متعادل کردن قیمت بنزین منابع خوبی را برای کشور به ارمغان میآورد
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت: در مدت ۵ سال گذشته قیمت بنزین در کشور ثابت بود در صورتی که بسیاری از کالاها افزایش قیمت داشتند، بنابراین اگر مصرف بنزین را واقعیتر و قیمت آن را متعادل کنیم، میتوانیم مانده بنزین را صادر و منابع خوبی را برای کشور کسب کنیم.

ایسنا/چهارمحال و بختیاری سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت: در مدت ۵ سال گذشته قیمت بنزین در کشور ثابت بود در صورتی که بسیاری از کالاها افزایش قیمت داشتند، بنابراین اگر مصرف بنزین را واقعیتر و قیمت آن را متعادل کنیم، میتوانیم مانده بنزین را صادر و منابع خوبی را برای کشور کسب کنیم.
علی شهریارپور ۹ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات چهارمحال و بختیاری، با اشاره به طرح کمک معیشتی دولت و مدیریت مصرف سوخت، افزود: سالانه بیش از ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان انواع یارانه پنهان و آشکار در کشور پرداخت میشود که ۹۸۰ هزار میلیارد تومان آن یارانه پنهان بوده که از این میزان ۱۸۰ هزار میلیارد تومان آن فرآورده بنزینی است.
شهریارپور با اشاره به ضرورت کنترل مصرف بنزین در کشور و جلوگیری از قاچاق آن، تصریح کرد: سال گذشته روزانه ۱۱ میلیون لیتر بنزین و امسال سالانه ۸.۵ میلیون لیتر بنزین از کشور خارج شد.
وی گفت: در مدت ۵ سال گذشته قیمت بنزین در کشور ثابت بود در صورتی که بسیاری از کالاها افزایش قیمت داشتند، بنابراین اگر مصرف بنزین را واقعیتر و قیمت آن را متعادل کنیم، میتوانیم مانده بنزین را صادر و منابع خوبی را برای کشور کسب کنیم.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بیان کرد: طبق برآوردهای انجام شده ۳۱ هزار میلیارد تومان منابع حاصل از اجرای طرح سهمیهبندی بنزین بوده و قرار است میان ۱۸ میلیون خانوار توزیع شود که این منابع میتواند در جهت تامین معیشت و رفع مشکلات و بهبود توزیع درآمدی مردم نقش داشته باشد.
وی اضافه کرد: مصرف بیرویه بنزین مسائل زیست محیطی را میتواند به دنبال داشته باشد که سالانه باید میلیاردها دلار به اقتصاد کشور تزربق تا مسائل زیست محیطی برطرف شود، همچنین ۲.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی صرف آلودگی هوا در ۴ شهر کشور میشود.
شهریارپور ادامه داد: اصلاح قیمت بنزین موجب میشود این آلودگیها کاهش و شرایط بهتری در کشور ایجاد شود.
وی بهبود توزیع درآمد در کشور، جلوگیری از قاچاق کالا، واقعی شدن ارقام بودجه و تاثیر آن بر خدماترسانی و طرحهای دولت، تکمیل پروژههای دولتی، بهبود وضعیت معیشت مردم، کاهش آلودگی محیط زیست و افزایش بهرهوری انرژی در کشور را از جمله منافع اجرای این طرح برشمرد.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گفت: نگرانیهای بسیاری در کشور وجود دارد که شرایط افزایش قیمت بنزین بر بسیاری از بخشها تاثیرگذار خواهد بود، در صورتی که افزایش هزینه کالاها ناشی از افزایش قیمت بنزین، حداکثر ۵ درصد خواهد بود و راهکارهایی همچون ارائه بستههای تکمیلی حمایتی دولت، کنترل قیمت کالا و خدمات از طریق اقدامات نظارتی، کنترل بازار ارز از سوی بانک مرکزی اتخاذ شده تا نگرانیها کاهش یابد.
وی در ادامه با بیان اینکه استان در تدوین و انتشار اسناد مهم و توسعهای موفق عمل کرده و جزء استانهای پیشرو بوده است، تصریح کرد: تدوین برنامه آمایش سرزمینی استان و اسناد مربوط به آن، تدوین و انتشار سند اشتغال و سرمایهگذاری استان براساس برنامه ششم توسعه، تدوین سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی استان و اجرای این برنامه برای ۳۷۵ روستای استان را از جمله برنامههای انجام شده این سازمان بیان کرد.
شهریارپور با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری اولین استان کشور در آماده کردن سند توسعه اقتصادی و اشتغال بود، بیان کرد: منابع مالی مورد نیاز تامین شده است، همچنین برنامه توسعه شهرستانی تدوین شده که این امر میتواند بنای تمام فعالیتها و توسعه هر شهرستان محسوب شود.
وی در ادامه گفت: حدود ۳۰ طرح به عنوان طرحهای اقتصاد مقاومتی استان مشخص شده که ۱۶ طرح در سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان با اعتبار مورد نیاز ۳۱۸۹ میلیارد تومان به این طرحها افزوده شد و تاکنون برای اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی استان ۶۸۸ میلیارد تومان و امسال ۶۱۹ میلیارد تومان هزینه شده است.
شهریارپور با بیان اینکه واگذاری پروژههای تملک داراییهای سرمایهای استان از جمله اقدامات مورد پیگیری این سازمان است، اضافه کرد: در حال حاضر رویکرد به بودجه دولتی رویکرد اهرمی است.
وی ادامه داد: حدود ۴۲۲ پروژه تملک داراییهای سرمایهای در استان برای واگذاری شناسایی شده که ۳۲۱ پروژه واگذار شده است، همچنین سال گذشته ۶۹۰ میلیارد تومان اعتبار از صندوق توسعه ملی و بانکها استفاده شد.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اضافه کرد: سال گذشته بودجه ابلاغی به استان ۱۱۰۰ میلیارد تومان بود که نسبت به سال گذشته آن ۴۸ درصد رشد داشت، در صورتی که میانگین اعتبارات کشور در سال گذشته تنها ۹ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه اولویت سازمان تکمیل طرحهای نیمه تمام است، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵۱۳ پروژه نیمه تمام در استان وجود دارد که اعتبار مورد نیاز برای بهرهبرداری از آنها ۴ هزار میلیارد تومان است.
شهریارپور گفت: برای سال جاری ۳۹۰ پروژهای که پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد دارند در اولویت قرار دارند که اعتبار مورد نیاز برای آنها حدودا ۶۵۰ میلیارد تومان است.
وی افزود: استان در سالهای ۹۶ و ۹۷، رتبه دوم کشوری را در مبادله موافقتنامه کسب کرد و ۱۰۰ درصد بودجه استانی جذب شد و ریالی از آن برگشت نخورد، همچنین سال گذشته ۸۰ میلیارد تومان اعتبار اضافه از منابع مختلف به استان اختصاص یافت.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در ادامه گفت: در دهه ۹۰ نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری از کشور بالاتر بود که هر چه جلوتر میرویم فاصله نرخ بیکاری استان کمتر میشود.
وی بیان کرد: نرخ بیکاری استان در تابستان امسال به ۱۳.۹ درصد رسید که در میان استانهای کشور رتبه هفتم را داراست، همچنین نرخ بیکاری جمعیت جوان در سال گذشته، ۳۱.۷ درصد و در تابستان امسال به ۳۰.۹ رسید.
شهریارپور تصریح کرد: در تابستان امسال جمعیت فعال استان به ۳۳۰ هزار و ۶۲۰ نفر و جمعیت شاغل به ۲۸۴ هزار و ۶۶۳ نفر رسید، این در حالی است که ۴۵ هزار و ۹۵۶ نفر بیکار در استان وجود دارد.
وی افزایش نرخ رشد جمعیت در دهه ۶۰، رشد فارغالتحصیلان دانشگاهی، ورود زنان به بازار کار و تلاش بازنشستگان برای اشتغال بعد از دوران بازنشستگی را از جمله عوامل افزایش نرخ بیکاری در استان عنوان کرد.
انتهای پیام