خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

السالوادور "جایزه" رویگردانی از تایوان را گرفت

ایسنا | بین‌الملل | چهارشنبه، 13 آذر 1398 - 12:06
چین موافقت کرده است که هزینه ساخت یک استادیوم جدید ملی و کتابخانه‌ای در السالوادور را به عنوان بخشی از بسته زیرساختی که پس از رویگردانی این کشور آمریکای مرکزی از تایوان به سمت پکن وعده داده شد، بپردازد.
پكن،چين،السالوادور،تايوان،كشور،نجيب،هزينه،شي،استاديوم،آمريكا ...

چین موافقت کرده است که هزینه ساخت یک استادیوم جدید ملی و کتابخانه‌ای در السالوادور را به عنوان بخشی از بسته زیرساختی که پس از رویگردانی این کشور آمریکای مرکزی از تایوان به سمت پکن وعده داده شد، بپردازد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین سه‌شنبه با نجیب ابوکیله، رئیس‌جمهوری السالوادور دیدار کرد.
این اولین سفر این رهبر آمریکای مرکزی به پکن از زمان روی کار آمدن او در تابستان محسوب می‌شود.
نجیب ابوکیله عصر سه‌شنبه در پیامی توییتری اعلام کرد: «رئیس‌جمهور شی جینپینگ، همکاری عظیم و غیر قابل استردادی که به طول کامل با مدیریت دولت ما انجام شود، به السالوادور پیشنهاد داد و این پروژه‌ها شامل یک استادیوم مدرن با ظرفیت بالا می‌شود.»
دو کشور با انتشار بیانیه مشترکی تاکید کردند، پکن همچنین هزینه ساخت دو پروژه آبرسانی و همچنین "بازسازی و گسترش" یک منطقه گردشگری و اسکله لا لیبرتاد در امتداد خط ساحلی السالوادور را می‌پردازد.
مقام‌ها همچنین توافق‌هایی درباره همکاری اقتصادی و طرحی برای تسهیل گردشگری چین به السالوادور به امضا رساندند.
چین در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری و هزینه در بخش زیر ساختی در دیگر کشورها را افزایش داده است و این نگرانی وجود دارد که استفاده این کشورها از وام‌های تحت حمایت پکن به بدهی آن‌ها تبدیل شود.
اما نجیب ابوکیله فلسطینی‌تبار امروز (چهارشنبه) در پیام‌های توییتری دیگری گفت "برخی مخالفان" تلاش دارند به توافق‌های امضا شده با چین حمله کنند و آن را "تله بدهی" توصیف می‌کنند.
او نوشت: «آن‌ها چه بخشی از عبارت "غیر قابل استرداد" را نمی‌فهمند؟
این وام نیست، هدیه است.»
السالوادور سومین کشوری در سال ۲۰۱۸ بود که بار دیگر پکن را به رسمیت شناخت و از تایوان رویگردان شد.
در سال گذشته میلادی، جمهوری دومینیکن و بورکینافاسو هم به اقدامی مشابه دست زدند.
در سپتامبر امسال هم کشور جزیره‌ای کوچک کریباتی و همچنین جزایر سلیمان با تغییر سیاست‌هایشان به سمت پکن آمدند و اکنون تنها ۱۵ کشور در حلقه دیپلماتیک تایوان قرار دارند.
چین و تایوان از زمان پایان یک جنگ داخلی در چین به سال ۱۹۴۹ به صورت مجزا اداره می‌شوند اما پکن این جزیره دموکراتیک خودگردان را بخشی از اراضی خودش می‌داند که باید دوباره تحت کنترل خودش شود.
انتهای پیام