اعطای پروانه شکار به شرط آموزش/۱۵ سمن محیط زیست فعال هستند
بیرجند رئیس اداره آموزش و پژوهش حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی با اشاره به فعالیت ۱۵ سمن محیط زیست در خراسانجنوبی، گفت: اعطای پروانه شکار در سال جاری منوط به شرکت در دورههای آموزشی شد.

آسیه صداقتی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: در حوزه حفاظت و حراست از محیط زیست نقش اصلی و مهم را مباحث آموزشی تشکیل میدهد چرا که تا مردم نسبت به این موضوع حساسیت پیدا نکنند، به اهداف مد نظر نمیرسیم.
رئیس اداره آموزش و پژوهش حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در آموزشهای رسمی سازمان محیط زیست خراسانجنوبی کودکان و معلمان جایگاه ویژهای دارند، بیانکرد: از سال ۹۲ تاکنون هر سال به طور متوسط برای حدود ده هزار نفر از دانشآموزان برنامه و کلاسهای آموزشی برگزار میکنیم.
صداقتی ادامه داد: در آموزش کودکان در مهدکودکها و پیش دبستانیها هدف علاوه بر تربیت نسلی علاقمند به محیط زیست این است که هم یادگیری مسائل زیست محیطی توسط خود کودک صورت بگیرند و او این موضوع را به خانواده نیز انتقال دهد.
دانش آموزان سه شهرستان به صورت ویژه آموزش زیست محیطی دیدند
وی افزود: البته برای دانشآموزان در برخی از مناطق و شهرستانها چون زیرکوه، سربیشه و درمیان به واسطه وجود مباحثی چون شکارغیرقانونی به صورت خاص در مهرماه برای دانشآموزان کارگاه های آموزشی برگزار کردیم.
رئیس اداره آموزش و پژوهش حفاظت از محیط زیست خراسانجنوبیگفت: همچنین برنامههای آموزشی برای گروههای دیگری چون دبیران درس انسان و محیط زیست و مربیان پیش دبستانیها در سال گذشته و از ابتدای سال جاری تاکنون داشتیم.
صداقتی اظهارکرد: در آموزشهای غیر رسمی گروههای هدف شامل جوامع محلی روستاهای حاشیه مناطق تحت مدیریت، شکارچیان، دهیاران، بانوان و فرماندهان پاسگاه های مرزی هستند که میتوانند در راستای حراست از گونههای زیستی استان بسیار کمککار باشند.
شرکت هزار نفر از متقاضیان پروانه شکار در دورههای آموزشی
وی بیانکرد: سال جاری برای اولین بار در خراسانجنوبی شرط اعطای مجوز شکار، شرکت در دورههای آموزشی ویژه شکارچیان شد که در این راستا در ماه گذشته حدود هزار نفر از متقاضیان شکار در خراسانجنوبی در برنامههای شکار شرکت کردند.
رئیس اداره آموزش و پژوهش حفاظت از محیط زیست خراسانجنوبی گفت: یکی از معضلاتی که در حوزه محیط زیست در شهرستان زیرکوه شاهد آن هستیم موضوع شکارغیرقانونی پرنده بسیار کمیاب و زیبای هوبره است.
صداقتی ادامه داد: در این راستا در شهرستان زیرکوه طرح آموزش جوامع محلی این شهرستان را با همکاری یکی از سمنهای محیط زیست خود آن شهرستان انجام دادیم.
وی با اشاره به برگزاری برنامههای آموزشی برای جوامع محلی در حاشیه تالاب نهبندان، افزود: همچنین در حوزه تولید محتوا نیز ساخت کلیپهای دیرین دیرین با موضوعاتی چون در خطر انقراض قرار داشتن پرنده هوبره و موشنگرافی تالاب نهبندان نیز را پیگیری کردیم.
رئیس اداره آموزش و پژوهش حفاظت از محیط زیست خراسانجنوبی گفت:خراسان جنوبی در حوزه محیط زیست با مشکلات و پدیدههایی چون گرد و غبار به واسطه آسیبخوردن پوشش گیاهی، فرسایش بادی و خاکی، مدیریت پسماند و در معرض انقراض قرار داشتن گونههای مختلف جانوری رو به رو است و آموزشها نیز باید با توجه به این مشکلات باشد.
صداقتی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی ۲۵ سمن حوزه محیط زیست وجود دارد که از این تعداد ۱۵ سمن فعال هستند، اظهارکرد: این سمنها از ابتدای سال هر ماه به طور مستمر نشست و جلسه دارند تا در زمینه مسائل زیست محیطی رایزنی داشته باشند.
جشنواره ایده شوی سبز برگزار میشود
وی با اشاره به برنامه مشترک با پژوهشسرای دانش آموزی بیانکرد: در این طرح سه کارگاه با محوریت محیط زیست برگزار کردیم تا دانشآموزان ایده گرفته و از مسیر تعریف شده آن را به ما منتقل کنند و در این راستا جشنواره ایده شوی سبز با هدف تجلیل از ایده برتر تا پایان سال ۹۸ برگزار میشود.
رئیس اداره آموزش و پژوهش محیط زیست خراسانجنوبی با اشاره به ایجاد یک اتاق فکر در خراسانجنوبی با محوریت مسائل زیست محیطی یادآور شد: در این اتاق فکر ۲۰ نفر از متخصصان و علاقمندان به حوزه محیط زیست حضور دارند.