خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۱۳ هزار تن چغندر قند در سقز برداشت شد

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 10 آذر 1398 - 10:42
سنندج - رئیس تعاون روستایی شهرستان سقز گفت: امسال ۱۳ هزار تُن چغندر قند به ارزش ۶۲ ‌میلیارد ریال از اراضی کشاورزی این شهرستان برداشت و به کارخانه‌های شهرهای اطراف سقز تحویل داده شد.
قند،برداشت،چغندر،تُن،كشاورزان،روستايي،محصول،ريال

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، صادق بهزادی اظهار داشت: برداشت چغندر قند از اوایل آبان در روستاهای سقز آغاز شد و توسط شرکت‌های تعاونی روستایی ترجان و صاحب ۱۳ هزار تُن از این محصول به ارزش ۶۲ میلیارد ریال خریداری و به کارخانه‌های قند میاندوآب، خوی، ارومیه و اصفهان ارسال شد.
وی با بیان اینکه هنوز برداشت چغندر قند ادامه دارد و پیش بینی می‌شود یک هزار تُن دیگر برداشت شود، افزود: ۵۵ میلیارد ریال معادل ۶۹ درصد از پول چغندرکاران به حساب آنها واریز شده و مابقی هم در چند روز آینده واریز خواهد شد و بنابراین کشاورزان نگران نباشند.
رئیس تعاون روستایی سقز با بیان اینکه دغدغه اصلی چغندرکاران بعد از برداشت، تحویل به موقع محصول است، ادامه داد: امسال ۴۱۰ هکتار از زمین‌های کشاورزان طرف قرارداد شرکت‌های تعاونی روستایی ترجان و صاحب زیر کشت چغندر قند رفته بود.
بهزادی از کاهش برداشت چغندر قند نسبت به سال گذشته خبر داد و یادآور شد: سال ۹۷ در این شهرستان ۱۷ هزار تُن چغندر قند از اراضی زیر کشت برداشت شد ولی امسال به دلیل شرایط آب و هوایی، آفات مختلف و رغبت کشاورزان به کشت‌های جایگزین شاهد کاهش برداشت این محصول بودیم.
وی بیان کرد: بر اساس مصوبه شورای اقتصاد کشور، قیمت هر کیلوگرم چغندر قند با عیار ۱۶ و کرایه حمل تشویقی چهار هزار و ۳۶۱ ریال تعیین شده است.