نگاهی به کتاب «مبانی جامعهشناسی؛ مفاهیم و گزارههای پایه»
این کتاب را ؛ جامعهشناس، فعّال اجتماعی و عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری احمد فرزانه، مهدیه باقری و سیده شیوا محمدی تصنیف کرده است.

ایسنا/خراسان رضوی این کتاب را ؛ جامعهشناس، فعّال اجتماعی و عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری احمد فرزانه، مهدیه باقری و سیده شیوا محمدی تصنیف کرده است.
حجم کتاب 452 صفحه است و توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، منتشر شده است.
این اثر از سه بخش تشکیل شده است: بخش نخست، شامل چهارده فصل و به مفاهیم پایه جامعهشناسی مربوط است؛ بخش دوم، در قالب دو فصل، به بحث درباره علم جامعهشناسی پرداخته است و بخش سوم، به 9 مورد از گزارههای پایه جامعهشناسی اختصاص دارد.
در پیشگفتار این کتاب ویژگیهای متمایزکننده این اثر بیان شده است.
نوآورانه بودن بخش گزارههای پایه که در جامعهشناسی، مسبوق به سابقه نیست، تلاش برای تعریف مفاهیمِ صرفاً پایه، کوشش برای پایبندی به «الگوی ارائهشده برای کتاب مطلوب مبانی جامعهشناسی»، کوشش برای تعریف دقیق و منطقی مفاهیم، تلاش برای انسجام و استحکام منطقی مجموعه مفاهیم، از جمله این موارد است.
همچنین تنظیمِ آموزشمحور مطالب، سادگی، وضوح و دقت، تلاش برای ایجاد بینش جامعهشناختی در خواننده با طرح مثالهای ملموس و عمدتاً بومی، توجه به تعالیم اسلامی از قرآن و نهجالبلاغه، بدون عدول از چارچوب استدلالی و علمی از دیگر ویژگیهای مطرح شده برای این اثر است.
این کار افزون بر فایده مستقیم این یافتهها و قابلیت استفاده از آنها بهعنوان نتایج یک دانش، این مزیت را دارد که به دانشجو توجه میدهد که در مواردی، نصوص دینی نیز میتواند منبعی برای الهام یا مفهومسازی، یا حتی نظریهسازی و نظریهپردازی باشد و ممکن است برخی را به جستوجو و تعمق در این متون و چهبسا رسیدن به نتایج درخور ترغیب کند.
همچنین دسترسی آسان به مطالب کتاب به کمک طراحی ظاهری مناسب مثل برجستهسازی مطالب بهصورت نمودار و جعبههای مخصوص تعاریف و...، وجود جعبههای متنوع برای نقل برخی از تعاریف موجود از مفهوم اصلی هر فصل، ارائه تمرین، طرح مثالی مرتبط با موضوع فصل اما جدای از متن اصلی و...
از مشخصههای این کتاب است
پدیدآورندگان این اثر اظهار امیدواری کردهاند که این کتاب موردتوجه اهل نظر قرار گیرد و یاری.گر دانشجویان و علاقهمندان جامعهشناسی برای فهم مبانی این دانش باشد.
از دکتر صدیق اورعی، پیش از این کتابهایی از جمله، بررسی مسائل اجتماعی ایران، جامعهشناسی مسایل اجتماعی جوانان، تمکین بانو و ریاست شوهر و اندیشه اجتماعی در روایات امر به معروف و نهی از منکر منتشر شده است.
انتهای پیام