خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 03 تیر 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دست اندازی 8 میلیارد دلاری دولت به منابع صندوق توسعه ملی در سال 99

تسنیم | اقتصادی | سه شنبه، 19 آذر 1398 - 13:06
بررسی لایحه بودجه 99 نشان می‌دهد، در حالی که سهم صندوق توسعه ملی از فروش نفت 20 درصد درنظر گرفته شده، به نظر می‌رسد در قالب تبصره 4 نیز باقی منابع این صندوق صرف بودجه خواهد شد.
دلار،صندوق،بودجه،توسعه،دولت،ملي

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بر اساس لایحه بودجه دولت در حالی که سهم اولیه صندوق توسعه ملی 20 درصد در نظر گرفته شده بررسی‌ها نشان می‌دهد، در سال آینده قسمت مهمی در منابع این صندوق صرف بودجه دولت خواهد شد.
بر اساس برنامه ششم توسعه، در سال 99 سهم صندوق توسعه ملی از فروش نفت بایستی 36 درصد باشد که با توجه به مجوز کسب شده دولت سهم 20 درصدی را برای صندوق توسعه ملی در بودجه سال بعد در نظر گرفته است.
گفتنی است، بر اساس اعلام رییس سازمان برنامه و بودجه، با فرض صادرات روزانه 1 میلیون بشکه‌ای نفت، با قیمت 50 دلار، نرخ تسعیر 4200 تومان برای هر دلار، درآمد ارزی 18.25 میلیارد دلار حاصل خواهد شد.
همچنین درآمد ارزی صادرات گاز 4 میلیارد دلار بوده که جمع درآمد ارزی 22.25 میلیارد دلار خواهد بود.
به این ترتیب سهم 36 درصد صندوق توسعه ملی 8 میلیارد دلار و سهم 14.5 درصد شرکت نفت 3.2 میلیارد دلار و سهم 49.5درصدی دولت 11 میلیارد دلار است.
با توجه به اینکه دولت در قسمت تملک دارایی مالی استقراض 30 هزار میلیاردی از صندوق توسعه ملی را پیش بینی کرده مشخص می‌شود رقمی نزدیک به 3.5 میلیارد دلار با نرخ نیمایی از این طریق به بودجه وارد می‌شود.
از سوی دیگر بر اساس بند ه تبصره 4 لایحه بودجه حدود 3.4 میلیارد یورو از منابع سال 99 این صندوق به صورت تسهیلات تضمین دولت به شرح جدول زیر برداشت می‌شود.
انتهای پیام/