غذای زائران عتبات در 3 آشپزخانه ایرانی طبخ میشود
مدیر کل امور کارگزاران سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه تعداد آشپزخانههای فعال کشورمان در عراق به تعداد زائران ایرانی عتبات بستگی دارد، گفت: هماکنون غذای زائران کشورمان در3 آشپزخانه ایرانی در نجف، کربلا و کاظمین طبخ میشود.
مدیر کل امور کارگزاران سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه تعداد آشپزخانههای فعال کشورمان در عراق به تعداد زائران ایرانی عتبات بستگی دارد، گفت: هماکنون غذای زائران کشورمان در3 آشپزخانه ایرانی در نجف، کربلا و کاظمین طبخ میشود.
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، پس از سرنگونی صدام و پایان جنگ عراق و آمریکا، با ایجاد امنیت لازم بسیاری از زائران و مشتاقان سفر به عتبات به عراق مشرف شدند و روز به روز بر تعداد زائران حسینی افزوده شد.
در آن سالها به دلیل کمبود امکانات چه هتلها و چه تغذیه زائران از کیفیت مطلوبی برخوردار نبود تا اینکه سازمان حج و زیارت حدود ۱۲ سال پیش تصمیم گرفت تا به جای استفاده از غذاهایی که در آنجا به زائران میدهند، اقدام به احداث آشپزخانه مرکزی کند تا از این طریق علاوه بر طبخ غذاهایی مطابق ذائقه زائران ایرانی، تغذیه با بهداشت خاص زیر نظر مراکز بهداشتی کشورمان در اختیار زوار قرار دهد.
بر همین اساس چندین آشپزخانه در کربلا و نجف راهاندازی شد که در این آشپزخانهها، روزانه غذای زائران ایرانی طبخ شده و بین هتلهای محل اسقرار زائران توزیع میشد.
به طوری که آشپزخانههای غدیر و ابوتراب از آن دسته آشپزخانههای مناسب با تجهیزات لازم در عراق به شمار میرود.
محمدرضا محمدی مدیر کل امور کارگزاران سازمان حج و زیارت در گفتوگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با بیان اینکه هماکنون سه آشپزخانه ایرانی در عراق فعال است، اظهار داشت: در زمانهایی که تعداد زائران بیشتر است به طور حتم تعداد آشپزخانههای ایرانی فعال در عراق هم توسعه مییابد.
وی با اشاره به تعداد آشپزخانههای فعال در عراق، افزود: هماکنون سه آشپزخانه مرکزی ایران در شهرهای عراق فعالیت و روزانه غذای زائران ایرانی را تأمین میکند.
به طوری که یک آشپزخانه در نجف اشرف، یک آشپزخانه در کربلا و یک آشپزخانه نیز در کاظمین داریم که غذای زائران ایرانی در آنجا طبخ میشود.
محمدی با بیان اینکه تعداد آشپزخانههای فعال کشورمان در عراق وابسته به تعداد زائران عتبات است، خاطرنشان کرد: هرچه تعداد زائران بیشتر باشد تعداد آشپزخانههای فعال ایرانی در عراق هم بیشتر میشود.
البته پیشبینی میکنیم که تا پایان امسال همین ۳ آشپزخانه فعال باشند.
بر همین اساس از اول دیماه تا پایان اسفندماه نیز بر اساس فراخوان اعلام شده برای مدیر آشپزخانه، سه نفر که واجد شرایط لازم باشند، به عنوان مدیر آشپزخانه مرکزی انتخاب و به عراق اعزام میکنیم.
به گزارش فارس، حدود ۶ آشپزخانه ایرانی در عراق فعالیت میکنند که بنا بر تعداد زائران عتبات این آشپزخانهها فعال شده و مسؤولیت طبخ و تأمین غذای زائران ایرانی را بر عهده دارند.
انتهای پیام/