خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خلوصی آکار: ناتو ترکیه را در نبرد علیه تروریسم تنها گذاشت!

مهر | بین‌الملل | جمعه، 15 آذر 1398 - 23:40
وزیر دفاع ترکیه ائتلاف نظامی ناتو را متهم کرد که این کشور را در نبرد علیه تروریسم تنها گذاشته است.
كُرد،ناتو،تركيه،نظامي،آنكارا،شبه،گروههاي،طرح،بالتيك،ائتلاف

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، در پی خودداری «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) از قرار دادن گروههای شبه نظامی کُرد شمال سوریه در فهرست گروههای تروریستی، «خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه این ائتلاف نظامی را متهم کرد که این کشور را در نبرد علیه تروریسم تنها گذاشته است.
این در حالی است که پیش از برگزاری نشست رهبران کشورهای عضو ناتو در لندن، دولت ترکیه پیشنهاد داد که در صورت امتناع ائتلاف نظامی ناتو از قرار دادن شبه نظامیان کُرد وابسته به یگانهای مدافع خلق (YPG) در زمره گروههای تروریستی، آنکارا از انتشار طرح دفاعی برای کشورهای حوزه بالتیک جلوگیری خواهد کرد.
گفتنی است که آنکارا دهه هاست با نیروهای کُرد وابسته به یگانهای مدافع خلق (YPG) در تعارض بسر می برد و از سپتامبر گذشته علیه نیروهای کُرد واقع در شمال سوریه دست به عملیات نظامی زده است.
در نهایت، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه دست از مخالفت برداشت و از طرح بالتیک حمایت کرد؛ اما در عوض از ائتلاف نظامی ناتو خواست تا «آنکارا را در نبرد علیه تروریسم تنها نگذارد».
با این حال، ناتو موضوع شبه نظامیان کُرد را با اردوغان حل و فصل نکرد.
در همین ارتباط، خلوصی آکار روز جمعه اعلام کرد: «در پایان، هیچ توافقی حاصل نشد».
آکار همچنین به این نکته اشاره کرد که به رغم عدم توافق میان آنکارا و اعضای غربی ناتو بر سر شبه نظامیان کُرد، روابط میان دوطرف همچنان مستحکم است.
روز جمعه، «مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه به خبرنگاران گفت تا زمانی که طرح ترکیه- برای تعیین و معرفی گروههای تروریستی- منتشر نشود، دولت این کشور از انتشار طرح بالتیک جلوگیری خواهد کرد.