آلودگی شهرکهای صنعتی برای البرز، مالیاتش برای تهران
علی رغم تصریح قانون مبنی بر استانی بودن اخذ مالیات از تولیدکنندهها 54 مؤدی بزرگ مالیات خود را در خارج از استان البرز پرداختمی کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، مالیات از ابزارهای سیاستهای مالی دولتها و اصلیترین منبع درآمد آنها است و در توزیع منابع و ثروت در جامعه، نقش اساسی را ایفا میکند.
مالیات نه تنها ابزار تامینکننده مصارف بودجه دولت محسوب می شوند، بلکه در اجرای سیاستها و راهبردهای اقتصادی تعیین شده نیز نقش بارزی دارد اما در کشور ما به دلیل تامین مصارف بودجه از محل درآمدهای حاصل از فروش نفت خام، تفکر ایجاد اصلاحات در نظام مالیاتی همواره با چالشهای اساسی مواجه بوده است.
در سالهای گذشته دولت سعی در جلوگیری از فرار مالیاتی و افزایش درآمدهای خود از طریق مالیات داشته و سعی کرده است میزان قابل توجهی از بودجه استانها را بر مبنای درآمدهای مالیاتی آن ها تامین کند و نظام مالیاتی هر استان مکلف شده تا با بررسی و نظارت جامع در راستا قدم بردارد.
اگرچه این تصمیم در ابتدای امر تصمیم خوبی به نظر میرسد و تا حد زیادی استانها در تامین بودجه سالانه خودکفا میکند اما اگر درآمد حاصل از اخد مالیات در راستای نیازهای هر استان و مصارف قانونی تعیین شده صرف نشود نتیجه مناسبی نخواهد داشت.
500 میلیارد تومان درآمد مالیاتی البرز به جیب تهران میرود
سیدمجتبی تقوی مدیرکل امور مالیاتی استان البرز در شصت و نهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی این استان گفت: متن صریح قانون این است که واحدهای تولیدی در هر منطقه فعالیت میکنند پرونده مالیاتی آن ها هم در آن منطقه باشد و عوارض و مالیات در همان استان دریافت شود.
وی افزود: بالغ بر ۹۴۰ پرونده مالیاتی استان البرز در سایر استانهای کشور، بود که به استان منتقل نشده بود و این تعداد حدود ۹۵ درصد در تهران پرونده مالیاتی داشتند.
عکس | شهرک صنعتی اشتهارد (بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه)
تقوی افزود: با پیگیری های صورت گرفته تعداد ۵۶۵ پرونده مالیاتی به استان البرز منتقل شد و 385 پرونده مالیاتی هنوز به استان منتقل نشده است که از این تعداد 54 مورد مربوط به مؤدیان مالیاتی بزرگ است و لازم است پیگیریهای جدی در این رابطه انجام شود.
وی تصریح کرد: اگر درآمدهای مالیاتی این 54 شرکت بزرگ به استان منتقل شود 500 میلیارد تومان به درآمد مالیاتی استان افزوده خواهد شد و این رقم قابل توجهی است.
رامین ربیعی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز در گفت و گو با خبرنگار فارس در البرز گفت: ما خیلی پیگیر این موضوع بودیم و تمام تلاش خود را کرده ایم تا شرکتهای بزرگ استان پرونده مالیاتی خود را در استان تشکیل بدهند.
تعداد این شرکتها بالای 100 مورد بود اما با تلاش مجموعه استان به زیر شصت شرکت رسیده است.
کارشکنی مدیران ارشد کشور در انتقال درآمدهای مالیاتی به استانها
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت البرز ادامه داد: پرونده مودیان بزرگ مالیاتی علی رغم اینکه تعدادی از آنها خودشان هم درخواست داده اند هنوز به استان منتقل نشده است؛ با اینکه قانون هم در این رابطه صراحت دارد ولی تهران چون استفاده خوبی از اینها میکند در انتقال پرونده این شرکتها کارشکنی میکند.
عکس| رامین ربیعی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت البرز
در قبال مالیات خدماتی ارائه نمیشود
ربیعی یادآور شد: برگشتن این پولها به استان البرز یک طرف ماجراست اما درست استفاده کردن از این منابع بحث دیگری است.
با یکی از واحدهای بزرگ صنعتی جلسه ای داشتیم که از مؤدیان مالیاتی استان که واحدهای بزرگ تولیدی است گفت «من سال گذشته 40 میلیارد تومن مالیات دادم ولی بر اساس قانون باید 3 درصد مالیات به شهرداری داده شود تا در منطقه خدمات ارائه دهد.
ما چند سال است مالیات میدهیم، 3 درصد مالیاتی که ما به استان پرداخت کرده ایم بیش از 12 میلیارد میشود اما هنوز مسیر کارخانه ما آسفالت هم ندارد».
وی افزود: با این وضعیت مؤدیان مالیاتی استان هم رغبت نمیکنند تا مالیات خود را به استان پرداخت کنند.
آیا سازمان امور مالیاتی درآمدی به شهرداریها میدهد؟
ربیعی خاطر نشانکرد: در جلسه اخیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی قرار شد که گزارشی را به دفتر سرمایهگذاری استانداری داده شود و استاندار به این موضوع ورود کند و مطالبات استان را از سازمان امور مالیاتی کشور پیگیری کنند.
وی گفت: اصلا مشخص نیست که آیا 3 درصد از 9 درصد مالیاتی که شرکتهای بزرگ پرداخت میکنند به شهرداریها یا بخشداریها پرداخت میشود؟
این موضوع در دست بررسی است.
سیاست غلط دولت کمر تولیدکننده را شکسته است
رحیم بنامولایی رئیس اتاق بازرگانی استان البرز در گفت و گو با خبرنگار فارس در رابطه با این موضوع گفت: غیر از مؤدیان بزرگ، مالیات 330 شرکت دیگر استان هم به حساب تهران میرود.
این موضوعی است که شخص وزیر اقتصاد باید دستورات لازم را بدهد چون مالیات مؤدیان بزرگ شامل همه استان ها میشود و این به تنهایی مشکل استان البرز نیست.
عکس| رحیم بنامولایی رئیس اتاق بازرگانی استان البرز
وی ادامه داد: دولت سال گذشته سقف مالیاتی استان را 16 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته بودند در حالی که امسال 22 هزار میلیارد تومان تعیین کردهاند؛ بودجههای کشور اگر بنا باشد استانی شوند این درآمدها هم باید بیاید و در استان هزینه شود تا فشار مالیات از واحدهای تولیدی استان برداشته شود.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز بیان داشت: این افزایش سقف باعث میشود سازمان دارایی و امور مالیاتی این افزایش سقف را با افزایش مالیات واحدهای تولیدی جبران کند و مالیات نزدیک 30 تا 40 درصد است.
در شرایط تنش اقتصادی دولت ها فشار را از روی واحد تولیدی کم میکنند تا بتواند دوره بحران و و تنش را رد بکند ولی ما فشار را بیشتر هم میکنیم.
بنامولایی اظهار داشت: معلوم نیست پولی که بنام مالیات به تهران پرداخت میشود به کجا میرود در حالی که اگر در استان هزینه شود رونق تولید و کاهش فشار بر تولیدکننده استانی را در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه رقم مالیاتی که یک شرکت خارجی تولید سیگار در اشتهارد به تهران پرداخت میکند رقم 950 میلیارد تومان در سال است گفت: ارقام خیلی بالاتر از این حرف هاست!
پیشنهاد داده ایم این موضوع در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی کشور مطرح شود و تصمیم مناسبی در این رابطه گرفته شود.
دفتر مرکزی شرکتهای بزرگ در تهران است
عزیز اکبریان رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتوگو با خبرنگار فارس در این رابطه گفت: با توجه به اینکه بخش مهمی از فعالیت شرکت های بزرگ در تهران انجام میشود و این شرکتها در تهران دفتر کار دارند و قراردادهای آن ها و تعاملات مالی شان در تهران انجام می گیرد پرداخت مالیات آن ها در تهران امر عجیبی نیست و برای همه استان ها هم به همین شکل است.
وی افزود: این امر اختصاص به ایران هم ندارد و در کشورهای صنعتی بزرگ مانند چین و آمریکا و ...
هم مؤدیان مالیاتی در مرکز کشور پرونده مالیاتی دارند.
عکس| عزیز اکبریان رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس
اکبریان گفت: البته برخی شرکتها هم هستند که هم شرکت و هم دفتر اداری شان در استان است و توجیهی ندارد که پرونده مالیاتی در تهران داشته باشند و لازم است پیگیری لازم در رابطه با انتقال پرونده آن ها صورت گیرد.
اگر چه آمار دقیقی در رابطه با حجم مالیات پرداخت شده از طرف 54 مؤدی بزرگ به سازمان امور مالیاتی کشور در رسانهها منتشر نشده است اما اظهارات رئیس اتاق بازرگانی البرز و فعالین اقتصادی استان نشان میدهد این مبلغ چندین هزار میلیارد است و اگر این درآمدها در اختیار استان قرار میگرفت می توانست بسیاری از مشکلات استان را در حوزه محیط زیست و آلودگی هوا، رونق کسب کار، معضلات اجتماعی و حاشیه نشینی روز افزون در کرج حل کند.
خبرگزاری فارس قصد داشت در رابطه با دلایل کارشکنی انتقال پروندههای مالیاتی شرکتهای بزرگ البرز به این استان و همچنین حجم دقیق پرداخته های مالیاتی این شرکتها با مدیرکل سازمان امور مالیاتی استان البرز گفتوگو کند که متاسفانه علی رغم پیگیری های مکرر، همکاری لازم در این رابطه انجام نشد.
انتهای پیام/ب/ی