خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

صدور حکم قضایی علیه متجاوز به عرصه شهر هخامنشی خراسان‌شمالی

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 10 آذر 1398 - 08:07
معاون میراث فرهنگی خراسان‌شمالی گفت: شخص سودجویی که به کشت درخت بر روی آثار تاریخی در محوطه ریوی اقدام کرده بود با دستور دادستان شهرستان مانه و سملقان محکوم شد.
تاريخي،محوطه،ميراث،فرهنگي،شهر،ريوي،بقاياي،شمالي،آثار،مستوفيان

ایسنا/خراسان شمالی معاون میراث فرهنگی خراسان‌شمالی گفت: شخص سودجویی که به کشت درخت بر روی آثار تاریخی در محوطه ریوی اقدام کرده بود با دستور دادستان شهرستان مانه و سملقان محکوم شد.
علی مستوفیان اظهارکرد: این شخص به ‌رغم اخطارهای مأموران یگان حفاظت میراث فرهنگی، به کشت درخت بر روی آثار تاریخی اقدام کرده بود که با دستور دادستان شهرستان مانه‌وسملقان به کندن درختان و اعاده وضع به حال سابق، محکوم شد.
وی تصریح کرد: کشت درخت بر روی بقایای معماری، یکی از فعالیت های تخریبی در محدوده آثار تاریخی است که موجب تخریب و از هم شکافتن ساختار معماری و بقایای استقراری توسط ریشه درختان می شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی، مستوفیان با اشاره به تصویب و ابلاغ نقشه تعیین عرصه و حریم محوطه تاریخی ریوی و ضوابط حفاظتی آن در سال 1393 در سطح ملی، عنوان کرد: بر این اساس، هرگونه فعالیت تخریبی در محدوده عرصه این شهر تاریخی ازجمله خاک‌برداری کوره­های آجرپزی ممنوع شد.
معاون میراث فرهنگی خراسان شمالی گفت: این محوطه تاریخی که هم‌اینک با همکاری های مشترک بین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی و موسسه باستان‌شناسی آلمان، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی استان شده، همچنان با دست‌اندازی‌ها و تجاوزات افراد سودجو مواجه است.
مستوفیان افزود: با توجه به اینکه محوطه تاریخی ریوی بقایای معماری یک شهر دروان هخامنشی و اشکانی به مساحت 110 هکتار را در خود جای‌داده، حراست و حفاظت از این شهر تاریخی یک وظیفه برای دولت و مردم فرهنگ دوست استان است.
محوطه تاریخی ریوی در تاریخ 1346 با شماره 720 در فهرست آثار تاریخی ملی کشور به ثبت رسید و با توجه به اینکه این محوطه بقایای استقراری از یک شهر دوران تاریخی هخامنشی و اشکانی است، مقرر شد تا در آینده نزدیک این شهر تاریخی با حمایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و همکاری فرمانداری شهرستان مانه و سملقان و موسسه باستان‌شناسی آلمان، به سایت موزه گردشگری تبدیل شود.
انتهای پیام