوابگاهها و دانشکدههای دانشگاه از مطالبات به حق دانشجویی است که بار مالی بالایی بر دانشگاه تحمیل میکند که دانشگاه از سال ها پیش برای حل این معضل طرح تجمیع دانشگاه را طراحی کرده است.
وی با اشاره به خرید زمینی در شمال شرقی میدان نوبنیاد از وزارت دفاع برای اجرای طرح تجمیع، عنوان کرد: انتقال کل دانشکدهها به محل جدید بار مالی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی است که برای تامین آن طرحهای تهاتری و فروش املاک دارای سند قطعی دانشگاه، جزو برنامه هاست.
وی با بیان اینکه با رفع موانع اجرای نهایی این طرح، تا دهه فجر امسال مبایعه نامه نهایی این زمین تبادل خواهد شد، اظهار کرد: در فاز اول نقل و انتقال بخشی از دانشکدهها مانند توانبخشی، پیرابخشی، فناوری های نوین و خوابگاههای غیرمتمرکز به محل جدید منتقل میشوند و در فاز اول ۳۰ درصد از تجمیع محقق خواهد شد.
وی با اشاره به زمین ضلع جنوب غربی دانشکده پزشکی که مدتها بلااستفاده مانده است، گفت: دراین رابطه نقشه مناسبی برای رفع بخشی از نیازهای خوابگاهی و دانشکدهای طراحی شده که با تصویب هیات امنا، اجرایی می شود.
رفتارهای پوپولیستی، کشور را با بحران اشتغال روبرو می کند
وی درادامه انتقاد دانشجویان از تحمیل دانشجو خارج از ظرفیت دانشگاه و افزایش ناگهانی ظرفیتها را خواسته و مطالبه ای بهحق دانست و گفت: این مساله بار مالی بالایی به دانشگاه تحمیل کرده و ما نیز مخالف جدی آن هستیم و از شما دانشجویان می خواهیم که در این هماورد غیرقرینه همراه و پشتیبان ما باشید، متاسفانه یک رفتار پوپولیستی در مجلس شکل گرفته که کشور را با نسخه ای غیرمنطقی و غیرعلمی به سمتی میبرند که در آینده نه چندان دور با بحران اشتغال روبرو خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی هرگونه افزایش ظرفیت در دانشگاههای کشور، اقدامی غیرکارشناسانه و به نوعی خیانت به شرایط ملی کشور است، گفت: یک جنبش پرشور دانشجویی می تواند اینگونه مصوبات را تحت تاثیر قرار دهد.
افزایش ۳۸ درصدی ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی در کنکور۹۸
دکتر زالی با بیان اینکه دانشگاههای علوم پزشکی در سال ۹۸ با افزایش ۳۸ ظرفیتی پذیرش دانشجو روبرو بودند، ادامه داد: در همین راستا ۴۹۰ دانشجوی خارج از ظرفیت به دانشگاه ما تحمیل شد که بارمالی حاصل از این مساله تنها برای ترم اول ۱۸ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به مشکلات مالی دانشگاه، گفت: با این وجود معتقدم پرستیژ دانشگاه شهید بهشتی باید حفظ و احیا شده و بخشی از رسالت امروز ما همین است.
۲۳۵۰ دانشجوی دانشگاه در نظام بودجهریزی دیده نشده
وی درخواست دانشجویان مبنی بر شفافیت مالی دانشگاه را تایید کرد و گفت: ۲۳۵۰ دانشجوی ما در نظام بودجه ریزی دیده نشده اند که همین مساله بار مالی حدود ۷۳ هزار میلیارد تومان بر دانشگاه تحمیل کرده است.
همچنین در حوزه اعتبارات آموزشی تا انتهای سال ۹۸ با ۱۷۵ میلیارد تومان کسری روبرو هستیم که اگر مرتفع نشود این رقم در سال آینده به ۲۵۲ میلیارد تومان افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه این روزها بنده در مجلس به دنبای احقاق حقوق دانشگاه هستم، گفت: بدهی دانشگاه تا پایان شهریور ۹۸ حدود ۹۹۰ میلیارد تومان است که مطالبات کارانهای اعضای هیات علمی و پرسنل را نیز شامل می شود که در این زمینه با ۲۳۰ میلیارد کسری روبرو هستیم.
طلب ۸۳۰ میلیارد تومانی دانشگاه از بیمهها
وی با اشاره به طلب ۸۳۰ میلیارد تومانی دانشگاه از بیمهها، گفت: این طلب از نیمه ۹۶ به روی هم تلنبار شده و مشکلات زیادی ایجاد کرده، در این میان برخی راهکار را تعدیل نیرو می دانند که از نظر بنده به هیج عنوان عادلانه نیست، این درحالیست که طی چند ساله گذشته ۱۵۰۰ نیروی دانشگاه تعدیل شده اند.
بحران کمبود هیات علمی در دانشگاه
وی با تایید بحران کمبود نیروی هیات علمی در دانشگاه، گفت: در حال حاضر ۱۴۴۶ هیات علمی داریم که با این وجود در بسیار از دانشکده ها مانند پرستاری و توانبخشی وضعیت کمبود هیات علمی بحرانی است، به گونه ای که دانشگاه ۲۹۱۰ هیات علمی کم دارد و با تمام تلاشهای صورت گرفته ۲ ماه اخیر تنها مجوز جذب ۵۹ هیات علمی اخذ شده که به هیچ عنوان جوابگو نیست.
بیمارستانها با کمبود نیروی پرستار روبرو هستند
دکتر زالی با اشاره به بحران کمبود نیروی پرستار و پرسنل بیمارستانی در دانشگاه گفت: کشور نیازمند جذب ۱۰ هزار پرستار است که متاسفانه این رقم به ۴ هزار تقلیل یافته و سهم ما از این رقم ۱۹۰ است که به هیچ عنوان پاسخگوی نیازها نبوده و بنابراین بار جسمی و روانی بالایی به نیروها وارد می کند.
دکتر زالی با بیان اینکه شرایط اداره دانشگاه بحرانی است، گفت: با این حال نباید در این شرایط نا امید باشیم باید به دنبال راه حل باشیم.
وی اولویت اول دانشگاه را آموزش و پژوهش دانست و گفت: در غیر اینصورت از تورنمنت جهانی جا می مانیم.
متاسفانه امروز بار مسئولیتی سنگینی از نظر آموزش، پژوهش درمان و نظارتهای بهداشتی بر دوش دانشگاه ها نهاده شده که از توان آنها خارج است.
طرح جدید وزارت بهداشت برای کاهش بار مسئولیتی دانشگاهها
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به پیشنهاد ارایه شده به وزیر بهداشت برای سبکتتر شدن بار مسئولیتی دانشگاهها برای رسیدگی بیشتر به آموزش و پژوهش، گفت: بر اساس این طرح مجموعا ستادی در تهران شکل گرفته و روسای ۳ دانشگاه علوم پزشکی تهران قائم مقام این ستاد در حوزه بهداشت و درمان شده تا بار از دوش دانشگاهها برداشته شود.
البته طی حکمی که اخیرا از سوی وزیر بهداشت برای یکی از مشاورین وزارتخانه صادر شد، امیدواریم در آینده نزدیک دانشگاههای علوم پزشکی از این فربه بودن که عامل چالاک نبودن آنهاست، خارج شوند.
تک صدایی به ضرر دانشگاست
دکتر زالی در رابطه با موضوع تشکل ها و فعالیت های فرهنگی دانشگاه نیز گفت: معتقدم در فضای تکثر و اندیشه پردازی دانشجوی دانشگاه رشد می کند و تک صدایی به ضرر دانشگاست، همه دانشگاهههای مترقی دنیا از چندصدایی بهره بردهاند، بنابراین باید هم در حوزه سیاسی این مساله اعمال شود و هم بوروکراسی شورای فرهنگی دانشگاه حذف شود.
وی افزود: تمامی بخش هایی که فکر می کنند در مباحث فرهنگی دانشگاه کمک کننده هستند باید در شورای فرهنگی حضور داشته باشند.
بنابراین با انعطاف پذیری بیشتر شورای فرهنگی را به یک شورای بسیط تبدیل شده و با تضارب آراء اداره شود.
کار فرهنگی از بالا به پایین نیست
دکتر زالی با تاکید بر اینکه کار فرهنگی از بالا به پایین نیست، گفت: کار فرهنگی باید از متن دانشجو تشکیل شود.
بنابراین با برنامهریزی صورت گرفته از این پس ماهانه جلساتی با کانون های فرهنگی، شوراهای صنفی و تشکلها برگزار می شود.
فرار از مطالبه گری دانشجو سوءمدیریت است
وی فرار از مطالبه گری دانشجویی را سوء مدیریت دانست و گفت: دوره پناه بردن به مکان های دور از دانشجو گذشته و امروز شفافیت در حوزه مدیریت جوابگوست.
دکتر زالی در خاتمه راهاندازی سیستم پیامکی را در جهت پاسخگویی به نیاز خانواده دانشگاه دانست و گفت: همچنین در بخش بازنگری آموزش پزشک و طرح رفورم از این پس با توجه به نگاه و نقطه نظرات دانشجویی اقدام می شود.
ادامه دارد