وقتی دانشجویان پیگیر مطالبات به حق مردم میشوند
مردم جامعه از دانشجویان و نسل جوان انتظار دارند تا مشکلاتشان را پیگیری و مطالبه کنند و دانشگاهها و دانشجویان ما باید در تراز انقلاب اسلامی باشند، دانشگاهی که در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد باید بتواند دانشجویانی در تراز انقلاب اسلامی تربیت کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، 16 ماه آذر به یاد سه دانشجوی ایرانی که به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیسجمهور وقت ایالات متحده آمریکا از ایران و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا پس از کودتای استعماری 28 مرداد اعتراض داشته و در این راه به شهادت رسیدند روز دانشجو نامیده شده است.
براین اساس با تعدادی از فعالان دانشجویی دانشگاههای استان کرمانشاه درباره این روز گفتوگو کردهایم که در ادامه میآید:
چقدر به دانشجویانی که در دانشگاه دفاع مقدس با مدرک شهادت فارغ التحصیل شدند شبیه هستیم؟
علیرضا ایزدی، فعال دانشجویی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، گفت: مقام معظم رهبری در سال 82 خطاب به دانشجویان کشور بیان کردند که من میخواهم غالب بدنه دانشجویی کشور مجموعهای متعهد و دارای احساس مسئولیت نسبت به آرمانهای دانشجویی باشند که یکی از این آرمانها مسئله علم، دومی عدالتخواهی و آرمان سوم آزاداندیشی و آزادیخواهی است و براین اساس حضرت آقا بسیار زیبا و خلاصه و مفید خصوصیات و رسالتهای دانشجو را در دو الی سه سطر بیان کردهاند.
وی با بیان اینکه دانشجو باید همواره به دنبال علم و دانش باشد البته بیشتر علمی که نافع است و بتواند خلایی را پر کرده و کاربرد داشته باشد و به اصطلاح دردی را درمان کند بیان کرد: ممکن است در دانشگاهها مطالبی آموخته شود که احساس کنیم درصدی از آنها مفید نبوده و به کار نمیآید یا اینکه علمی ترجمهای باشد، اشکالی ندارد میتوان این مسئله را حل کرد اما نه به راحتی بلکه نیازمند تلاش خود ما دانشجویان است.
وی افزود: دانشجویان نخبه ما قابلیت این را دارند که خود فکر تولید کنند، محتوا تولید کنند، اختراع و اکتشاف داشته باشند، به تحقیق و پژوهش بپردازند، دانشجو نباید خودش را دست کم بگیرد مگر امثال دکتر چمران، شهید تهرانی مقدم و شهید احمدی روشن از کجا آمدند؟
آنها هم زمانی دانشجویان این مملکت بودند.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه دفاع مقدس یک دانشگاه عظیم با رنگ و بوی خدا بود که اصول و قوانینش برگرفته از قرآن بود گفت: دانشمندانی که از آنها نام برده میشود و الگو و اسوه همگان بودند که رئیس این دانشگاه امام خمینی(ره) و اساتیدش چمران ها، همتها، باکریها، آوینیها، کاوهها و باقریها بودند.
وی افزود: این دانشجویان مقالات و تئوریهای خود را به عمل تبدیل کردند و موفق هم شدند زیرا که علمشان با معنویت و معرفت الهی همراه بود، خستگی ناپذیر بودند، برای آزادی و آبادانی و سازندگی جنگیدند و موفق هم شدند؛ اما امروزه در دانشگاههای ما چه میگذرد؟
چقدر به دانشجویانی که در دانشگاه دفاع مقدس با مدرک شهادت فارغالتحصیل شدند شبیه هستیم؟
اساتیدمان چقدر به اساتید دفاع مقدس شبیه هستند؟
چقدر توانستهایم ایثارگرانه و جهادی وار بدون هیچگونه تعلقات مادی و دنیوی و شهوات شیطانی گوناگون فقط برای رضای خدا در جهت آبادانی و سازندگی این مملکت اسلامی و امام زمانی قدم برداریم؟
ایزدی گفت: اگر چه کارهایی زیادی صورت گرفته است و ما منکر مطلق این زحمات نیستیم اما طبق فرمایش رهبری هنوز خیلی عقبیم و برای جبران این عقب ماندگی باید حداقل بیست تا سی سال کار خستگی ناپذیر داشته باشیم تا کشور بتواند به نتیجه مطلوب برسد.
وی افزود: موتور پیشران برای جبران این عقب ماندگی جوانان و قشر جوان دانشجو است و رهبری این موضوع را مکرر در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کردهاند، اما متاسفانه مشکل اینجاست که آنچنان که باید و شاید خودمان را قبول نداریم و امید و نور خداوند در دلهایمان کمرنگ شده و زرق و برق و نور مصنوعی کدخدا چشم و دلمان را به خود گره زده است.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: دانشجوی ما امروز میتواند در زمینههای گوناگون حرفی برای گفتن داشته باشد و برنامه ریزی کند و تصمیم بگیرد و عمل کند و در حوزههای مختلفی همچون هسته ای، فناوریهای نانو، پزشکی، علوم انسانی، سیاست، اقتصاد، رشتههای هنری، تکنولوژیهای روز دنیا، دنیای مجازی و رسانه که در همه اینها میتواند نظر کارشناسی شده بدهد و کار کند و چه کسی جز دانشجوی جوان ما میتواند این کار را انجام دهد؟
ایزدی با اشاره به اینکه دانشجویی یک مقطع نیست یک مکتب است عنوان کرد: آرمان بعدی که حضرت آقا از آن یاد میکنند مسئله عدالتخواهی است و ما دانشجویان نباید نسبت به مسائل گوناگون که اتفاق میافتد و در آنها عدالت همچون آب خوردن سر بریده میشود بیتفاوت عمل کنیم.
وی افزود: به طور مثال اخیرا دولت محترم هنرمندان را از پرداخت مالیات معاف کرد و ما دانشجویان نسبت به این مسئله چقدر حساسیت نشان دادیم و عملکرد ما چگونه بود؟
چرا باید یک کارگر ساختمانی با آن سختی کار و حقوق ماهیانه بسیار ناچیز مالیات پرداخت کند اما آن آقای بازیگر که دستمزدش برای بازی در یک فیلم یک میلیارد و دویست میلیون تومان است باید از پرداخت مالیات معاف شود؟
ایزدی با بیان اینکه آرمان سوم که مقام معظم رهبری به آن اشاره میکنند آزاداندیشی و آزادیخواهی است عنوان کرد: دانشجو باید بتواند آزادانه بیندیشد و افکار و عقاید خود را بیان کند و از کسی یا چیزی نترسد؛ البته این باید در یک فضای منطقی و صمیمی و به دور از هرگونه توهین و بیاحترامی و خشونت باشد که حضرت آقا نیز کرسیهای آزاد اندیشی را پیشنهاد میکنند که الحق و الانصاف بسیار مفید و کاربردی است.
ایزدی عنوان کرد: ما دانشجویان باید با همان شور و هیجانی که دانشجویان اوایل انقلاب داشتند، همواره در مقابل استکبار و استعمار شرق و غرب بایستیم و شعار "نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی" را روحی تازه ببخشیم و به آن عمل کنیم و نگذاریم عزت و استقلال و صلابت کشور خدایی نکرده خدشهدار شود؛ البته این مسئله فقط به کشورمان محدود نباید باشد زیرا که تمام آن کشورهایی همچون فلسطین و یمن و عراق و سوریه و افغانستان که در سراسر جهان مورد ظلم از جانب خونخوارانی همچون آمریکا و اسرائیل و عربستان سعودی واقع شده اند باید مورد حمایت قرار بگیرند.
تمامی کاندیداهای نمایندگی مجلس باید اموال خود را برای مردم شفاف کنند
رسول سلیمانی، دانشجوی فعال دانشگاه آزاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: خونهایی که در 16 آذر 1332 سنگفرش سرسرای دانشکده فنی دانشگاه تهران شد، امتداد مظلومیت همه مستضعفان، محرومان و ستمدیدگان در برابر مستکبران و طاغوتهای تاریخ بود؛ سرگذشت سراسر فقر، محرومیت و استضعاف پابرهنگان و مستضعفان حقطلب و تازیانهخوردگان تاریخ تلخ و شرمآور محرومیتها از یک سو و استکبار وستمگستری و غارتگری مرفهین بیدرد و جهانخواران از سوی دیگر.
وی افزود: 16 آذر برای همیشه یادآور حقطلبی مردمی است که با تأسی به سالار شهیدان، مرگ عزتمندانه را بر زندگی ذلیلانه ترجیح میدهد و در راه مبارزه با استکبار و دنیاپرستان از نثار خون پاک خویش دریغ ندارد.
سلیمانی با اشاره به اینکه تمامی کاندیداهای نمایندگی مجلس باید اموال خود را برای مردم شفاف کنند عنوان کرد: امیرالمومنین(ع) زمانی که حاکم شد فرمود که فرزند ابی طالب را ببینید با این لباس و مرکب آمد و با این هم باید برود.
وی با بیان اینکه دانشجو باید در همه زمینههای دینی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی یکی از آگاه ترین افراد جامعه باشد اگر بدین شکل نبود کل جامعه ضرر کرده و آسیب میبیند خاطرنشان کرد: دانشگاه قلب تپنده و موتور محرکه نظام در راستای نیل به اهداف مقدس استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است که تحقق آن تنها و تنها مبتنی بر جنبشی عدالت خواهانه و مطالبهگر از سوی دانشجویان جوان و انقلابی است.
سلیمانی با اشاره به اینکه دانشجو باید از فکر و اندیشه آزاد برخوردار باشد و با شناخت جریانهای روز، راه صحیح را تشخیص دهد و همچنین باید از بصیرت کافی برای تشخیص درست از یکدیگر بهرهمند شود عنوان کرد: برخورداری از این بصیرت بسیار مهم و حیاتی است زیرا دانشجو باید توان هدایت کردن جامعه را در جهت درست داشته باشد.
دانشجویان باید نسبت به کشور خود وفادار و متعهد باشند
موقوفهای فعال دانشجویی دانشگاه فنی وحرفهای کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: دانشجو باید یکی از آگاهترین افراد جامعه باشد در همه زمینههای دینی، فرهنگی و سیاسی است که اگر نباشد کل جامعه ضرر میکنند و آسیب میبینند و یک دانشجو باید از مسائلی که در جامعه رخ میدهد آگاه باشد.
وی بیان کرد: دانشجو قشر تحصیل کرده جامعه است و اگر هم آگاه نیست باید در این راه تلاش کند، ناآگاهی بد است و بدتر از آن تلاش نکردن برای کسب آن است.
خواب ماندن یعنی از مسائل روز خبر نداشتن و نرفتن دنبال آن، یعنی بیخیالی، یعنی ندانستن خوب و بد برای کشور است.
وی عنوان کرد: در اثر خواب ماندن موذن یک امت دچار ضرر و زیان میشوند و منظور از نماز امت، سطح آگاهی مردم است اگر مردم به موقع آگاه نشوند و دیر اقدام کنند دچار زیان میشوند، اگر به موقع بصیرت نداشته باشند باید تاوان بدهند واگر خود تاوان ندهند فرزندانشان حتما تاوان خواهند داد.
همانطور که هیچوقت نماز قضا جای نماز اول وقت را نمیگیرد، اقدام بعد از عمل هم ممکن است تاثیری نداشته باشد
موقوفهای با بیان اینکه شرط اصلی در تضمین امروز و فردای دانشجو میزان برخورداری از معنویات است عنوان کرد: دانشجویان ما باید نسبت به کشور خود وفادار و متعهد باشند.
یکی از راههایی که میتواند میزان تعهد و وفاداری نسل جدید به کشور و نظام و انقلاب رابیشتر و مستحکم تر نماید؛ برقراری ارتباط نسل جدید با افکار و آرمانهای بلند بنیانگذارنظام شکوهمند اسلامی است؛ از این رولازم است مسئولین و دست اندرکاران با همتی مضاعف تر از گذشته گام بردارند.
دانشجویان باید حساسیت خودرا نسبت به دخالتهای استکبار درامورکشور مد نظر داشته باشند
زهرا فضلی، دانشجوی دانشگاه فرهنگیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه اظهار داشت: 16 آذرماه نماد روحیه خروشان، جنبش دانشجویی و مظهر ایثار و از خودگذشتگی است در این روز دانشجویان ثابت کردند که دانشجو در همه جا حضور چشمگیری دارد و با روشنگری و آگاهیهای خود، هرگز اجازه نخواهد داد دشمنان در امور داخلی و خارجی کشور دخالت کنند.
وی با بیان اینکه رسالت دانشجوی مسلمان یعنی دانشجوی متحرک، دانشجوی فعال، دانشجویی که از نیروی فکر وتوان جسمی و روحی خودش میخواهد برای پیشرفت استفاده کند عنوان کرد: 16 آذر نقطه عطف جنبش دانشجویی ایران است و دانشجو هم چنان قلب تپنده جامعه است و نمی توان چیزی را بر او تحمیل کرد.
دانشگاه مبدا بسیاری از تحولات وزادگاه علم واندیشه های نو، منادی آزادی خواهی وحق طلبی است دانشجویان بایستی همیشه حساسیت خودرا نسبت به دخالتهای استکبار درامورکشور مد نظر داشته باشند و به مسائل پیرامونشان هوشیار باشند.
فضلی با اشاره به اینکه جنبشهای دانشجویی به عنوان یک بازوی حرکتی درمبارزه با ظلم نقش دارند که میتوانند در ایستادگی، روشنگری وشفاف سازی برای مقابله باظلم گام های موثری بردارند بیان کرد: جنبشهای دانشجویی یک قشر فرهنگی و تحصیل کرده از دل مردم میتواند دراین راستا قدم بزرگی بردارند که همان روشنگری است و قشر دانشجو باید بتواند برای اقشار مختلف جامعه آگاهی بخش باشد ودراین راه از هیچ تهدید نهراسد وساکت ننشیند.
هدف اصلی دانشجویان پیشرفت ، توسعه کشور و اجرای بیانیه گام دوم انقلاب است
امیرحسین مالمیر فعال دانشجویی دانشگاه پیام نور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه دانشجو موذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا میشود اظهار داشت: دانشجو نماد زلالی، پاکی، آرمانخواهی، بیداری و مظهر تحولات اساسی در جامعه است.
وی با بیان اینکه مضامینی همچون «استقلال» و «آزادی» بواسطه همین جوانان پرشور معنی پیدا میکند عنوان کرد: توسعه و تعالی کشور در ساحتهای علمی، پژوهشی، فرهنگی، اقتصادی و غیره مدیون جوانان پرتوان، خلاق و استکبارستیز است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور تصریح کرد: 16 آذر، یادآور دلیری دانشجویان و روز تکریم از این قشر نخبه جامعه است و این چشمه جوشان استعداد، همچنان سرزنده است و هر زمان که نیاز کشور اقتضاء کند، با وجود خویش درخت آزادی را آبیاری میکنند.
مالمیر عنوان کرد: دانشجویان و دانشگاهیان، همچنان در تمام صحنههای حساس کشور حضوری تاثیرگذار دارند و خواهند داشت، در واقع هدف اصلی دانشجویان باید پیشرفت و توسعه کشور و اجرای بیانیه گام دوم انقلاب که توسط رهبر فرزانه انقلاب مطرح شده است.
وی خاطرنشان کرد: دانشجویان و الخصوص بسیج دانشجویی علمدار در این عرصه حساس هستند که در این ایام باید با تمام قوا و به صورت آتش به اختیار اقدام و عمل داشته باشند.
انتهای پیام/834/ش