سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بانوان روستایی دوشادوش مردان در مسیر اشتغال/ ایجاد 1218 طرح اشتغال در مناطق روستایی خراسان جنوبی

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 13 آذر 1398 - 12:40
از ابتدای امسال 1218 طرح اشتغال زایی برای 429 زن روستایی در سطح استان ایجاده شده است و این روزها با طرح‌های اشتغالزایی کمیته امداد، بانوان روستایی نیز دوشادوش مردان در مسیر اشتغال گام برمی‌دارند تا در تأمین هزینه‌ها کمک حال خانواده باشند.
طرح،روستايي،اشتغال،امداد،خراسان،جنوبي،زنان،ريال،دامداري،كشاو ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خشکسالی‌های 20 ساله رمقشان را بریده است.
درختان سایه بلند خود را بر قامت خشک و بی آب روستا افکنده در حالی که در قناتها هم خبری از جوشش آب نیست.
صدای دارهای قالی به گوش نمی‌رسد، صدای زنگوله‌های گوسفندان و آواز چوپان در این بیابان‌های خشک کویر کمتر به گوش می‌رسد.
تنها کافیست چرخی در روستاهای کویرنشین و مرزی استان بزنی خبری از جنب و جوش مردم نیست آنها که توانستند به حاشیه شهرها مهاجرت کردند و آنها که نمی‌توانند در سایه همان خانه‌های قدیمی که روزگاری خاطرات خوشی داشتند تنها با یادآوری آن روزها شب‌های بلند زمستان را سپری می‌کنند .
کشاورزی دیگر رونقی ندارد و اکثر مردان بیکارند و بیشتر وقت خود را در خانه می‌گذرانند.
اشتغال مولد هم در روستا حرف زیادی برای گفتن ندارد اما این همه ماجرا نیست.
قسمت دوم تراژدی طرح‌های امداد رونق کار و اشتغال برای زنان روستایی است.
کار و اشتغالی که توسط بانوان روستایی شکل گرفته و امروز بانوان دوشادوش مردان در مسیر اشتغال پایدار گام برمی‌دارند و چرخ زندگی را به حرکت درمی‌آورند.
زنان در جوامع روستایی ایران در تولید اقتصادی و اجتماعی نقش کلیدی ایفا می‌کنند و سهم انکارناپذیری در اقتصاد کشاورزی دارند اما از یک سو موانع اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و از سوی دیگر باورهای اجتماعی مانع گسترش نقش اشتغال زنان روستایی در تصمیم گیری‌های اقتصاد خانوار روستایی می‌گردد.
صدیقه یکی از بانوان روستایی خراسان جنوبی است که این روزها با طرح‌های اشتغال امداد حالش خوش است و از این اوضاع رضایت دارد.
وی که در گفتگو با خبرنگار تسنیم خود را بانویی 30 ساله معرفی می‌کند از اینکه توانسته است با طرح‌های آموزشی امداد بتواند در زمینه دامداری گام‌های خوبی بردارد بسیار خوشحال است.
این بانوی کارآفرین گفت: با دوره‌های آموزشی که کمیته امداد برایمان برگزار کرد توانستم در زمینه دامداری اقدام کنم و از خرید یک گاو کارم را آغاز کردم و اکنون 7 گاو دارم.
اوضاع درآمدی‌ام خوب است و کمک خرج خانواده هستم.
در کوچه پس کوچه‌های روستا صدایی هماهنگ و زیبا نظرم را به خود جلب می‌کند به سمت صدا که می‌روم در خانه‌ای چند دختر جوان را می‌بینم که مشغول توبافی هستند.
با آنها هم صدا می‌شوم.
آنها از اینکه درآمدی دارند و کمک خرج خانواده هستند خوشحال‌اند از این بابت از مربیان کمیته امداد تشکر می‌کنند که این حرفه را به آنها آموزش دادند.
کار وفعالیت دختران و زنان روستایی در خراسان جنوبی تنها به اینجا ختم نمی‌شود چون امروز آنها با فراگرفتن دوره‌های آموزشی در بخش‌های کشاورزی، خیاطی، خدماتی و حتی تولیدی و صنعتی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند .
معاون اشتغال و خودکفایی کیمته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از ابتدای امسال یک هزار و 218 طرح اشتغال در مناطق روستایی استان با 397 میلیارد و 752 میلیون ریال اجرا شده است.
سیدرضا حسینی با بیان اینکه از این طرح‌ها 101 طرح مشاغل خانگی با مبلغ 14 میلیارد و 637 میلیون ریال اجرا شده است افزود: در این مدت یک هزار و 117 طرح خوداشتغالی نیز با 383 میلیارد و 115 میلیون ریال ایجاد شده است.
وی بیان کرد: 718 طرح در بخش دامداری، 145طرح کشاورزی، 87 طرح صنایع دستی، 175 طرح خدماتی و 63 طرح صنعتی و صنفی در سطح استان اجرا شده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کیمته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی گفت: د راین مدت 972 نفر روستایی آموزش‌های لازم را فراگرفتند که از این تعداد 473 نفر آموزش‌های مقدماتی، 147 نفر آموزش‌های پایدارسازی و توسعه را با 198 میلیون ریال فرا گرفتند.
حسینی افزود: از ابتدای امسال برای مجریان زن 429 طرح با 92 میلیارد و 560 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شد.
وی عنوان کرد: در مجموع طرح‌های اشتغال برای زنان 209 طرح بوده که در بخش دامداری 42طرح، صنایع دستی 63 طرح، خدمات83 و طرح صنفی صنعتی32 طرح اجرا شده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کیمته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی اظهار داشت: در این مدت 528 زن روستایی آموزش‌های مقدماتی، 194 نفرآموزش‌های مهارتی، 148 نفر آموزش‌های پایدارسازی و توسعه را فراگرفتند.
انتهای پیام/ش